Trump, Almanya’daki asker sayısını 25 bine düşüreceklerini duyurdu

Trump, Almanya'daki asker sayısını 25 bine düşüreceklerini duyurdu

Trump, Almanya'daki asker sayısını 25 bine düşüreceklerini duyurdu

ABD BaÅŸkanı Trump, Almanya’nın NATO ödemelerinde “ihmalkar” davrandığını belirterek, ABD’nin bu ülkedeki asker sayısını 25 bine düşüreceÄŸini söyledi.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaÅŸlı hakları ile ilgili katıldığı toplantı esnasında gündemi deÄŸerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ülkedeki yaÅŸlıların hakları ve saÄŸlığı için birçok adım attıklarını vurgulayan Trump, Kovid-19 vakalarının tekrar artışa geçmesi konusunda, “Åžu anda test yapmayı durdurursak daha az vakamız olur.” yorumunda bulundu.

Trump, son günlerde gündem olan “polis reformu” kararnamesine iliÅŸkin de “Kararnameyi yarın imzalayacağız. Biz kanun ve nizam istiyoruz. Kararname adalet ve güvenlikle ilgili. Kararnamenin çok kapsamlı olduÄŸunu düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

Atlanta’da bir siyahinin polis kurÅŸunuyla öldürülmesini “korkunç” olarak niteledi

Atlanta’da siyahi Rayshard Brook’un polis kurÅŸunu ile öldürülmesine iliÅŸkin ise Trump, “Bunun çok korkunç bir olay olduÄŸunu düşünüyorum. Benim için çok rahatsızlık vericiydi.” ifadesini kullandı.

Trump, Washington eyaletine baÄŸlı Seattle kentinde bir grup göstericinin “Capitol Hill” bölgesinde “özerk bölge” ilan etmesine iliÅŸkin, Seattle Belediye BaÅŸkanı Jenny Durkan ve Washington Valisi Jay Inslee’ye yüklendi.

Vali Inslee’ye Ulusal Muhafızları görevlendirme çaÄŸrısı yapan Trump, “Vali ve Belediye BaÅŸkanı iÅŸini yapmazsa biz yapacağız. YapabileceÄŸimiz çok ÅŸey var.” ifadesini kullandı.

ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA), kendisinin de kullandığı hidroksiklorokin isimli ilacın, Kovid-19 tedavisinde kullanılmasını durdurma kararından haberi olmadığını kaydeden Trump, “Bu ilacın bana bir zararı dokunmadı.” dedi.

“Almanya, NATO ödemeleri konusunda ihmalkar davranıyor”

Trump, Almanya’dan asker çekme kararına iliÅŸkin ise “Almanya’daki askerlerimizin sayısını 25 bine düşüreceÄŸiz. BildiÄŸiniz gibi Almanya, NATO ödemeleri konusunda ihmalkar davranıyor. NATO’ya milyarlarca dolar borçları var. Onlar ödeme yapmayacaksa biz neden orada asker bulunduralım?” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin 5 Haziran’daki haberinde, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien tarafından imzalanan talimatname ile Almanya’daki ABD askerleri için üst limitin 25 bine düşürülmesi emri verildiÄŸi kaydedilmiÅŸti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir