Yeniden Refah Partisi’nin de dahil olduÄŸu “Cumhur İttifakı”nın protokolü YSK’ye sunuldu

Yeniden Refah Partisi'nin de dahil olduğu Cumhur İttifakının protokolü YSK'ye sunuldu

Yeniden Refah Partisi'nin de dahil olduğu Cumhur İttifakının protokolü YSK'ye sunuldu

AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi’nin, 14 Mayıs’ta yapılacak CumhurbaÅŸkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri’ne, Cumhur İttifakı adıyla girmesine iliÅŸkin protokol YSK’ye sunuldu.

Partilerin genel baÅŸkanlarının imzalarını taşıyan protokol metni, AK Parti adına Ali İhsan Yavuz, MHP adına Feti Yıldız, BBP adına Ahmet Yelis, Yeniden Refah Partisi adına ise Bayram Sakartepe ve Selçuk Geyveli tarafından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) BaÅŸkanı Ahmet Yener’e teslim edildi.

Daha sonra, partilerin temsilcileri YSK Başkanlığı önünde açıklama yaptı.

“Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı’na katıldık”

Yeniden Refah Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, “14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde vatanımızın ve milletimizin ali menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı’na katıldık. Hayırlı, uÄŸurlu olsun.” dedi.

BBP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ahmet Yelis ise BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici’nin Yeniden Refah Partisi ile temas kurarak ittifakın geniÅŸlemesine katkı saÄŸladığını dile getirdi.

“Azim ve kararlılıkla yol almaya devam edeceÄŸiz”

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da 4 partinin bir araya gelerek Cumhur İttifakı’nın yeni kurgusunu oluÅŸturduÄŸunu kaydetti.

Yavuz, Cumhur İttifakı adıyla yol almaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı’nı oluÅŸturan siyasi partiler kendi hükmü ÅŸahsiyetlerini ve özgün siyasi kimliÄŸini muhafaza ederek ittifaka katılmaktadırlar. Bu birliktelik koltuk ve makam pazarlıkları ve paylaÅŸmaları üzerine deÄŸil, milli bekayı esas alan, ahlaki ve siyasi uzlaÅŸma temelli bir birlikteliktir. Bu ittifak, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane giriÅŸimler karşısında milli bir duruÅŸun resmidir. Cumhur İttifakı olarak milletimizle kenetlenmek suretiyle Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında Türkiye’yi her açıdan lider ülke haline getirmek ve yüz yılı, Türkiye yüzyılı yapmak azim ve kararlılığıyla yol almaya devam edeceÄŸiz.”

“Depremin yaralarını sarmak hedefimiz”

MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yıldız ise “Cumhur İttifakı, Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruÅŸun doÄŸal sonucu olarak ortaya çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.

Yıldız, ittifak için 15 Temmuz darbe girişiminin dönüm noktası olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı’nın “haklının güvencesi” olduÄŸunu dile getiren Yıldız, ÅŸunları kaydetti:

“Seçimlere girerken öncelikle depremin yaralarını sarmak yeniden imar ve ya sürecini tamamlamak bütün gayemizdir, hedefimizdir. İttifakımız, dünya barışının, adaletin, Türk İslam aleminin güvencesidir. Gücünü ve azmin kararlılığını aziz milletimizden almaktadır. Milletimizin saÄŸduyusuna inanıyor, ferasetine güveniyoruz. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacaktır. Yine yurt dışında da 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecektir. Görüldüğü gibi seçimler demokrasinin görünen yüzüdür. Ülkemize, milletimize hayırlı uÄŸurlu olsun.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir