AFAD’dan deprem bölgesine 4 milyon lira acil yardım ödeneği

AFAD, Elazığ Valiliği emrine 2 milyon lira, Malatya Valiliği emrine 2 milyon lira olmak üzere toplam 4 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleri ile enkazdan sağ çıkarılan kişi sayısının 43’e yükseldiği aktarıldı.

Açıklamada, hayatını kaybeden kişi sayısının 29 olduğu kaydedildi.

Depremin ardından 1466 vatandaşın hastanelere başvurduğu bilgisinin verildiği açıklamada, bölgeye ulaştırılan 8 bin 565 çadırdan ihtiyaç duyulan kadarının kurulumunun tamamlandığı, hasar tespit analizleri ile 72 binanın yıkıldığı, 514’ünün ağır hasar aldığı, 409’unun az ve orta hasarlı olduğu belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, depremin ilk 20 saatinde 43 kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığı bildirilerek, “Deprem devamında 14’ünün büyüklüğü 4’ün üzerinde 462 artçı getirdi. Bölgede depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor ve bölgede hasar tespit analizleri yapılıyor.” ifadelerine yer verildi.

Elazığ şehir merkezinde halihazırda 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmaları sürdüğü vurgulanan açıklamada, AFAD Başkanlığının bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere Elazığ Valiliği emrine 2 milyon lira, Malatya Valiliği emrine 2 milyon lira olmak üzere toplam 4 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdiği kaydedildi.

Açıklamada, hasar tespit çalışmalarında 280 teknik personel ile 4 aracın görev yaptığı, şimdiye kadar 1323 binanın incelendiği ve 328’inin hasarsız olduğunun tespit edildiği bildirildi.

505 artçı deprem kaydedildi

Öte yandan AFAD, depremin ardından büyüklükleri 1,0 ile 5,1 arasında değişen 505 artçı depremin kaydedildiğini bildirdi.

Açıklamada, depreme ait ön değerlendirme raporuna “https://deprem.afad.gov.tr/downloadDocument?id=1825” adresinden ulaşılabileceği de belirtildi.

Bakan Pekcan: Elazığ ve Malatya’daki esnafın kredilerinin 1 yıllık taksit ve faizlerini, TESKOMB ödeyecek

Bakan Pekcan, deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya’da zarar gördüğü tespit edilen esnaf ve sanatkarın, kredi ve kefalet kooperatifleri üzerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin 1 yıllık taksit ve faizlerinin, TESKOMB ödeneceğini bildirdi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya‘da zarar gördüğü tespit edilen esnaf ve sanatkarın, kredi ve kefalet kooperatifleri üzerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin 1 yıllık taksit ve faizlerinin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğince (TESKOMB) ödeneceğini bildirdi.

Pekcan, Twitter hesabından, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve Malatya başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Pekcan, açıklamasında “Deprem sebebiyle Elazığ ve Malatya’da zarar gördüğü tespit edilen esnaf ve sanatkarımızın, kredi ve kefalet kooperatifleri üzerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin, 1 yıllık taksit ve faizleri TESKOMB tarafından ödenecektir.” ifadesini kullandı.

THY yarın Elazığ ve Malatya’ya ek sefer yapacak

Türk Hava Yolları, deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya’ya ek seferler planlandığını bildirdi.

Türk Hava Yolları (THY), deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya’ya ek seferler planlandığını bildirdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle söz konusu iki şehir için ek seferlerin planlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Yarın, Elazığ ve Malatya için talebe bağlı olarak Ankara, Sabiha Gökçen ve İstanbul havalimanlarından ilave seferler planlanmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

SunExpress ücretsiz değişiklik imkanı sunuyor

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Elazığ’da meydana gelen ve Malatya’yı da etkileyen deprem nedeniyle İzmir – Malatya seferlerinde yolcularına ücretsiz değişiklik imkanı sunuyor.

SunExpress’ten yapılan açıklamaya göre, bilet değişikliği yapmak isteyen yolcular 444 0 797 numaralı SunExpress Çağrı Merkezi’ni arayarak rezervasyonlarını ücretsiz olarak değiştirebilecekler. 24 Ocak 2020 tarihi ve öncesinde İzmir kalkışlı Malatya seferlerine bilet rezervasyonu yapmış olan SunExpress yolcuları, 24 Ocak- 2 Şubat arasındaki tüm İzmir – Malatya uçuşlarına bilet rezervasyonlarını ücretsiz olarak değiştirebilecekler.

SunExpress, deprem bölgesine yardım göndermek isteyen vatandaşların yardımlarını da ücretsiz olarak ulaştıracak.

Malatya uçuşları ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ve deprem bölgesine yardım göndermek isteyen SunExpress misafirleri 444 0 797 numaralı SunExpress Çağrı Merkezi’ni arayabilecekler.

Antalyaspor, Konyaspor maçının tribün gelirini deprem bölgesine gönderecek

Antalyaspor Kulübü, Süper Lig’in 20. haftasında sahasında İttifak Holding Konyaspor ile oynayacağı maçın tribün gelirini, Elazığ ve Malatya’da depremden zarar görenlere ulaştıracak.

Antalyaspor KulübüSüper Lig‘in 20. haftasında sahasında İttifak Holding Konyaspor ile oynayacağı maçın tribün gelirini, Elazığ ve Malatya’da depremden zarar görenlere ulaştıracak.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, deprem nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletilirken, “1 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te sahamızda oynayacağımız karşılaşmanın tüm bilet gelirlerini depremde zarar gören vatandaşlarımıza bağışlıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş’tan depremzedeler için yardım kampanyası

Beşiktaş Kulübü, yarın İzmir’de oynanacak Göztepe-Beşiktaş maçında, Elazığ’da yaşanan depremde zarar görenler için kendilerine ayrılan deplasman tribününün önünde Kızılay standı kurulacağını açıkladı.

Beşiktaş Kulübü, yarın İzmir’de oynanacak GöztepeBeşiktaş maçında, Elazığ‘da yaşanan depremde zarar görenler için kendilerine ayrılan deplasman tribününün önünde Kızılay standı kurulacağını açıkladı.

Beşiktaş JK

@Besiktas

Göztepe-Beşiktaş maç öncesi ve sonrası, depremzede vatandaşlarımıza gönderilmesi için, kışlık kıyafetlerimizi bağışlamak üzere bize ayrılan tribünün önünde Kızılay standı açılacaktır. Taraftarlarımızın desteğini bekliyoruz.

View image on Twitter
1,599 people are talking about this

Siyah-beyazlı kulübün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Göztepe-Beşiktaş maç öncesi ve sonrası, depremzede vatandaşlarımıza gönderilmesi için, kışlık kıyafetlerimizi bağışlamak üzere bize ayrılan tribünün önünde Kızılay standı açılacaktır. Taraftarlarımızın desteğini bekliyoruz.” denildi.

Deprem bölgesine yardım seferberliği

Birçok ilde Elazığ ve Malatya için başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler deprem bölgesine gönderildi.

Karadeniz’den depremzedelere yardım

Ordu, Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Bayburt’tan Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle bölgeye destek ekipler ile yardım malzemeleri gönderildi.

Ege’den yardım kampanyası

İzmir, Denizli ve Uşak’ta, Elazığ’da yaşanan depremin ardından depremzedelere yönelik yardım kampanyaları düzenlendi.

İzmir Adliyesi’nde görevli hakim, cumhuriyet savcısı ve personellerin öncülük ettiği, İzmir Barosu ile diğer adliyelerde görev yapan personelin de destek verdiği bir yardım kampanyası başlatıldı.

Adliyenin ek hizmet binasının zemin katında oluşturulan yardım toplama biriminde 2 Şubat’a kadar her yaş grubuna uygun battaniye, kaban, giysi, kitap, oyuncak gibi ayni yardımlar bir koli içerisinde kabul edilecek.

Toplanan yardımların, ilgili birimlere teslim edilerek bölgeye gönderilmesi sağlanacak.

Nevşehir

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı öncülüğünde, başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler bölgeye gönderildi.

Öte yandan, Ürgüp Belediyesinde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde vatandaşların bağışlarıyla toplanan malzemelerin yüklendiği tır da Elazığ’a uğurlandı.

Tokat

Tokat’ın Erbaa Belediyesi, bölgedeki vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl’ün yaptığı duyurunun ardından yardımseverler, belediye önündeki toplanma alanına yardım malzemelerini getirdi.

Kırklareli

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Twitter hesabından, kentte yaşayan vatandaşlara, depremzedelere yönelik yardım çağrısında bulundu.

Kısa sürede harekete geçen vatandaşlar, hazırladıkları gıda ve ihtiyaç malzemelerini Zabıta Müdürlüğüne teslim etti.

Bazı vatandaşların yardım malzemelerini sırtında, omuzlarında zorlanarak taşıdığı, bazılarının ise taksiyle getirmek için çaba harcadığı görüldü.

Küçük kızın mücadelesi

Babaannesi Şahsene Sağ ile yardımda bulunmak için giyecek getiren 6 yaşındaki Derin Sağ’ın, malzemeleri kutulara dizmeye çalışan personele yardım etmesi dikkati çekti.

Kız çocuğunun yardım çabasını gören diğer vatandaşlar da belediye personeline yardım etti.

Sağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah televizyonda deprem olduğunu ve bazı vatandaşların hayatını kaybettiğini öğrendiğinde çok üzüldüğünü söyledi.

Hatay

Hatay’dan bölgeye arama kurtarma ekibi ile yardım malzemeleri gönderildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm imkanlarıyla deprem bölgesindeki vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

Şanlıurfa

Suruç ilçesinde toplanan yardım malzemeleri, 6,8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Elazığ’a gönderildi.

Gençlik ve İhsan İnsani Yardım Derneği öncülüğünde, hayırseverlerin desteğiyle toplanan bot, kıyafet ve battaniyeden oluşan yardım malzemeleri depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

AFAD depremzedeler için banka ve SMS numaralarını paylaştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Elazığ ve Malatya’yı etkileyen deprem sonrasında depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlar için SMS ve banka hesap numaralarını duyurdu.

SMS ile yardımda bulunmak isteyenler, cep telefonlarından DEPREM yazıp 1866’ya göndererek afetzedeler için 10 lira bağışta bulunabilecek.

AFAD’dan yapılan açıklamada, vatandaşların depremzedelere yardım ulaştırmak amacıyla yoğun ilgi ve talepleri bulunduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından vatandaşların yapacağı yardımların AFAD Başkanlığınca koordine edilmesinin uygun görüldüğü anımsatılan açıklamada, nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar için gerekli SMS ve hesap numaraları aktarıldı.

Açıklamada, SMS ile yardımda bulunmak isteyenlerin, cep telefonlarından DEPREM yazıp 1866’ya göndererek afetzedeler için 10 lira bağışta bulunabilecekleri kaydedildi.

Banka hesap numaraları da şöyle:

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. ANKARA KAMU KURUMSAL ŞUBESİ

TL: TR 7300 0100 1745 5555 5555 5204

USD: TR 4600 0100 1745 5555 5555 5205

EURO: TR 1900 0100 1745 5555 5555 5206

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. TUNALI HİLMİ TİCARİ ŞUBESİ

TL: TR 62 0001 5001 5800 7299 3175 99

USD: TR 43 0001 5001 5804 8013 0940 88

EURO: TR 32 0001 5001 5804 8013 0940 92

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. BAKANLIKLAR ŞUBESİ

TL: TR88 0001 2009 4080 0005 0002 28

USD: TR75 0001 2009 4080 0058 0002 92

EURO: TR48 0001 2009 4080 0058 0002 93

Banka swift kod numarası: TRHBTR2A

Kaynak: AA

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir