TSK’dan Irak’ın kuzeyine ‘Pençe-Kaplan Operasyonu’

TSK'dan Irak'ın kuzeyine 'Pençe-Kaplan Operasyonu'

TSK'dan Irak'ın kuzeyine 'Pençe-Kaplan Operasyonu'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin’de.” açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Pençe-Kaplan Operasyonu”nun başladığını, komandoların Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduğunu duyurdu.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

-Kaplan Operasyonu başladı.
Kahraman Komandolarımız Haftanin’de!??

9,370 people are talking about this

MSB’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ”Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin’de. Hava Kuvvetleri, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandolarımız hava hücum harekatıyla bölgeye intikal etmişlerdir. Operasyon, karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik düzenlenmektedir. Pençe-Kaplan Operasyonu uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen Komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir.

Embedded video

2,625 people are talking about this

Bakan Akar ve ve TSK Komuta Kademesi Harekat Merkezi’nde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, “Pençe-Kaplan Operasyonu”nu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri İHA ve SİHA’larla desteklenen komandoların hava hücum harekatıyla bölgeye intikal ettiği Pençe-Kaplan Operasyonu’nu Milli Savunma Bakanı Akar ile TSK Komuta Kademesi anlık takip ediyor.

Harekat öncesinde brifing ile sahadaki son hazırlıklara ilişkin bilgi alan Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, harekatı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, başarıyla devam eden -Kaplan Operasyonu’nu Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde sevk ve idare ediyor.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
599 people are talking about this
Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir