Trabzonspor’dan sezonun en farklı galibiyeti: Trabzonspor 6-0 Kasımpaşa

Trabzonspor Teknik Direktörü Çimşir: Üst üste gollerin gelmesi rakibin direncini ortadan kaldırdı

Süper Lig’in 18. haftasında sahasında Kasımpaşa’yı 6-0 yenen Trabzonspor’un teknik direktörü Hüseyin Çimşir, “Attığımız ilk golden sonraki dönem ve üst üste gollerin gelmesi rakibin direncini ortadan kaldırdı.” dedi.

Süper Lig‘in 18. haftasında sahasında Kasımpaşa‘yı 6-0 yenen Trabzonspor’un teknik direktörü Hüseyin Çimşir, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçı kazandıkları için oyuncularını tebrik etti.

İyi bir futbol ortaya koyduklarını ifade eden Çimşir, “Özellikle maçın başında gole kadar olan bölüm ortadaydı. Zaman zaman üstünlüğümüz vardı. Topa sahip olmaya çalıştık. Attığımız ilk golden sonraki dönem ve üst üste gollerin gelmesi rakibin direncini ortadan kaldırdı. İkinci yarının başında da rakibin 10 kişi kalması bizim için maçın bittiği yer oldu. Bütün arkadaşları kutluyorum. Taraftara da desteklerden ötürü teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Takımın oyun olarak değişimine ilişkin bir soru üzerine de Çimşir, şunları kaydetti:

“Ben geldiğim dönemde takıma çok fazla bir şeyler değiştireceğimi söylemedim. Küçük detaylar olacaktı. Çünkü ben bu kulübün yapısının içindeydim. Küçük birkaç dokunuş yapmamız gerekiyordu. Biz ilk yarıda da çok fazla gol atan takımlardandık, ikinci yarıda öyle. Sıkıntımız defansla alakalıydı. Çok gol yiyorduk, arkadaşlarla bunu çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Son 2 maçta gol yemedik. 8 gol attık, yemeden devam ediyoruz. Bu takım zaten potansiyeli olan, problem çözebilen oyunculardan kurulu bir takım. Her maç neredeyse gol atıyoruz. Sıkıntımız gol yemek. O tarafı biraz daha toparlayabilirsek önümüz açık diye düşünüyorum.”

Hüseyin Çimşir, karşılamada 3 gol kaydeden forvet oyuncusu Alexander Sörloth ile ilgili olarak ise “Sörloth’un üç gol atması, özellikle gol krallığı yarışında moral bulması, öz güveni açısından önemli. İnşallah böyle devam eder.” ifadelerini kullandı.

Havutcu, özür diledi

Kasımpaşa Teknik Direktörü Tayfur Havutcu ise Trabzonspor’un şampiyonluğa oynayan bir ekip olduğunu ve kaliteli oyuncularının bulunduğunu belirtti.

Trabzon’un zor bir deplasman olduğunu bildiklerini anlatan Havutcu, şunları söyledi:

“Maç öncesi yaptığımız planlamada da önce oyunu tutup yakaladığımız pozisyonları değerlendirmek istiyorduk. İlk 25 dakika oyun istediğimiz şekilde gidiyordu. Hızlı hücumda yakaladığımız pozisyonlar vardı. Final paslarını değerlendiremedik. Maalesef Sosa’nın golünden sonra arka arkaya yediğimiz goller var. 5 dakikada 3 gol yedik. İkinci yarının başında bir kişi eksildik. Kırmızı karttan sora direncimiz daha da düştü. Trabzonspor oyuna hakim kaldı, pozisyonları değerlendirdi. Tebrik ediyorum. Bu tür sonuçlar futbolun içinde var. Böyle farklı olmasından dolayı üzgünüm. Camiamızdan özür diliyoruz.”

Trabzonspor’dan sezonun en farklı galibiyeti

Süper Lig’in 18. haftasında Trabzonspor, sahasında Kasımpaşa’yı 6-0 yendi. Yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir ile ilk lig maçına çıkan bordo-mavililer, sezonun en farklı galibiyetine imza attı.

Süper Lig’in 18. haftasında TrabzonsporKasımpaşa‘yı ağırladı.

Yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir ile ilk lig maçına çıkan bordo-mavililer, Kasımpaşa’yı 6-0 yenerek sezonun en farklı galibiyetine imza attı.

12. dakikada Nwakaeme’nin sol kanattan ortasında arka direkte altıpasın üzerinde topla buluşan Ekuban’ın kafa vuruşunda, kaleci Fatih Öztürk meşin yuvarlağı kontrol etti.

18. dakikada Hajradinovic’in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Uğurcan Çakır, topu kontrol etti.

25. dakikada Trabzonspor golü buldu. Sosa ceza alanı dışı sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, topu kaleci Fatih Öztürk’ün solundan filelere gönderdi: 1-0

27. dakikada Trabzonpor, farkı 2’ye çıkardı. Pereira’nın soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Sörloth, kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 2-0

29. dakikada Trabzonspor 3. golü buldu. Kasımpaşa savunmasının ceza alanından çıkaramadığı topa sahip olan Nwakaeme, ceza alanı sağ çaprazından düzgün vuruşla meşin yuvarlığı kaleci Fatih Öztürk’ün solundan filelere yolladı: 3-0

39. dakikada Koita’nın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topu üsten kornere çeldi.

55. dakikada ceza alanı sol çaprazında rakiplerinden sıyrılan Nwakaeme, topu arka direkte uygun durumda bekleyen Sörloth’a aktardı. Bu futbolcu da dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-0

83. dakikada Trabzonspor, 5. golü buldu. Sağ kanattan Pereira’nın ortasında, kimsenin dokunamadığı top arkada uygun durumdaki Nwakaeme’nin önüne düştü. Bu futbolcu da plase vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Fatih Öztürk’ün solundan filelere yolladı: 5-0

88. dakikada Trabzonspor, farkı 6’ya çıkardı. Nwakaeme’nin soldan ortasında, ceza alanı içinde Serkan Asan’ın kafa vuruşunda, üst direkten dönen topu, Sörloth tamamlayarak filelere gönderdi: 6-0

Trabzonspor, karşılaşmadan 6-0 galip ayrıldı.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Tayfur Havutcu istifa etti

Kasımpaşa Teknik Direktörü Tayfur Havutcu, görevinden istifa etti.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Tayfur Havutcu istifa etti

Kasımpaşa Teknik Direktörü Tayfur Havutcu, lacivert-beyazlı kulübün internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yer alan açıklamasında, “Görev aldığım süre içerisinde mensubu olmaktan büyük onur duyduğum Kasımpaşa Spor Kulübündeki görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Çalışma sürecim boyunca desteklerini esirgemeyen başta Kasımpaşa taraftarı olmak üzere spor kamuoyuna ve Kasımpaşa yönetimine teşekkür eder, Kasımpaşa’ya gelecek maçlarında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Geçen aralık ayının başında göreve gelen 49 yaşındaki teknik adam, Kasımpaşa’nın başında 5 lig maçına çıktı. Havutcu yönetimindeki lacivert-beyazlılar, 1 galibiyet alırken 4 karşılaşmadan mağlup ayrıldı. Kasımpaşa, Havutcu idaresinde Ziraat Türkiye Kupası’nda birer beraberlik ve mağlubiyet yaşadı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir