Yurtta kar yağışı etkili oluyor

Yurtta kar yağışı etkili oluyor

Yurtta kar yağışı etkili oluyor

Yurdun pek çok kentinde kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor.

Çankırı Belediyesi ekiplerince kaldırımlarda ve yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yürütülüyor.

 

Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı nedeniyle ulaşımda güçlük yaşanıyor. Trafik ekipleri, sürücüleri takip mesafesini korumaları ve aşırı hızdan kaçınmaları için uyarıyor.

Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, yol kontrollerini sürdürüyor.

Çorum

Çorum’da kar yağışı etkili oluyor. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, giderek şiddetini artırdı.

Yağış nedeniyle beyaza bürünen kentte güzel görüntüler oluştu. Yağışla hava sıcaklığının sıfırın altında olması nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi.

Çorum Belediyesi ile Karayolları Çorum Şube Müdürlüğü ekipleri de karla mücadele çalışmalarına başladı.

Kentte yağışların iki gün boyunca aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Uşak

Uşak’ta gece saatlerinde yoğunluğunu arttıran yağışla kent merkezindeki kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Özellikle Stadyum Kavşağı, Dikilitaş Kavşağı ve Hacıkadem Kavşağı’nda kar nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Buzlanma dolayısıyla yolda kalan bazı sürücülere trafik ekipleri ve vatandaşlar destek oldu.

İzmir-Ankara kara yolunda da yoğunluk yaşanırken bazı tırların yol kenarında beklediği görüldü.

Uşak Belediyesi, Uşak Valiliği İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerince kentin birçok noktasında tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapılıyor.

Denizli

Kar yağışının beyaz örtüyle kapladığı Denizli’de de belediye, trafik ve karayolları ekipleri önlemlerini artırdı. Denizli-Antalya kara yolundaki Cankurtaran mevkisinde trafik kontrollü sağlanıyor. Bu bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması yürütülüyor.

Manisa

Manisa’da da kar yağışı Kula ve Demircili ilçeleriyle kentin yüksek kesimlerinde etkili oluyor.

Karayolları ekipleri, İzmir-Ankara kara yolu Kula geçişini açık tutmak için çalışma yapıyor.

Demirci ilçesinde de kar dolayısıyla eğitime bir gün ara verildi. Çocukların kararın ardından sokağa çıkarak karın keyfini çıkarmaya çalıştıkları görüldü.

İlçede ekipler tarafından sürücülere buzlanma uyarısı yapıldı.

Gördes ve Turgutlu ilçelerinin yüksek kesimleriyle Şehzadeler ilçesindeki Spil Dağı Milli Parkı’nda da kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Öte yandan kar nedeniyle İzmir’in Kiraz ilçesindeki İğdeli, Akpınar, Cevizli, Doğancılar, Umurlu ve Örencik-Zeybekler okullarında da eğitime ara verildi.

Sakarya

Sakarya’nın Pamukova ilçesi ile Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar, günlük hayatı ve ulaşımı olumsuz etkiledi.

Pamukova’da işe gitmek için trafiğe çıkmak zorunda kalan sürücüler ile yayalar, karlı kaplı yollarda ve kaldırımlarda güçlükle ilerledi.

Belediye ekipleri, yolların ulaşıma açık tutulması için yoğun çalışma yürütüyor.

Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Kar yağışı, Hendek ilçesinde etkili oluyor. Hendek’e bağlı 1725 rakımlı Dikmen Yaylası’nda, kar kalınlığı yaklaşık bir metreye ulaştı.

Kocaeli

Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde de kar etkisini sürdürüyor.

Yağışın ardından Samanlı Dağları’nın zirvesinde bulunan Kartepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 88 santimetre ölçüldü.

Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, Kartepe zirve yolu, Erikli Tepe Tabiat Parkı, Başiskele ilçesindeki Aytepe ile yüksek kesimlerdeki kırsal yerleşim alanlarında küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar ve ilçelerinde etkili olan kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

Sabah saatlerinde başlayan yağış, kent merkezini ve ilçeleri beyaza bürüdü. Bazı vatandaşların yolda kalan araçların kurtarılması için yardımda bulunduğu, bazılarının da fotoğraf ve video çektiği görüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, sürücüleri kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Karayolları 31. Şube Şefliği ekipleri kenti çevre illere bağlayan yollarda olumsuzluk yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

İl Özel İdaresi ekiplerinin de yaklaşık 100 personel ve 80 araçla kar yağışı nedeniyle köy yollarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda olduğu öğrenildi.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi. Kara yollarında don ve buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Sinop

Kentte iki gündür etkisini sürdüren kar nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreye ulaştı. Birçok köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolları tekrar ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar sebebiyle küçük çapta heyelanların da meydana geldiği kentte, Karayolları ekipleri yol güzergahlarında temizlik çalışması yaptı.

Giresun

Giresun Valiliğinden alınan bilgiye göre, merkezde 2, Bulancak’ta 9, Çanakçı’da 4, Dereli’de 13, Doğankent’te 1, Eynesil’de 5, Görele’de 18 ve Yağlıdere’de 9 olmak üzere 61 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Rize

Rize’de de kar sebebiyle merkezde 1, Ardeşen’de 4, Çamlıhemşin’de 10, Güneysu’da 1, Hemşin’de 1, İkizdere’de 19 ve Pazar’da 12 olmak üzere 48 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi, yolların açılması için 60 iş makinesi ve 140 personelle çalışma yürütüyor.

Karayolları ekipleri ise Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesi ile Ayder Yaylası’nda yolların araç trafiğine açık kalması ve buzlanma olmaması için çalışmalara devam ediyor.

Artvin

Artvin İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, merkezde 13, Ardanuç’ta 17, Arhavi’de 3, Borçka’da 9, Murgul’da 3, Hopa’da 3, Şavşat’ta da 30 olmak üzere toplamda 78 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Üç gün devam eden yağış sonrası kent merkezindeki caddelerde biriken kar, Artvin Belediyesi ekiplerince iş makineleriyle temizleniyor.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kentte aralıklarla devam eden kar nedeniyle kapanan 215 mahalle ve grup yolunun tamamı ulaşıma açıldı. 421 iş makinesi ve 491 personel ile ulaşıma açılan yollarda tuzlama çalışması yapıldı.

Ekiplerin 15 hastanın hastanelere ulaşmasını sağladığı, cenaze olan 11 yerde de ulaşım sorunu yaşanmaması için çalışma yaptıkları bildirildi.

Trabzon

Trabzon’un yüksek kesimlerini etkileyen kar yağışı sonrası kapanan mahalle yolları, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile TİSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince büyük ölçüde açıldı.

Ekipler, halen kapalı 11 mahalle yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Söz konusu yolların akşam saatlerine kadar açması hedefleniyor.

Öte yandan Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde de 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kütahya

İl genelinde sabah başlayan yağış, aralıklarla devam ediyor.

Kent merkezinde belediye, Eskişehir ve Afyonkarahisar’a bağlanan şehirler arası yollarda ise karayolları ekipleri kar tutmaya başlayan bölgelerde ulaşımın durmaması için çalışma yürütüyor.

Kar ve buzlanma nedeniyle çok sayıda hasarlı kaza meydana gelirken, trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Domaniç-İnegöl kara yolunun 1500 metre rakımlı Kocayayla mevkisinde yoğun tipi ve kar yağışı ulaşımda zaman zaman aksamalara neden oluyor. Bölgede kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Gediz ilçesindeki Murat Dağı Kayak Merkezi’nde ise kar kalınlığı 18 santimetre ölçüldü.

Karabük

Sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezinde sürücüler yolda güçlükle ilerledi.

Karadeniz’i İstanbul’a bağlayan D-100 kara yolu Kemikli rampaları ve Karabük-Bartın kara yolunun Beştepeler mevkisi ile 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi’nde zaman zaman ulaşımda aksama yaşanıyor.

Karayolları ekipleri, güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Karabük’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesindeki tarihi konaklar, karın ardından bir başka güzelliğe büründü.

İlçeye gelen turistler, beyaz örtüyle kaplanan Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve konakların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tokat

Kent genelinde öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.

Tokat-Sivas kara yolu Çamlıbel Geçidi’nde, Karayolları ekipleri kar küreme çalışması yaptı.

İlçelerde de belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

Mersin

Mersin’in Erdemli ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda temizlik çalışması yapıldı.

İlçenin yüksek kesimlerinde önceki gün başlayan kar, sabah saatlerinde etkisini artırdı.

Kar yağışı nedeniyle Erdemli’yi Karaman’ın Ayrancı ilçesine bağlayan kara yolu 20. kilometresinden itibaren trafiğe kapatıldı.

Kara yolunda önlem alan ekipler, kar lastiği ve zinciri olmayan sürücülerin geçişine izin vermedi.

Ekiplerce, kara yolu ile mahalle aralarında yollarda kar küreme çalışması yapıldı.

Gaziantep

Gaziantep’te kar yağışı öğle saatlerinde başladı. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kent merkezinde çalışmalarını sürdürürken bazı vatandaşlar kardan etkilenmemek için otobüs duraklarında yoğunluk oluşturdu. Gaziantep Kalesi ve çevresindeki esnaf dükkanının önünde biriken karı temizledi.

Çocuk oyun oynayarak karın keyfini çıkarırken, bazı vatandaşlar karda fotoğraf çektirdi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa kent merkezinde ve bazı ilçelerinde de kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi, 120 araç ve 220 personelini hem şehir merkezinde hem de ilçelerde karla mücadele için hazır olarak bekletiyor.

Ekipler, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde ulaşımın aksamaması ve vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için nöbet tutuyor.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle vatandaşlar ile sürücülerin sorun yaşamaması için ekiplerce karla mücadele çalışması başlatıldı.

Kar yağışı özellikle merkez Onikişubat ile Dulkadiroğlu ilçelerinin yüksek kesimleri ile Türkoğlu ilçe merkezinde etkili oluyor.

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaklaşık 250 kişilik ekip ve 100 araçla yerleşim yerleri, ana yol ve sokaklarda küreme, tuzlama ve solüsyon çalışmalarıyla karla kaplanan yolları açık tutuyor.

Öte yandan, çocuklar kar topu oynayıp kardan adam yaparak yağışın keyfini çıkarıyor.

Malatya

Kent merkezinde kar yağışı etkisini göstermeye başlarken bazı vatandaşlar korunmak amacıyla otobüs duraklarına sığındı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ise karla mücadele ekiplerini hazır hale getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında karla mücadele çalışmalarıyla ilgili toplantıları yaptıklarını bildirdi.

Noğay, 13 ilçe, 718 mahalle ve binin üzerinde mezrada teyakkuz halinde olduklarını , ” Yaklaşık 500 noktada arkadaşlarımız her türlü hazırlığı yaptılar, teyakkuz halindeler. Vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin ve hastalarımızın hayatlarında herhangi bir sıkıntı olmaması için ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli tedbirleri aldık. Meteoroloji, ilimiz için turuncu uyarıda bulundu. Turuncu uyarıdan dolayı aldığımız tedbirlere ek tedbirler ekledik. Şu anda sahada yaklaşık 400 adet aracımız ve 850 personelle teyakkuz halindeyiz. 10 bin tonun üzerinde tuzumuz var.” ifadelerini kullandı.

Kilis

Yüksek kesimleri karlar altında kalan kentte, karla mücadele ekipleri kentte kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için hazır bekliyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Şıh Mehmet Yalçın, 3 greyder ve 2 kepçe ile Polateli ve Musabeyli ilçelerinde hazır beklediklerini belirtti.

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte kar yağışının akşam saatlerinde etkisini artıracağı öngörülüyor.

Bursa-Ankara kara yolunda kar etkili oluyor

Bursa-Ankara kara yolunda etkili olan kar zaman zaman ulaşımı aksatıyor.

İnegöl-Bozüyük güzergahında sabah başlayan yağış sürüyor.

Kar nedeniyle sürücülerin zor anlar yaşadığı Bursa-Ankara kara yolunun Mezitler mevkisinde, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri tuzlama çalışması yapıyor.

Trafik akışının kontrollü devam ettiği kara yoluna bağlanan ara yollarda ise ulaşım sağlanamıyor. Güzergahtaki fabrikalara gidecek bazı tırlar, yol kenarında bekletiliyor.

Ara yolların ulaşıma açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Tır şoförlerinden Serdal Çimen, “Saat 09.00’dan beri bekliyoruz. Yukarıda su firması var, oraya çıkacağız yol açılırsa.” ifadesini kullandı.

Düzce ve Bolu’da kar yağışı ulaşımı aksatıyor

Düzce ve Bolu’da yoğun kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oluyor.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı çıkışı ve D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunun Akçakoca geçişinde kar yağışı tipi şeklinde etkisini sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle bölgede trafik akışında zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Karayolları ekipleri güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Ekiplerin çalışmaları sırasında ağır tonajlı araçların geçişleri durduruluyor. Kar küreme çalışması bittiğinde ise bu araçların yollarına devam etmesine izin veriliyor.

Yığılca ilçesinde de devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı ilçede, ekipler yolların kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı kesiminde kar yağışını etkisini artırdı.

Karayolları ekipleri, bölgede tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Güzergahta kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı araçların yolda kaldığı görüldü.

Antalya-Konya yolunda kar nedeniyle mahsur kalanlara jandarma yardım etti

Antalya-Konya kara yolunun Alacabel mevkisinde kar nedeniyle mahsur kalanların yardımına jandarma ekipleri yetişti.

Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı 1825 rakımlı bölgede tekerlerinde zincir olmayan bazı araçlar yolda kaldı.

Kara yolları ekiplerince kar küreme ve tuzlama çalışmalarının sürdüğü bölgede, arazi tipi araçlarla devriye gezen jandarma ekipleri de yolda mahsur kalan sürücülere yardım etti.

Ekipler, bazı otomobillerin lastiklerine zincir taktı, kara saplanan araçları kurtardı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir