Türkiye, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına yönelik saldırıyı lanetledi
Türkiye, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yönelik saldırıyı lanetledi
DışiÅŸleri Bakanlığı, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e ve Türk bayrağına yönelik saldırıyı lanetledi.
DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Danimarka’da bugün bir kez daha kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve ÅŸanlı bayrağımıza yönelik olarak gerçekleÅŸtirilen aÅŸağılık saldırıyı lanetliyoruz. Tüm uyarılarımıza karşın bu aÅŸağılık saldırılara ifade özgürlüğü kisvesi altında izin verilmesi kabul edilemez.” ifadeleri yer aldı.
Konuya iliÅŸkin Türkiye’nin tavrının, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisine iletildiÄŸi belirtilen açıklamada, “Avrupa’da son dönemde endiÅŸe verici ÅŸekilde artış gösteren İslam ve yabancı düşmanlığının somut örneÄŸi olan bu aÅŸağılık saldırıya ve benzer nefret suçlarına karşı çok taraflı platformlarda ve ikili alandaki giriÅŸimlerimiz hiç şüphesiz sürecektir.” deÄŸerlendirmesi yapıldı.
Açıklamada, Danimarka’nın bu konudaki duyarsız tutumunun dünyadaki tüm Müslümanların tepkisini çektiÄŸi ve milyarlarca insanın rahatsızlığının dikkate alınmadığının aktarıldığı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, ramazanda devam eden bu tür provokasyonların önlenmesi ve tekrarlanmaması için caydırıcı tedbirler alınması talebinin yinelendiği aktarıldı.
Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına saldırı
Danimarka’da Türkiye’nin Kopenhag BüyükelçiliÄŸi önünde Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’e saldırı yapıldı.
Danimarka’daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi Payrioterne Gar Live isimli marjinal bir grup üyesi tarafından düzenlenen provokasyon, Danske Patrioter Facebook hesabında canlı yayınlandı.
Bir grup üyesi, İslam düşmanı pankart açarken, İslam’a hakaret içeren slogan attı ve Türk bayrağına yönelik çirkin saldırı gerçekleÅŸtirdi.
Danimarka’da 24 ve 31 Mart’ta Türkiye’nin Kopenhag BüyükelçiliÄŸi önünde yine Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına saldırı yapılmıştı.
Kaynak: AA
