UCM kararına raÄŸmen Netanyahu’nun uçağı bir kez daha Yunanistan, İtalya ve Fransa hava sahalarını kullandı
UCM kararına rağmen Netanyahu'nun uçağı bir kez daha Yunanistan, İtalya ve Fransa hava sahalarını kullandı
İsrail BaÅŸbakanı Netanyahu’yu BM Genel Kuruluna katılmak için ABD’ye taşıyan uçak, hakkındaki tutuklama kararına raÄŸmen bir kez daha Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) taraf Yunanistan, İtalya ve Fransa’nın hava sahalarını kullandı.
İsrail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu’yu BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Kuruluna katılmak için ABD’ye taşıyan uçak, hakkındaki tutuklama kararına raÄŸmen bir kez daha Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) taraf Yunanistan, İtalya ve Fransa’nın hava sahalarını kullandı.
UçuÅŸ takip sitesi Flightradar24 verilerine göre, 81. BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak üzere sabah İsrail’den ayrılarak ABD’ye hareket eden Netanyahu’nun uçağı, UCM’ye taraf Avrupa ülkelerinin hava sahalarından geçti.
Netanyahu’nun uçağı, bir önceki ABD ziyaretinde olduÄŸu gibi UCM’nin İsrail BaÅŸbakanı hakkındaki tutuklama kararına raÄŸmen, Roma Statüsü’ne taraf olan Yunanistan, İtalya ve Fransa hava sahalarını kullandı.
İsrail BaÅŸbakanı’nın uçağı, 24 Eylül 2025’te ise BM Genel Kurulu temasları için ABD’ye giderken Akdeniz boyunca ilerleyip Cebelitarık BoÄŸazı güzergahını izlemiÅŸti.
UCM, Gazze Åžeridi’nde iÅŸlenen savaÅŸ suçları ve insanlığa karşı suçlardan dolayı 21 Kasım 2024’te Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.
İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesi, dün ABD’ye uçan Netanyahu’nun, New York Belediye BaÅŸkanı Zohran Mamdani’nin uçağın pistte kalmasına izin vermeyeceÄŸi endiÅŸesiyle, New York JFK Havalimanı yerine New Jersey’deki bir askeri havalimanına veya Newark Havalimanı’na ineceÄŸini aktarmıştı.
Kaynak: AA
