ABD, Suriye’de petrol sahasına giden Rus askerlerinin yolunu yine kesti
Suriye’de terör örgütü YPG/PKK iÅŸgalindeki bölgelerde varlık gösteren ABD güçleri, 18 Ocak’tan bu yana, Haseke ilindeki petrol sahasına ulaÅŸmak isteyen Rus askerlerinin yolunu bir kez daha keserek dönmelerine sebep oldu.
ABD ile Rusya arasında Suriye‘deki petrol sahalarında varlık mücadelesi sürüyor.
AA’nın güvenilir saha kaynaklarından aldığı bilgiye göre, ABD askerleri, Haseke ilinin kuzeydoÄŸundaki Rümeylan petrol sahasına ulaÅŸmak isteyen Rus askerlerinin yolunu kesti.
Kamışlı ilçesinin batısındaki Amuda ilçesinden gelen 3 Rus askeri aracı, Haseke’nin kuzeydoÄŸusundaki Mabede beldesinde ABD askerlerinin engeline takılarak, Rümeylan beldesine ulaÅŸamadan geri dönmek zorunda kaldı.
ABD askerleri, Haseke’de, 18-25 Ocak’ta, Rümeylan sahasına ulaÅŸmak isteyen Rus askerlerinin yolunu 4 kez kesmiÅŸti.
Böylece ABD ordusu, 18 Ocak’tan bu yana, Haseke ilindeki petrol sahasına gitmek isteyen Rus askerlerinin yolunu beÅŸinci kez keserek dönmelerine sebep oldu.
YPG/PKK’lı teröristler de 15 Ocak’ta ABD üssünün bulunduÄŸu Rümeylan petrol sahası yakınlarına yerleÅŸmek için gelen Rus askerlerini Kamışlı ilçesinde durdurmuÅŸtu.
ABD petrol sahalarında varlık gösteriyor
Barış Pınarı Harekatı’nın baÅŸlamasıyla, harekat bölgesindeki üslerini boÅŸaltan ABD, petrol sahaları civarında yerleÅŸmeye öncelik vermiÅŸti.
ABD güçleri, halihazırda Suriye’de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde YPG/PKK iÅŸgalindeki bölgelerde toplam 11 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.
ABD ordusu, YPG/PKK’lı teröristlerin iÅŸgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da sürekli takviye asker gönderiyor.
ABD Başkanı Donald Trump da ülkenin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar ABD askerinin kalacağını ifade etmişti.
Kaynak: AA