Yurt genelindeki camilerde “ÅŸehitler ve mazlumlar” için dua edildi
Yurt genelindeki camilerde şehitler ve mazlumlar için dua edildi
Diyanet İşleri BaÅŸkanlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında yatsı namazı sonrası ülke genelindeki camilerde “ÅŸehitler ve dünyadaki mazlumlar” için dualar edildi.
Diyanetten yapılan açıklamaya göre, camilerde “Åžehirlerin Kalbi Camilerimizde BuluÅŸuyoruz, Åžehitlerimiz ve Mazlumlar İçin Duadayız” programı düzenlendi.
Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi’nde gerçekleÅŸtirilen dua programına katılan Diyanet İşleri BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ, yatsı namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitap etti.

ErbaÅŸ, büyük fitneler ve tefrikalarla Kudüs’ün zulmün, kötülüğün, iÅŸgalin yaÅŸandığı bir yer haline getirildiÄŸini belirterek, “1917 yılından günümüze kadar Kudüs’te hep kötülük hep zulüm var. 7 Ekim’den bugüne kadar Gazze’de, Filistin’de soykırım, katliam yaÅŸanıyor. Bebekler, masumlar, zalimlerin, iÅŸgalcilerin yukarıdan attıkları bombalar altında can veriyor. 40 binin üzerinde masum insan ÅŸehit oldu.” diye konuÅŸtu.

Anadolu’nun her tarafının asırlardan beri bayrağın rengi ÅŸehit kanlarından oluÅŸtuÄŸunu vurgulayan ErbaÅŸ, “O yüzden binlerce, yüz binlerce ÅŸehidimizin yadigarı topraklarda yaşıyoruz. Onun için birliÄŸimizi, beraberliÄŸimizi muhafaza edelim. Düşman her zaman uyanık, biz düşmandan daha çok uyanık olmalıyız. Düşmanlar terör faaliyetlerini boÅŸuna ortaya çıkarmıyor, terör gruplarını boÅŸuna desteklemiyorlar. Onlara karşı bizim birlik, beraberlik içerisinde olmamız lazım ve her zaman duayı dilimizden düşürmememiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından şehitler ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki mazlumlar için dua etti.
Kaynak: AA
