Bakan Çavuşoğlu: Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü bir an evvel tescil edilmeli

Bakan Çavuşoğlu Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü bir an evvel tescil edilmeli

Bakan Çavuşoğlu Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü bir an evvel tescil edilmeli

DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu, KKTC DışiÅŸleri Bakanı Tahsin ErtuÄŸruloÄŸlu ile görüştü. ÇavuÅŸoÄŸlu, “Kıbrıs Türk halkının egemen eÅŸitliÄŸi ve eÅŸit uluslararası statüsü bir an evvel tescil edilmeli. Omuz omuza yürümeye devam.” dedi.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, KKTC DışiÅŸleri Bakanı Tahsin ErtuÄŸruloÄŸlu ile görüşmesinde, “Kıbrıs Türk halkının egemen eÅŸitliÄŸi ve eÅŸit uluslararası statüsü bir an evvel tescil edilmeli. Omuz omuza yürümeye devam.” mesajı verdi.

21 Eylül’de baÅŸlayacak üst düzeyli BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) 76. Genel Kurul Görüşmelerine katılmak üzere New York’ta bulunan ÇavuÅŸoÄŸlu diplomatik temaslarını sürdürüyor.

KKTC DışiÅŸleri Bakanı Tahsin ErtuÄŸruloÄŸlu ile bir araya geldikten sonra Twitter hesabından paylaşımda bulunan ÇavuÅŸoÄŸlu, “BM Genel Kurul görüşmeleri öncesinde kıymetli aÄŸabeyim KKTC DışiÅŸleri Bakanı Tahsin ErtuÄŸruloÄŸlu’yla istiÅŸarede bulunduk. Kıbrıs Türk halkının egemen eÅŸitliÄŸi ve eÅŸit uluslararası statüsü bir an evvel tescil edilmeli. Omuz omuza yürümeye devam.” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Enzdonezyalı mevkidaşı Retno Marsudi ile de bir araya geldi.

Görüşmeye iliÅŸkin ÇavuÅŸoÄŸlu, “Önümüzdeki ay ülkemizde ağırlayacağımız Endonezya DışiÅŸleri Bakanı Retno Marsudi’yle BM Genel Kurulu marjında verimli bir görüşme yaptık. İkili iliÅŸkilerimizi her alanda daha da güçlendireceÄŸiz. BM, İslam İşbirliÄŸi TeÅŸkilatı, D-8 ve MIKTA’da Endonezya ile yakın iÅŸbirliÄŸi içindeyiz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir