Bakan Bilgin’den EYT açıklaması: Çalışmamız teknik olarak bitti

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması Çalışmamız teknik olarak bitti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “(EYT) Aralıkta basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaÅŸacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Sayın CumhurbaÅŸkanımızla paylaÅŸtıktan sonra Meclis’e intikal ettiririz.” ifadesini kullandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaÅŸa takılanlarla (EYT) ilgili çalışmaya iliÅŸkin, “Çalışmamız son aÅŸamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaÅŸacağız.” dedi.
Bilgin, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Taşeron işçilerle ilgili bir soru üzerine Bilgin, kamuya kadrolu geçişlerle ilgili zamanın henüz belli olmadığını ancak çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.
Bakanlık olarak ÅŸu anda üzerinde çalıştıkları konuları aktaran Bilgin, “(Kamudaki) SözleÅŸmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kiÅŸinin kadro haklarına kavuÅŸması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var.” dedi.
Bilgin, çalışmanın son halinin CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a sunulup sunulmadığına iliÅŸkin ise “Sayın CumhurbaÅŸkanı’mız uygun olduÄŸu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu.” ifadesini kullandı.
Bu çalışmada kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate aldıklarını vurgulayan Bilgin, “Geçenlerde arkadaÅŸlarımız bir görüşme yaptı. Bunları da deÄŸerlendiriyoruz.” diye konuÅŸtu.
EYT konusundaki bir soru üzerine de Bilgin, “Çalışmamız son aÅŸamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaÅŸacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, CumhurbaÅŸkanı’mıza sunacağız. Sayın CumhurbaÅŸkanı’mızla paylaÅŸtıktan sonra onu Meclis’e intikal ettiririz.” ifadesini kullandı.
Bilgin, Bakanlığın gündeminde olan sözleşmeli personel, geçici işçiler ve taşeron işçilerle ilgili çalışmaların aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanacağını ve Meclis takvimine alınacağını belirtti.
Kaynak: AA