Volkan Demirel Fenerbahçe’ye veda etti

Volkan Demirel Fenerbahçe'ye veda etti

Volkan Demirel Fenerbahçe'ye veda etti

Fenerbahçe Futbol Takımı’nın 17 yıl kalesini koruyan, son 2 sezon da yardımcı antrenörlüğünü üstlenen Volkan Demirel ile yollar ayrıldı.

Fenerbahçe Klübü BaÅŸkanı Ali Koç ile Volkan Demirel, Ãœlker Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Ali Koç, yaptığı açıklamada, Volkan’ın Fenerbahçe’ye kaleci ve antrenör olarak 2002’den bu yana hizmet ettiÄŸini belirterek, “Volkan ve hocamızla görüştük. Hocamız, Volkan’ı ekibinde görmekten memnuniyet duyacağını söyledi ancak Volkan, kendi ayakları üzerinde durmak istediÄŸini bize ifade etti. Biz, bu planını ve düşüncelerini saygıyla karşıladık. Ben biraz daha baskı yaptım ve ‘Ä°yi ve deneyimli bir kadromuz var. Bunların yanında biraz daha tecrübe kazan. Görevdeyken yeni bir görev çıkarsa daha kolay olur.’ dedim ama o öz güveniyle kendi ayakları üzerinde durmayı tercih etti ve bir tarih vererek ‘Fenerbahçe’ye hoca olacağım.’ dedi. Volkan özellikle benim için zor bir veda.” ifadelerini kullandı.

Volkan Demirel’i 19 yaşından beri tanıdığını aktaran BaÅŸkan Koç, “Ailemle evine gidip yemek yediÄŸim tek futbolcudur. Zor bir veda ama kabul ediyoruz. Kendisi öz güvenli ve kararlı bir ÅŸekilde istiyor. Planları var, o planlarının sonunda tabii ki Fenerbahçe var. Her ÅŸey gönlünce olsun ve inÅŸallah bir gün bir kez daha kulübümüzle yolları kesiÅŸir. Bu kulübün kapısı kendisine her zaman açıktır. Biz elimizden gelen çabayı ve desteÄŸi kendisine veririz. Volkan sadece saha içinde deÄŸil, saha dışında da önemli bir duruÅŸ sergilemiÅŸtir. Kulübün en zorlu günlerinde, 3 Temmuz sürecinde dimdik ayakta duran oyunculardan birisidir. Volkan Demirel’i ‘Bir Volkandır Fenerbahçe’ diyerek anmaya devam edeceÄŸiz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Antrenörlükte genç yüzlere ve taze kana ihtiyaç var”

Volkan Demirel’e antrenörlük kariyerinde baÅŸarı dileÄŸinde bulunan Ali Koç, ÅŸu görüşleri aktardı:

“Antrenörlükte genç yüzlere ve taze kana ihtiyaç olduÄŸunu düşünüyorum. Emre BelözoÄŸlu ve Volkan için de aynı ÅŸeyi söyleyeceÄŸim. Bu tecrübeleri ile bilgilerini, doÄŸru planlama ve zamanlamayla ilerletmek gerekiyor. 2 efsane kaptanımızın da yollarının açık olmasını diliyorum. Hem Fenerbahçe hem de diÄŸer büyük kulüplerde oynayan, kariyerlerini yakın zamanda tamamlamış herkesin iyi yerlere gelmesini temenni ediyorum. Fenerbahçe, kulübe yıllarca hizmet etmiÅŸ, camianın gönlünde yer edinmiÅŸ hocalara mutlaka destek olmalıdır.”

Volkan Demirel: 20 yıllık bir devrin sonuna geldik

Antrenörlükte hedeflerinin bulunduÄŸunu ve bunun için Fenerbahçe’den ayrılmaya karar verdiÄŸini belirten Volkan Demirel, ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Çok futbolcular ve teknik adamlar geldi. Hepsinin geliÅŸinde basın toplantısı düzenlendi. Ama ilk kez, eski futbolcu ve antrenörün gidiÅŸinde bu durum oluyor. 20 sene önce buraya geldiÄŸimde delikanlı ve henüz ne yapacağını bilmeyen bir genç vardı. Ama ÅŸu anda heyecanlı ve kararlı bir Volkan var. Bunu da her zaman bulunduÄŸum ortamda anlayacaksınız. Hedeflerim var. Kendi doÄŸrularımla devam edeceÄŸim. BaÅŸkanım kalmamı istediÄŸini bana iletti. Ama sezon bittiÄŸinde ben bu kararı vermiÅŸtim. 2 senedir bu iÅŸin mutfağı olan Fenerbahçe’de antrenörlük kariyerime adım attım. Ersun Yanal, Erol Bulut ve Emre BelözoÄŸlu’yla çalıştım. Artık zamanın geldiÄŸini ve yuvayı terk etmek gerektiÄŸini düşündüm. Umarım bu kararımda da Volkan Demirel ismine yakışır ÅŸekilde hareket ederim. 20 yıllık bir devrin sonuna geldik. Bu heyecanı ilk kez kapıdan girdiÄŸimde de yaÅŸamıştım, ÅŸu anda da yaşıyorum. Güzel bir kariyerimin olacağını düşünüyorum.”

Sarı-lacivertli takımda forma giydiÄŸi süreçte beraber görev yaptığı futbolculara, teknik adamlara, antrenörlerle ve çalışanlara destekleri için teÅŸekkür eden Volkan, “Formanın arkasındaki slogan beni çok onurlandırıyor. Ben de hayatım boyunca bunları unutamam. 40 yaşındayım ve ömrümün yarısını burada geçirdim. Her zaman aklımda Fenerbahçe vardı. Fenerbahçe’yi düşünerek hareket ettim. Belki yanlışlarım ve hatalarım olmuÅŸtur ama her ÅŸeyi Fenerbahçe’yi düşünerek yaptım. Yaptıklarımın her zaman arkasındayım. Ayrılıklar zordur. Benim için ÅŸu anda ayrılık yok, sadece ara verdim. Ä°nÅŸallah ilerleyen zamanlarda tekrar kavuÅŸacağız. Bu kariyer nasıl ‘Bir Volkandır Fenerbahçe’ sloganıyla birleÅŸtiyse, buna layık olmaya çalışacağım.” diye konuÅŸtu.

“Acelem yok, en doÄŸru kararı vermek istiyorum”

Kariyer planlamasıyla ilgili de deÄŸerlendirmede bulunan Volkan Demirel, “Åžu an için 3-4 opsiyon var ama ben öncelikle buradaki durumumu belirlemek istedim. Benim ilk düşüncem burasıydı. KonuÅŸmalar var, isteyenler var, planlar var ama bunları deÄŸerlendirmek için zamana ihtiyaç var. Zaten acelem de yok, yavaÅŸ yavaÅŸ en doÄŸru kararı vermek istiyorum. A lisansa sahibim. Sadece almam gereken UEFA Pro Lisans kaldı. Nerede ve nasıl baÅŸlayacağıma önümüzdeki günlerde karar vereceÄŸim.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

“Alttan gelen çok iyi bir jenerasyon var”

Fenerbahçe’de 20 sene boyunca çalıştığı teknik adamlardan birçok deneyim kazandığının altını çizen Volkan Demirel, “Her konuÅŸmadan ve çalışmadan bir not alırım ve o notu okuduktan sonra yaptıklarım aklıma gelir. Bunları her zaman not aldım. Åžu anda çok fazla notlarım var. Kendi oluÅŸturduÄŸum fikirler var. Teknik ekipte çalıştım. Bu da çok önemli. Alttan gelen çok iyi bir jenerasyon var. Ä°nÅŸallah genç teknik adamların futbola katkısını gösterecekler.” ÅŸeklinde görüş belirtti.

Volkan Demirel, Emre BelözoÄŸlu’nun A Milli Takım’ın teknik ekibine katılacağı iddialarının hatırlatılması ve kendisine de teklif gelmesi halinde yanıtının ne olacağının sorulması üzerine “Milli takımdan bir teklif gelirse düşünmeme gerek yok. Milli takım ve bayrak bizim için çok önemli bir deÄŸerdir ve ona verilecek cevap bellidir.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarına da seslenen Volkan Demirel, “Takım sahaya çıkarken ellerinin içi terleyen Fenerbahçe taraftarına, buraya gelip sesi kısılana kadar bağıran Fenerbahçe taraftarına, koÅŸulsuz ÅŸartsız beni seven ve sevmeyen bütün herkese teÅŸekkür etmek istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

KonuÅŸmaların ardından Ali Koç, Volkan Demirel’e arkasında “Bir Volkandır Fenerbahçe” yazılı Fenerbahçe forması hediye etti. Ali Koç, ayrıca formanın ön tarafına “Ä°yi insan, efsane kaptan. Her daim yolun açık, ÅŸansın bol olsun. Kalpler beraber.” yazarak Fenerbahçe formasını imzaladı.

Kayank: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir