Venezuela lideri Maduro, ülkede iç savaş çıkartılmasına izin vermeyeceklerini belirtti

Venezuela lideri Maduro, ülkede iç savaş çıkartılmasına izin vermeyeceklerini belirtti

Venezuela lideri Maduro, ülkede iç savaş çıkartılmasına izin vermeyeceklerini belirtti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet başkanı seçiminin ardından çıkan protestolara ilişkin, ülkede bir iç savaşın çıkartılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

BaÅŸkent Caracas’taki Miraflores Sarayı’nda basın toplantısı düzenleyen Maduro, ÅŸiddet olaylarına yol açan kötü niyetli eylemcilere tolerans gösterilmeyeceÄŸini ve bunların kimler tarafından finanse edildiÄŸini bildiklerini belirtti.

Maduro, ülke ekonomisinin hedef alındığını vurgulayarak, “Venezuela emperyalizmin, faÅŸizmin ve suçluların eline düşmeyecek. Ülkede bir iç savaşın çıkartılmasına müsaade etmeyeceÄŸiz. Biz her ÅŸeyin anayasal çerçevede olmasını istiyoruz. Devrim yapmak için baÅŸka yollara baÅŸvurmak istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sokaklardaki olaylardan dolayı isim vermeden ABD’yi suçlayan Maduro, “Halk bunu biliyor. Ancak imparatorluk suç planını ileriye taşımak isterse, vatanımızı sonuna kadar savunacağız. Tüm halkımızı koruyacağız. Ne yapıyorsak, işçimizi, çalışanımızı, tüccarımızı ve insanımızı korumak için yapıyoruz. Bunun için güvenlik güçlerimize teÅŸekkür etmek istiyorum.” dedi.

Maduro, hükümetine yönelik “çirkin” bir medya kampanyasının yürütüldüğünün altını çizerek, Elon Musk, eski Brezilya Devlet BaÅŸkanı Jair Bolsonaro, Arjantin Devlet BaÅŸkanı Javier Milei, Ekvador Devlet BaÅŸkanı Daniel Noboa, El Salvador Devlet BaÅŸkanı Nayib Bukele, eski Kolombiya cumhurbaÅŸkanlarından Ivan Duque ile Alvaro Uribe ve İspanyol Vox partisine tepki gösterdi.

Basın mensuplarına protestolarda yaÅŸanan bazı videoları gösteren Maduro, “cani” ve “kirli” bir komployla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

“Hiçbir zaman CIA ajanı olmadım ve olmayacağım”

Maduro, seçim sonuçlarına iliÅŸkin ellerindeki tutanakların tamamını açıklayacaklarını belirterek, “Daha ne kadar kanıt sunmamız gerekiyor? Neden bir ülkeyi savaÅŸa sürüklemek istiyorsunuz?, Venezuela’ya karşı bu kampanya neden? Yalanlardan korkum yok ve gerçeklerle yüzleÅŸmeye geliyorum. Hiçbir zaman CIA (ABD Merkezi İstihbarat TeÅŸkilatı) ajanı olmadım ve olmayacağım.” diye konuÅŸtu.

ABD’yi ülkesini karıştırmakla suçlayan Maduro, “Afganistan, Libya ve Irak’taki savaÅŸlardan ve ölümlerden siz sorumlusunuz.” dedi.

Kaynak: AA