Türkiye KaradaÄŸ’ı tek golle yendi

Türkiye Karadağ'ı tek golle yendi

Türkiye Karadağ'ı tek golle yendi

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup üçüncü maçında Samsun’da konuk ettiÄŸi KaradaÄŸ’ı 1-0 yendi.

9. dakikada Abdülkerim Bardakcı’nın ortasında ceza sahası içindeki Barış Alper Yılmaz’ın kafa vuruÅŸunda kaleci Nikic, topu son anda yatarak bloke etti.

12. dakikada Türkiye’nin saÄŸ taraftan kazandığı korner atışını Hakan ÇalhanoÄŸlu kullandı. Bu futbolcunun köşe atışında ceza sahası içinde iyi yükselen Merih Demiral’ın kafa vuruÅŸunda top az farkla üstten auta gitti.

28. dakikada KaradaÄŸ’ın saÄŸ taraftan kazandığı köşe atışını Camaj kullandı. Bu futbolcunun orta-ÅŸut karışımı vuruÅŸunda kaleye yönelen topu kaleci UÄŸurcan Çakır, son anda kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk devresi 0-0 berabere sona erdi.

İkinci yarı

53. dakikada Arda Güler’in yaklaşık 25 metreden sert ÅŸutunda, top yan direÄŸi sıyırarak auta gitti.

55. dakikada ceza sahası yayının üzerinde topla buluÅŸan Orkun Kökçü’nün yerden sert ÅŸutunda, kaleci Nikic’i geçen top direk dibine çarparak oyun alanı geri döndü.

63. dakikada Marko Jankovic’in pasında ceza sahası içinde topla buluÅŸan Osmanjic’in sert ÅŸutunda, kaleci UÄŸurcan Çakır meÅŸin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

69. dakikada Türkiye öne geçti. Ceza sahası içinde topla buluÅŸan Kenan Yıldız’ın ÅŸutunda direk dibine çarparak oyun alanına geri dönen meÅŸin yuvarlağı İrfan Can Kahveci tamamladı: 1-0.

87. dakikada İrfan Can Kahveci’nin pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluÅŸan Zeki Çelik’in sert ÅŸutunda, defansa çarpan meÅŸin yuvarlak yan aÄŸlara takıldı.

Karşılaşmayı Türkiye 1-0 kazandı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella: Rakip iyi defans yapan ve kapanan bir ekip, ona rağmen 29 şut attık ve maçı kazanmayı hak ettik

Montella, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularını tebrik etti.

KaradaÄŸ karşılaÅŸmasının zorlu geçeceÄŸini bildiklerine dikkati çeken Montella, “Güzel bir galibiyet aldık. Rakip iyi defans yapan ve kapanan bir ekip, ona raÄŸmen 29 ÅŸut attık ve maçı kazanmayı hak ettik. Maçı domine ettik. 70’inci dakikada golü bulduk. Daha önce de bulabilirdik. O dakikadan sonra da maçı domine etmeye devam ettik, pozisyonlar ürettik. Kazandığımız için mutluyuz.” ifadesini kullandı.

Montella, ceza sahasına yapılan ortaların kalitesini artırmak istediklerini belirterek, “Ortalarımızda kalite artırılabilir. Pozisyon almayı da daha iyi yapabilirdik. Kadro kalitemiz gün geçtikçe yükseliyor. İlk 11’i yaparken çok zorlandım. Kalitemiz böyle yükseldikçe, her maç kadro yaparken zorlanacağım.” diye konuÅŸtu.

Samsun’da oynadıkları 2 maçı da kazandıklarını vurgulayan Montella, ÅŸunları kaydetti.

“Samsun’da harikulade bir atmosfer vardı. Maç öncesi ve sonrası hiç susmadılar. Herkesin desteÄŸini hissettik. Taraftarımıza teÅŸekkür ederiz. Onlar için bu galibiyeti aldık. Bir senedir santrfor konusunda konuÅŸuyoruz. Her futbolcu takımımızda gole gidebiliyor. Bugün de kanat oyuncumuz İrfan Can golü buldu. İlla ki bir 9 numara gol atacak diye bir durum yok. Herkesin gol atmasını tercih ederim.”

A Milli Futbol Takımı kaptanı Hakan Çalhanoğlu: Gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz, hedefimiz o

Hakan Çalhanoğlu, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, rakibi küçümsemediklerini söyledi.

Rakibin iyi oyunculara sahip olduÄŸunu vurgulayan Hakan ÇalhanoÄŸlu, “Zor bir zeminde biraz zorlandık. Sonuna kadar inandık sabırla oynadık bugün oyundan kopmamaya çalıştık önemli olan buydu. Golü bulduktan sonra biraz daha rahatladık. Ama en önemlisi tabii ki oyundan düşmemekti. Galibiyet aldığımız için çok mutluyuz. Önümüzdeki maç bizim için çok önemli olacak. Tabi Galler’in ve İzlanda’nın beraber kalması bizim için iyi oldu. İzlanda’da zor bir maç bekliyor bizi. Oraya gittim biliyorum soÄŸuk bir havada zor olacak. İnÅŸallah oradan galibiyetle döneriz. ” ifadelerini kullandı.

Hakan ÇalhanoÄŸlu, golü geç atmalarının takımın üzerinde bir baskıya neden olmadığını belirterek, “Bir baskı yaratmadı, eminim ki herkes buradan 4-0 ayrılacağımızı düşünüyordu. Biz o kafayla çıkmadık sahaya. Biz her rakibe saygı duyuyoruz. Biz oyunumuza odaklanmıştık bugün. Tabi zordu bizim için kolay deÄŸildi. Åžansları bulduk mu, evet bulduk. Ama golleri atamadık. Ama bütün oyunu biz yönlendirdik. Tabi maçın analizini yapacağız. Hocamız eminim bize bazı ÅŸeyleri gösterecek. Ama oyuna giren çıkan herkes bugün yüzde 100’ünü verdi. En önemlisi de buydu.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Grubun diÄŸer maçında Galler ve İzlanda’nın berabere kalmasının kendisi adına iyi olduÄŸunu aktaran Hakan ÇalhanoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

“Gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz, hedefimiz o. Maçtan sonra duyduk berabere kaldıklarını sevindik açıkçası. Ama ÅŸunu unutmamak gerekiyor. İzlanda zor bir rakip. Orada da zor bir maç olacağını biliyoruz. O yüzden ÅŸimdi dinlenme aÅŸamasına geçeceÄŸiz. Zor bir süreç bizi bekliyor. Ama dediÄŸim gibi ben takıma güveniyorum inanıyoruz güzel bir havamız var. Bu galibiyetten sonra daha da güzel oluyor. İnÅŸallah oradan da en iyi ÅŸekilde döneriz. Ben bu gruptan yüzde 90 çıkacağımızı düşünüyorum.”

KaradaÄŸ Teknik Direktörü Robert Prosinecki: Bu grupta favori Türkiye’dir

Prosinecki, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, çok kaliteli ve iyi bir takıma karşı oynadıklarını söyledi.

Yakaladıkları kontrataklarda öne geçebileceklerini ancak bunu baÅŸaramadıklarını anlatan Prosinecki, “Maç boyu bize üstünlük saÄŸladılar. İki ÅŸansımız vardı ama maçın sonucuna bakarsak, çok iyi bir maç oldu. Seyir zevki yüksek bir maç oldu. Galibiyetten ötürü Türkiye’yi tebrik ediyorum. Türkiye grupta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Biz de 3 maÄŸlubiyet aldık. Önümüzde Galler maçı var. Ona konsantre olmamız lazım. Bu grupta favori Türkiye’dir. Gruptan çıkacağına eminim.” ifadelerini kullandı.

Prosinecki, KaradaÄŸ’ın geleceÄŸinin emin ellerde olduÄŸunu belirterek, “Türkiye’nin baskılı oynayacağını biliyorduk. Bazen bir ÅŸans yakalarsanız 1 gol atarsanız ama bu ÅŸansı bu maçta bulamadık.” diye konuÅŸtu.

Kaynak: AA