Türkiye’de 28 bin 170 kiÅŸinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 208 kiÅŸi hayatını kaybetti

Türkiye'de 28 bin 170 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 208 kişi hayatını kaybetti

Türkiye'de 28 bin 170 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 208 kişi hayatını kaybetti

Türkiye’de son 24 saatte 365 bin 412 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 170 kiÅŸinin testi pozitif çıktı, 208 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi.

SaÄŸlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosu’nu “covid19.saglik.gov.tr” adresinden paylaÅŸtı.

Buna göre, 365 bin 412 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 170 kişinin testi pozitif çıktı, 208 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 29 bin 353 oldu.

18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 80,79, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 90,37 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 119 milyon 602 bin 103 doza yükseldi.

18 yaş ve üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

“Aşı ve tedbir, hayat kalitelerimizin savunulması demektir”

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kovid-19’un solunum yoluyla bulaÅŸan bir hastalık olduÄŸunu anımsattı.

Koca, “ÇoÄŸu kere farkında bile olmadan yüzümüze dokunmamız virüsün bulaÅŸma ihtimalini artıyor. Temas ettiÄŸimiz yüzeylerde virüs olabileceÄŸi için ellerimizi sık sık yıkamalıyız. Maskenin bu açıdan da koruma saÄŸladığını ise unutmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir