Ukrayna: Mariupol’deki tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi

Ukrayna Mariupol’deki tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi

Ukrayna Mariupol’deki tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi

Rusya’nın kuşattığı Ukrayna’nın Mariupol şehrinde Azovstal tesislerindeki tüm kadın, çocuk ve yaşlıların tahliye edildiği bildirildi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, yaptığı açıklamada, Mariupol’deki insani operasyon kapsamında Azovstal’daki tüm kadın, çocuk ve yaşlıların kurtarıldığını belirtti.

Vereşçuk, “Devlet Başkanı’nın talimatı yerine getirildi, Azovstal’daki tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi. Mariupol insani operasyonunun bu kısmı tamamlandı.” ifadesini kullandı.

Ukrayna’dan Sınır Tanımayan Doktorlar’a çağrı

Bu arada Ukrayna, Rusya’nın kuşattığı Mariupol şehrindeki Azovstal tesislerindeki savunucuların tahliyesi için bir misyon kurması konusunda Sınır Tanımayan Doktorlar’a çağrıda bulundu.

Ukrayna’nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı Iryna Vereshchuk, Sınır Tanımayan Doktorlar Ukrayna Ülke Direktörü Michel-Olivier Lacharite’ye mektup yazdı.

Mektupta, Azovstal’da kuşatma altındaki savunucuların tıbbi bakıma erişiminin olmaması ve fiziksel ve psikolojik durumlarının kötüleştiğine işaret edilerek bu durumun Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’ne aykırı olduğuna vurgu yapıldı.

Sınır Tanımayan Doktorlar’ın çalışma ilkelerine atıfta bulunulan mektupta, Mariupol ve Azovstal’daki insanların tahliye edilmesi ve insan hakları ihlal edilen yaralılara tıbbi bakım sağlanması için bir misyon kurulmasına ilişkin çağrıda bulunuldu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir