Ukrayna’dan uluslararası topluma Kırım konusunda Rusya’ya baskı çaÄŸrısı

Ukrayna DışiÅŸleri Bakanı Vadym Prystaiko, ”Uluslararası destek ve baskı olmazsa Kırım sorunu unutulacak.” dedi.

Ukrayna DışiÅŸleri Bakanı Vadym Prystaiko, uluslararası topluma Kırım’ın iÅŸgali konusunda Rusya‘ya baskı yapılması çaÄŸrısında bulundu.

Prystaiko, BM Genel Kurulu‘nda Ukrayna’nın doÄŸusundaki geliÅŸmelerin görüşüldüğü oturuma katıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vadym Prystaiko, ”Uluslararası baskı olmadan Ukrayna, Rusya’nın saldırganlığını durduramaz. Uluslararası destek ve baskı olmazsa Kırım sorunu unutulacak.” dedi.

Ukrayna’da 2014’te Rus yanlısı yönetime karşı Batı yanlısı yönetimin iktidara gelmesinin ardından Rusya, Kırım’ı yasa dışı ilhak etmiÅŸ ve Ukrayna’nın doÄŸusundaki Rus nüfusun yoÄŸun olduÄŸu Donetsk ve Lugansk bölgesinde isyancılar yönetime karşı mücadele baÅŸlatmıştı.

Krizi çözmek amacıyla yapılan müzakereler sonucunda ateşkesin sağlanması, ağır ve hafif silahların ve esirlerin serbest bırakılmasını öngören Minsk Anlaşması yapılmış ancak ihlaller sonucu bir türlü ateşkes sağlanamamıştı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir