“UEFA Kupaları TRT Tanıtım Toplantısı” gerçekleÅŸtirildi
UEFA Kupaları TRT Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi
UEFA Åžampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupa’nın yayın haklarını 3 yıllığına alan TRT’nin tanıtım toplantısı yapıldı.
TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın ev sahipliÄŸinde Mandarin Oriental Bosphorus Hotel’de gerçekleÅŸtirilen tanıtım toplantısına BeÅŸiktaÅŸ Kulübü BaÅŸkanı Hasan Arat, Galatasaray Kulübü BaÅŸkanı Dursun Özbek, Adana Demirspor Kulübü BaÅŸkanı Murat Sancak, Türkiye Voleybol Federasyonu BaÅŸkanı Mehmet Akif ÜstündaÄŸ, milli okçular Mete Gazoz, UlaÅŸ Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış, milli tekvandocu Nafia KuÅŸ Aydın, spor dünyasından birçok isim ve davetliler katıldı.
Tanıtım videosunun ekranda gösterilmesinin ardından konuşma yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, kamu yayıncılığı sorumluluğuyla ezber bozmaya ve birçok yeni alanda yol açmaya devam ettiklerini vurguladı.
UEFA organizasyonlarını izleyiciyle buluÅŸturmanın gururunu yaÅŸadıklarını aktaran Sobacı, “Kurumumuz için de bir ilk olan bu önemli geliÅŸmeyi sizlerle paylaÅŸmaktan mutluluk duyuyorum. TRT’nin neredeyse 100 yıla yaklaÅŸan tarihi, ilklerle doludur. En önemli alanlardan birisi spor yayıncılığıdır. 1933 yılında Türkiye ile İtalya arasındaki güreÅŸ müsabakalarının radyodan yayınlanmasıyla baÅŸlayan spor yayıncılığı yolculuÄŸumuzda, geçen hafta ekranlara getirdiÄŸimiz Atalanta ile Real Madrid arasındaki UEFA Süper Kupa karşılaÅŸmasıyla bir eÅŸiÄŸi daha geride bıraktık.” ifadelerini kullandı.

“Temsilcilerimizin maçlarını ÅŸifresiz yayınlayacağız”
Türkiye’nin son 22 yılda her alanda büyük bir atılım içinde olduÄŸunu söyleyen Sobacı, ÅŸunları kaydetti:
“CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan liderliÄŸinde son 22 yılda hayatın her alanında olduÄŸu gibi spor anlamında da çok önemli bir atılım yapıldı. Stat ve tesislerin sayısı her geçen gün artarken, lisanslı sporcu sayısı da doÄŸru orantılı olarak artış gösterdi. Biz de TRT olarak kadromuz, teknik altyapımız ve dünya standartlarındaki yayın kalitemizle, bu spor atılımının en büyük destekçisi olmayı sürdürüyoruz. UEFA Åžampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupa maçları 3 yıl boyunca TRT’de olacak. Kamu yayıncılığı anlayışımızın bir gereÄŸi olarak ülkemizi bu kupalarda temsil edecek takımlarımızın maçlarını TRT 1, TRT Spor ve tabii’de ÅŸifresiz ve ücretsiz yayınlayacağız. Sezon boyu oynanacak yüzlerce karşılaÅŸmayı da uluslararası dijital platformumuz tabii’nin premium paketiyle makul bir ücret karşılığında futbolseverlerle buluÅŸturacağız.”
Gece, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak: AA
