Türkiye pazar günü Filistin için yürüyecek

Türkiye pazar günü Filistin için yürüyecek

Türkiye pazar günü Filistin için yürüyecek

Türkiye genelinde 6 Ekim Pazar günü Filistin’e destek yürüyüşleri düzenlenecek.

Anadolu Sivil Toplum KuruluÅŸları Platformu bünyesinde kurulan Filistin dayanışma platformlarının organizasyonuyla 60’tan fazla ÅŸehirde düzenlenecek yürüyüşlerde, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırıları nedeniyle Filistin’de yaÅŸanan insanlık dramına dikkat çekilecek.

Gazze’ye destek içeren döviz ve pankartların yanı sıra Türk ve Filistin bayraklarının taşınacağı eylemlere, çeÅŸitli meslek grupları destek verecek.

“Filistin’deki vahÅŸete ortak olanları ifÅŸa etmek için meydanlarda olacağız”

Anadolu Sivil Toplum KuruluÅŸları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin MahitapoÄŸlu, AA muhabirine, İsrail’in 1948’de Filistin’de baÅŸlattığı saldırılarını 7 Ekim 2023’te daha da artırarak farklı bir noktaya taşıdığını söyledi.

İsrail’in saldırılarını artırmasının nedeninin, ABD, İngiltere ve Avrupa BirliÄŸi’nden aldığı destek olduÄŸunu belirten MahitapoÄŸlu, İsrail’in saldırılarını Gazze ile sınırlı tutmadığını, Lübnan, Suriye, Yemen ve İran’a kadar götürdüğünü ifade etti.

Ankara baÅŸta olmak üzere, 8 Ekim 2023’ten bu yana birçok ÅŸehirde Filistin dayanışma platformları kurarak İsrail ile destekçilerine karşı eylem ve protestolar gerçekleÅŸtirdiklerini dile getiren MahitapoÄŸlu, “7 Ekim’in yıl dönümü. Bundan dolayı da Türkiye genelinde sivil toplum kuruluÅŸları olarak hem Filistin’e destek hem soykırıma itiraz hem de Amerika baÅŸta olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan ve tüm bu vahÅŸete ortak olanları ifÅŸa etmek için meydanlarda olacağız.” dedi.


Fotoğraf: Muhammed Abdullah Kurtar/AA

“81 ili kuÅŸatacak eylemler için çalışmalarımız devam ediyor”

MahitapoÄŸlu, “Tüm Anadolu ÅŸehirlerinde 6 Ekim için Filistin’e destek yürüyüşleri kararı alındı. Åžu anda Anadolu Filistin Dayanışma Platformu olarak netleÅŸen 60 ilimiz var. 81 ili kuÅŸatacak eylemler için çalışmalarımız devam ediyor. İnÅŸallah 6 Ekim’de 81 ilde Filistin’e destek, İsrail ve destekçilerine lanet protestoları, yürüyüşleri, mitinglerini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki herkesi yürüyüşlere katılmaya davet eden MahitapoÄŸlu, şöyle konuÅŸtu:

“Bu kadar soykırım ve yıkıma raÄŸmen iÅŸgalci İsrail’in kendi savunma hakkının olduÄŸunu iddia eden emperyalist zihniyete karşı tüm Anadolu insanın bir milli mücadele ruhuyla harekete geçerek, önümüzdeki dönem muhtemelen kapımıza dayanacak bu sürece hazırlıklı olmamız lazım. Tüm dünyaya, vicdan sahibi insanlara çaÄŸrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki eylemlere katılın, meydanlara inin ve siyonist İsrail’i destekleyen firmaların ürünlerini boykot edin.”

“Ankara’daki yürüyüşe 1 milyona yakın katılım bekliyoruz”

MahitapoÄŸlu, Ankara Filistin Dayanışma Platformuna (ANFİDAP) mensup sivil toplum kuruluÅŸlarınca 6 Ekim saat 13.30’da baÅŸkentte düzenlenecek yürüyüşün, KurtuluÅŸ Parkı’ndan Anadolu Meydanı’na kadar süreceÄŸini bildirdi.

Ankara’daki STK’ler olarak Türkiye ve dünyaya mesaj vereceklerini belirten MahitapoÄŸlu, “1 milyona yakın katılım bekliyoruz. Toplumun bütün kesimlerine, tüm siyasi partilere, derneklere, sendikalara ulaÅŸabildiÄŸimiz kadar ulaÅŸtık. Bu anlamda çok ciddi geri dönüşler aldık. Burada Anadolu toplumunun ortak bir paydasını oluÅŸturmaya çalışıyoruz. Alevi derneklerimiz, cumhuriyetçi kadınlarımız, tarikat mensuplarımız yürüyüşümüze gelecek. Artık bu bir insanlık meselesi. Vicdanı olan bütün insanları ailecek bu yürüyüşe davet ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

ANFİDAP bünyesinde Ankara’dan yaklaşık 40 sivil toplum kuruluÅŸu bulunduÄŸunu dile getiren MahitapoÄŸlu, ÅŸimdiye kadar 400’den fazla Filistin’e destek eylemi gerçekleÅŸtirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA