2,5 yaşındaki kız çocuğu 24 saat sonra kurtarıldı

Elazığ’daki depremde Mustafa PaÅŸa Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazından yükselen kadın sesi üzerine harekete geçen jandarma ekiplerinin çalışması sonucu 2,5 yaşındaki kız çocuÄŸu 24 saat sonra kurtarıldı.

Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Mustafa PaÅŸa Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD ve UMKE ekipleri baÅŸta olmak üzere ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

ANADOLU AJANSI

✔@anadoluajansi

JAK ekipleri enkazdaki çocuk ve annesine ulaştı http://v.aa.com.tr/1714048 

Embedded video

213 people are talking about this

Mustafa PaÅŸa Mahallesi’nde çöken binada yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları sırasında Jandarma Arama Kurtarma timleri diÄŸer unsurların desteÄŸiyle “yaÅŸama açılan jandarma tüneli” olarak adlandırılan galeri tekniÄŸiyle enkaz altında bir kadınla iletiÅŸim saÄŸladı.

JAK ekipleri enkazdaki çocuk ve annesine ulaştı

Yaklaşık 24 saatin ardından kadın sesini duyan ekipler, hemen harekete geçti. Kurtarılmayı bekleyen kadın ile jandarma personeli arasındaki diyalog duygulandırdı.

Jandarma personelinin, “Buradayız, geliyoruz. Kurtaracağız. Tamam geliyoruz ışığı ve beni görüyor musun? Tamam geleceÄŸiz. ÇocuÄŸun yanında mı? Tamam geleceÄŸiz.” demesi üzerine kadın, “Çabuk. Daha dayanamıyorum. Allah rızası için kurtarın. Işığı görüyorum. Bak elimi sallıyorum. Lütfen çabuk olun.” diye karşılık verdi.

Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede kadın ve çocuğunun zarar görmemesi için çalışmalarını titizlikle sürdüren ekipler, annenin 2,5 yaşındaki kızını enkazdan çıkararak kurtardı.

Enkazdan çıkarılan çocuk, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Ekiplerin anneyi kurtarmak için çalışması sürüyor.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir