Tutuklanan Kıyıköy Belediye Başkanı Sevinç, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı
Tutuklanan Kıyıköy Belediye Başkanı Sevinç, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı
Usulsüzlük ve rüşvet iddiasıyla tutuklanan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan ve bugün çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan Sevinç hakkındaki “görevden uzaklaÅŸtırma” kararı, Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereÄŸince alındı.
Kırklareli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının usulsüzlük ve rüşvet iddialarına iliÅŸkin yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında Kırklareli, TekirdaÄŸ ve İstanbul’da düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonlarda BaÅŸkan Sevinç’in de aralarında bulunduÄŸu 13 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Savcılıktaki işlemlerin ardından Ender Sevinç ve iş insanı Tolga Ö. sevk edildikleri nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.
Kaynak: AA
