Bakan Bilgin: 3600 ek gösterge meselesinin çözümünü ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge meselesinin çözümünü ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge meselesinin çözümünü ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600 ek gösterge meselesinin çözümünü bu ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapıyoruz.” dedi.

Türkiye Gıda ve Åžeker Sanayi İşçileri (Åžeker-İş) Sendikası tarafından Ankara’da bir otelde “Gıdanın GeleceÄŸi Ellerimizde Zirvesi” düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, burada yaptığı konuÅŸmada, 10 sene önce niÅŸasta bazlı ÅŸekerin (NBÅž) kullanımının sınırlandırılması konusunda bir eylem programı baÅŸlattıklarını ve NBÅž’nin toplam tüketimdeki payını artırmak isteyen lobilerin bu mütevazı eylemle engellendiÄŸini anlattı.

NBÅž’nin saÄŸlığı ve geleceÄŸi tehdit ettiÄŸini belirten Bilgin, sendikaların sadece emeÄŸin hakkını korunmakla yetinmeyip ülkenin toprağına, havasına, suyuna sahip çıkmalarının önemine deÄŸindi.

Bilgin, emek mücadelesinde vatan, emek ve demokrasiye önem verdiklerini dile getirerek, bunlar olmadığı takdirde Türkiye’nin ayakta duramayacağını ifade etti.

Yaklaşık 300 yıl önce ortaya çıkan kapitalizmin, insanın tabiatla olan ilişkisini yok ettiğini anlatan Bilgin, Kovid-19 salgınının da insanın tabiatla olan ilişki ve dengesinin bozulmasının sonucu olduğunu söyledi.

Bilgin, insanın toprak, su ve havayla olan ilişkisinde denge bozulduğunda hayatta kalamayacağını belirterek, daha fazla kar için kapitalizmin bunu tahrip ettiğini bildirdi.

“Yarın çok geç olacak”

Kapitalizmin iklim üzerindeki yıkıcı etkisinin ortadan kaldırılması için yeni bir bilince ihtiyaç olduÄŸunu vurgulayan Bilgin, “Yarın çok geç olacak. Bugün birçok konuda gecikmiÅŸizdir. Bunun maliyetini farklılaÅŸan hastalıklarla, kanser hastalıkları ve diÄŸer hastalıklarla ele alındığı zaman nasıl korkunç bir gelecekle karşı karşıya kalabileceÄŸimizin ipuçlarını görmemiz mümkün.” diye konuÅŸtu.

Gıdayı yeniden saÄŸlıklı bir ÅŸekilde üretmenin önemine iÅŸaret eden Bilgin, Türkiye’nin yeniden kendi geleneÄŸini kendi topraklarıyla buluÅŸturacak üretim düzenine ihtiyaç olduÄŸunu kaydetti.

Toprak, gıda ve doğal şekeri koruyarak geleceğe sahip çıkacaklarını, bunun yanı sıra emekçileri de sahipsiz bırakmayacaklarını ifade eden Bilgin, emekçi olmadan üretimin olmayacağının altını çizdi.

“Enflasyona karşı çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacağız”

Gazetecilerin kendisine sürekli “Enflasyon yüksek. Bu ÅŸartlar karşısında ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusunu yönelttiÄŸini bildiren Bilgin, Türkiye’de yüzde 70’lere dayanan enflasyonun ciddi boyutlara ulaÅŸtığını söyledi.

Enerji maliyetlerinin enflasyon üzerindeki etkisine değinen Bilgin, şunları kaydetti:

“Bunlara karşı çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacağız. Dolayısıyla önümüzde temmuz ayında biliyorsunuz sadece enflasyon farkı deÄŸil emekçilerin karşılaÅŸtıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha kapsamlı korunmasını saÄŸlayacak düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece çalışanlarımızın mı? Kamu çalışanları, memurlar, işçilerimizle deÄŸil aynı zamanda emeklilerimizle ilgili hazırlıklarımız var. Onları da koruyacağız. Onlara karşı da sorumluluÄŸumuz var.

Daha birçok konu… İşte bugünlerde bitirdik, son deÄŸerlendirmeleri yapıyoruz. 3600 ek gösterge meselesinin çözümünü bu ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapıyoruz. İşte sözleÅŸmeli personel meselesi var, EYT meselesi var. Bunların hepsi bizim önümüzde. Dosyaları adım adım açıyoruz ve sorunu çözdüğümüzde kamuoyumuzla paylaşıyoruz.”

Emekçi, çalışan, işçi ve emeklilerin endiÅŸe etmemesini isteyen Bilgin, “Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında da korumak, tahribatlara karşı da korumak, onları tıpkı gıdanın geleceÄŸini düşündüğümüz gibi emeÄŸimizi, emeklilerimizi, insanımızın geleceÄŸini de düşünmek mecburiyetindeyiz. Bu aynı zamanda benim görevim.” dedi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir