Türkiye’de 93 bin 586 kiÅŸinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 210 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi
Türkiye'de 93 bin 586 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 210 kişi yaşamını yitirdi
Türkiye’de son 24 saatte 438 bin 252 Kovid-19 testi yapıldı, 93 bin 586 kiÅŸinin testi pozitif çıktı, 210 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi.
Türkiye’de günlük Kovid-19 vaka sayısı salgının başından beri ilk kez 90 binin üstüne çıktı.
SaÄŸlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosu’nu “covid19.saglik.gov.tr” sitesinden paylaÅŸtı.
Buna göre, son 24 saatte 438 bin 252 Kovid-19 testi yapıldı, 93 bin 586 kişinin testi pozitif çıktı, 210 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı 85 bin 503 oldu.
18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 84,35, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,47 olarak kayıtlara geçti.
Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 141 milyon 612 bin 186 doza yükseldi.
18 yaş ve üstü nüfusta en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa oldu.
En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.
“Virüs eski gücünde deÄŸil”
SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Virüs eski gücünde deÄŸil. Artan sayılar sebebiyle endiÅŸelenmeye mahal yok. Büyüklerimizi ve kronik hastalıkları olanları koruyup, kiÅŸisel tedbirlere uyarak normal hayatımıza devam edeceÄŸiz. Aşılarımızı ihmal etmeyelim. Kendi gücümüz Turkovac var.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
