1-Ak Parti’nin yaptığı hata Erbakan’ın yıllar önce söylediği “Şeftali yerine motor üretmek istemesi”

2-2001-2002’de Türkiye’de toplanan 100 liralık verginin 87 lirasını faiz olarak alıp gidiyorlardı, yeniden aynı şeyi istiyorlar.

3-Önceden yıllık yaklaşık 8 milyar dolarlık dışarıdan silah alan ve %80 dışa bağımlı ülke, şimdi bu bağımlılığı %40’a indirdi ve indirmeye devam ediyor. Dışarıya 1,5 milyar dolarlık silah sistemleri satmaya başladı ve bu miktar artmaya devam ediyor.

4-Yeni yapılan yol ve havalimanları sayesinde, ulaşımın da gelişmesiyle dışarıdan gelecek turist sayısı batı yerine Türkiye’nin daha fazla tercih edilmesine sebep olacak gibi görünüyor.

5-Yıllardır müslümanları terörist olarak gösteren batı, Türkiye gibi başarılı bir müslüman ve demokratik modeli görmek istemiyor.

6-Yeni açılan üniversitelerle birlikte, önceden batıya okumaya giden Asya-Afrikalı gençler artık müslümanların dışlanmadığı ve kültürel olarak daha rahat hissedecekleri Türkiye’yi tercih etmeye başladılar.

7-Dünyada hızla artan müslüman nüfusun, Türkiye tarafından kontrol altına alınırsa kendileri için tehlike oluşturabileceği korkusu.

8-Afrika’nın zengin doğalgaz, maden, petrol vb. kaynakları batı tarafından kendi aralarında paylaşılıp sömürülmekte. Türkiye gibi lider bir devletin buna çomak sokmaya başlaması, yüz milyarlarca dolar gelirlerini kaybatmelerine neden olabilir.

9-Siyonistlerin kendilerince!!! vaad edilen toprakları ele geçirmek için yaptıkları planların sekteye uğramış olması. Önceden tehlikeleri sadece sınırları içinde karşılayan Türkiye’nin, 15 Temmuz sonrası artık sınırlarının dışında karşılamaya başlaması.

Şimdilik aklıma gelenler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir