Türkiye’nin en yüksek köprüsü 11 Temmuz’da açılacak

Türkiye'nin en yüksek köprüsü 11 Temmuz'da açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü'nün 11 Temmuz'da açılacağı müjdesini verdi. Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılacağı törenle hizmete açılacak Beğendik Köprüsü'nün, 165 metre yüksekliğinde olduğunu ve bu ölçüleriyle Türkiye'nin en yüksek köprüsü ünvanını alacağını belirtti. ( Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı - Anadolu Ajansı )

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü’nün 11 Temmuz’da açılacağı müjdesini verdi.

orta açıklıklı kutu kesitli ard germeli köprüsü olduğunun da altını çizdi.

Terör örgütlerinin saldırılarına rağmen proje tamamlandı

Karaismailoğlu, projenin yapımına 1998’de başlandığını ve 1 milyar 510 milyon liralık yatırımla tamamlandığını belirterek, “Bu proje bölge halkı için büyük öneme sahip. Mevcut yolun çok büyük bir bölümü stabilize yol ve çok büyük bir rakımda dağları dolaşarak gidiyor. Hem çok tehlikeli hem de çok uzun bir yol. Projeyi mevcut yolun daha aşağısında tamamladık. Köprüler ve tünellerle yolun güvenliğini ve konforunu artırdık. Proje sayesinde Van’da Pervari’ye 5 saati bulan seyahat süresini 2 saate kadar düşürmüş olduk.” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, 1998’de yapımına başlanan yol ve köprü yapılarının, terör örgütlerinin bu projenin tamamlanmaması amacıyla gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle ağır ilerlediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Söz konusu proje, terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği ve bölgede önemli bir ekonomik ivme sağlayacağı için, örgüt tarafından şantiyelerindeki işçilerimiz tehdit edildi. Fakat bölge halkımız için canla başla çalıştık ve bu projeyi tamamladık. İnanıyorum ki bu projenin bölgede sağlayacağı ekonomik ivmeyle yatırımlar artacaktır.”

Karaismailoğlu, projenin tasarımından inşasına kadar tamamen Türk mühendis ve işçilerinin emeği ile yapıldığını da hatırlatarak, “Yapım çalışmaları boyunca 255’i Beğendik Köprüsü’nde olmak üzere toplam bin 25 personel istihdam edildi. Yapımı dahi bölge insanımız için önemli bir iş kapısı oldu.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir