Haberegider.com Savunma Özeti

– Haberegider.com’un sahibi olarak, telif hakkının ne olduğu ve bununla ilgili yasalar hakkında “çok detaylıca bilgi sahibiyim”. Şikayet edilen sayfalarda tıklama ya da gösterim bazlı hiçbir reklam dahi bulunmamaktadır (Özel Bilirkişi tarafından hazırlanan tespitlerde mevcuttur ve sitenin o tarihe ait yedekleri de durmaktadır). Link verdiğim film sitelerindeki reklamlardan da kesinlikle bir reklam gelirim yoktu. İlgili sitelerle de ticari bir bağlantım yoktur. Link verdiğim bu siteler, Google arama motoruna “Film İzleme siteleri” yazınca çıkan 16.300.000 siteden en güvenilir, en üstte çıkan, eklendikleri tarihte yasal ve engellenmemiş sitelerden sadece birkaçıdır ve sadece kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla eklenmiştir. Bu ve benzer şekilde sitemden kullanıcılar tarafından sık kullanılan ve Google’da sık aratılan bir çok siteye yönlendirme bulunmaktadır.

– Haberegider.com’la ilgili müştekiye ait suçlamaların özünde “FİLMLERİN BAŞKA BİR SİTEYE YÖNLENDİRMEDEN DOĞRUDAN YAYINLANDIĞI” iddiası vardır. Bunun sebebi de Haberegider.com’dan verilen linklerin YENİ SEKME YERİNE haberegider.com’un içindeymiş gibi iframe-EMBED yani yansıma sayfa olarak açılmasıdır. Halbuki  Yasal olan yani hakkında engelleme-kapatma olmayan bir sitenin ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA link vermek ya da İframe-embed olarak açmak, ilgili site izin verdiği sürece YASALDIR ve başka bir siteye yönlendirmedir. Ör: YOUTUBE’un ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA link vermek ya da İframe-embed olarak açmak gibi.

– Savcılık İlk Bilirkişisinin(Nuri Okutan’ın) raporundaki “Haberegider.com doğrudan Sinefy.com üzerinden yayın yapmaktadır” tespiti “hatalı” olmasına rağmen “filmlerin Sinefy.com sitesinden yayınlandığı” kısmı, yani “FİLMLERİN BAŞKA BİR SİTEYE YÖNLENDİRİLEREK YAYINLANDIĞI kısmı hatalı ve eksik de olsa belirlenmiştir.

– Yeniden alınan savcılık Bilirkişisi (Yazılım ve İnternet Uzmanı)ZAFER TATOĞLU raporunun sonuç kısmında filmlerin haberegider.com/fullhd3dfilmizle1080pOnline-jetfilmizle.php” sayfasından yayınlandığı belirtmiştir. Zaten bu sayfada filmlerin ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA link verilen ve sayfa uzantısıyla aynı ismi taşıyan “jetfilmizle.com sayfası bulunmakta yani Yönlendirme yapılan sitede YAYINLANDIĞI anlaşılmaktadır.

– Zaten şikayet dosyalarında ve bütün bilirkişi raporlarında da filmlerin; indirmedenfilmizle.com, sinefy.com, jetfilmizle.com gibi film izleme sitelerinde yayınlandığı açık olduğu halde; Bu yasal olan ve suç işlediği ispatlanmamış  ya da suç işlediği bize bildirilmemiş film izleme sitelerini iframe-EMBED olarak ekleyen Haberegider.com, FİLMLERİ BAŞKA BİR SİTEYE YÖNLENDİRMEDEN DOĞRUDAN YAYINLAYAN olarak SUÇLANAMAZ!

– Karakolda “…film izleme web sayfaları gibi sayfalara yönelik linkler mevcuttur. Bu linkler tıklandığında ilgili web sayfasına erişim sağlanır.” Şeklinde verdiğim ifadem, savcılıkta ifadem alınmadan;   “…şeklinde beyanda bulunularak ikrar edildiği” şeklinde yorumlanmış ise yani “tıklandığında ilgili web sayfasına erişim sağlanır” cümlesi “ikrar” olarak kabul edildiğine göre zaten bu web sitelerine YÖNLENDİRME YAPILDIĞI anlaşılmakta ve “FİLMLERİN BAŞKA BİR SİTEYE YÖNLENDİRMEDEN DOĞRUDAN YAYINLANDIĞI” iddiası ile de ÇELİŞMEKTEDİR. Yönlendirme yapılmadan bunun suç olması için ise link verilen ya da iframe-embed olarak eklenen “sitelerin Müştekiye ait olması” gerekmektedir! Bu sitelerdeki birkaç filmin Müştekiye ait olduğu iddia edilse de siteler müştekiye ait değildir! Müştekiye ait olan birkaç filmden dolayı müştekiye ait olmayan film sitesine link verilmesi de suç olarak sayılamaz! Youtebe’da videoları olan bir kişi, YOUTUBE’un ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA link veren ya da İframe-embed yapan siteyi, kendisine ait olmayan siteden dolayı SUÇLAYAMAZ!

Haberegider.com’daki linklerin filmlere değil, film izleme sitelerinin ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA verildiği, ana sayfadan sonrasının tamamen kullanıcının kendi tercihine bağlı olduğu, (RTEÜ Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı) Öğr. Gör. Dr. Murat HACIMURTAZAOĞLU’nun hazırladığı Özel Bilirkişi Raporunda, sitenin o tarihlerdeki yedek dosyalarının sunucuya tekrar yüklenerek detaylıca incelenmesi sonucu da NET OLARAK TESPİT EDİLMİŞTİR ve ilk duruşmada mahkemeye sunulmuştur.

– Aynı yöntemle Youtube’un ANA SAYFASINI yani sadece GİRİŞ SAYFASINI Haberegider.com’a ekleyince, Youtube’da yayınlanan yasa dışı film, terör propagandası, cinsel içerik, özel hayatın ihlali gibi videolardan Haberegider.com sorumlu tutulamayacağı gibi “Yasa dışı yayın yaptığı İSPATLANMAMIŞ” veya Yasa dışı yayın yaptığı BİZE BİLDİRİLMEMİŞ, Google’da en üst sıralarda çıkan, en güvenilir film izleme sitelerinin içerikleriyle de Haberegider.com’un sorumlu tutulması TAMAMEN HUKUKA AYKIRIDIR!

-Bir diğer önemli konu ise doğrudan Haberegider.com’dan yayınlanıyor gibi deliller hazırlanan filmler, bırakın Haberegider.com da bulunmayı bir çoğu Haberegider.com’dan link verilen indirmedenfilmizle.com, sinefy.com, jetfilmizle.com gibi sitelerden bile bulunmamakta, o sitelere bile başka kaynaklardan Youtube.com, Mail.ru, Open Load, Ok.ru, dailymotion.com … gibi video izleme sitelerinden İframe-Embed koduyla eklenerek yayınlanmaktadır. Yani filmlerin asıl yayın kaynağı açık olduğu halde, o kaynakları ortadan kaldırmak yerine onu ekleyen ve hatta onu ekleyen siteye link veren bile, yasal olmadığı halde bundan sorumlu tutulmaktadır. Bataklığı kurutmak yerine sineklerle mücadele edilerek “Avukatlık Büroları kolay para kazanma yollarını zorlamakta, hukuki detayları bilmeyen bilirkişi, savcı ve hakimler de sahte ve çarpıtılmış deliller ile bu hukuksuz iftiralara ortak edilmektedir.

– Filmi telif haklarına uymadan ve sunucularından doğrudan yayınladıkları takdirde; indirmedenfilmizle.com, sinefy.com, jetfilmizle.com gibi film sitelerinin UYARILMADAN suçlanması YASAL İKEN, bu sitelerin sadece GİRİŞ SAYFASINI ekleyen Haberegider.com’un UYARILMADAN SUÇLANMASI “SUÇUN BİLİNEBİLİRLİĞİ” AÇISINDAN HUKUKA AYKIRIDIR!

ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA link verdiğimiz sitelerdeki binlerce filmde telif hakkı ihlali olup olmadığını bilme ZORUNLULUĞUMUZ yoktur. Ör: Youtube’un ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA link vermek gibi. Böyle durumlarda Müştekilerin bize ulaşması bir tercih değil “suçun bilinebilirliği” açısından yasal bir ZORUNLULUKTUR. Mevcut yasalar da bu yöndedir. Böyle durumlarda mağduriyetleri önlemek adına zaten en kısa zamanda ve en hassas şekilde Haberegider.com olarak sürekli aktif iletişim sayfamızdaki 3 ayrı mail ve watsapp dahil cep telefonumuzdan hızlıca geri dönüş yapılmaktadır. 

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi E. 2019/1433K. 2019/8234 T. 17.12.2019 kararında, Yargıtay tarafından “5846 Sayılı FSEK’nin Ek 4/son maddesi gereği davacı meslek birlikleri tarafından davalı yayın kuruluşuna usule uygun ihtarname keşide edilmediği sonuç olarak hukuki statüsü itibariyle önceden hangi eserlerin  ihlal oluşturduğunu bilmesi, bilebilmesi ve içerikten çıkarılmasını sağlaması mümkün bulunmayan davalı yönünden sübut bulmayan davanın reddine karar verilmesi” yönündeki karar buna örnek verilebilir. 

Ör:  AVM içinde bulunan bir Sinema’nın Telif hakkına uymadan yayınladığı bir filmden dolayı; Sinema AVM’nin içinde olduğu için, AVM’nin bununla suçlanamayacağı gibi!!!

-Bu şekilde yayın yapan siteler suçlu olsaydı bütün sosyal medya sayfaları ve forum siteleri anında kapatılırdı. Çünkü yasal olarak hiçbir site kendi oluşturmadığı içerikten doğrudan sorumlu değildir ancak bildirim yapıldığında kaldırmakla sorumludur! Örneğin; Ekşisözlük sitesi uyarılara rağmen içerikleri kaldırmadığı için erişime kapatılmıştır. (Uyarılmadan kapatılamaz zaten.) Geçmişte Wikipedia.com’dan da istenmeyen içeriklerin kaldırılması talebinde bulunulmuş, kaldırılmayınca Türkiye’den engellenmiştir. Yine en son, Kahramanmaraş depreminde Twitter’daki sahte “enkaz altındayım” paylaşımlarından dolayı Twitter’a bildirim yapılmış,  bildirime karşılık verilmeyince erişim engellenmiş, Twitter’ın gerekli talepleri yerine getirmesi üzerine tekrar erişime açılmıştır.  Yani bu tip durumlarda bildirim tercih değil “suçun bilinebilirliği” açısından ZORUNLULUKTUR

-Link verdiğimiz Film Sitelerinin suçluluğu ispatlanmadan “KORSAN FİLM SİTESİ” şeklinde sunulmaları da yasal olarak İMKANSIZDIR!  Çünkü bu siteler; Yayınladıkları filmlerin tamamının ya da bir kısmının telif haklarını almış olabilmekte; Yayınladıkları filmlerin hak sahiplerindeki telif hakkı süresi bitmiş olabilmekte; Yayınladıkları filmler Youtube gibi Telif Hakkı sahiplerinin resmi sayfalarındaki açık-yasal iframe-embed kodlarla alınıyor ve hak sahiplerine de gelir elde edilmesini sağlıyor olabilmekte; Yayınladıkları filmleri yayın yaptıkları ülkelerdeki telif haklarına sahip olabilmekte; film şirketlerinin o ülkelerdeki telif hakkı süreleri bitmiş olabilmekte; Yayınladıkları filmlerin tarihleri eski olduğu için binlerce filmin telif hakkını uygun fiyata satın almış ve yayınlıyor olabilmekteler. Ör; Polonya’da bu filmlerin telif hakkını ucuza alıp sitesinden tüm dünyaya yayınlıyor olabilir. Bu ve benzeri durumlarda “bu site yasa dışı ya da telif hakkı ihlali yapıyor” ya da “Korsan  Film Sitesi“ diye suçlamak hukuki olarak imkansızdır! Ancak suçları ispatlanırsa bildirim yapılabilir ya da Türkiye’den BTK gibi kurumlardan erişime engellenebilir.

– Yani bu sitelerin bile bildirimsiz yasaklanması hukuka aykırı iken, bu sitelerin ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA link verilmesi ya da İframe-embed olarak açılması asla “bildirimsiz” suç kabul edilemez!

– Kanunun 4.Madde 2. Fıkrasında: “”””İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumlu değildir. Ancak, sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur. “”””…. şeklinde açıkça belirtildiği üzere: İçerikten sorumlu tutulabilmemiz için Haberegider.com’dan; Korsan Film İzle”, Eyvah Eyvah Filmini İzle, İndirmeden Eyvah Eyvah filmi izle vb. gibi doğrudan Müştekiye ait bir esere link verilmesi gerekmektedir. Halbuki Haberegider.com bu film izleme sitelerinin sadece ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA link vermiş ya da İframe-embed olarak eklemiştir. Yani; Doğrudan bir filme link verilmeden yapılan  yönlendirme ya da iframe-embed mevcut  yasalara göre suç sayılamaz!

Youtube, Facebook, Yandex … gibi sitelerde sürekli kontrol edilemeyen binlerce yasa dışı terör propagandası, cinsel içerik, telif hakkı ihlali olan film-dizi, bulunmaktadır. Bu sitelerin ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA link veren ya da İframe-embed yapan bu içeriklerden yasal olarak sorumlu tutulamaz. Çünkü kullanıcı sadece  giriş sayfasına yönlendirilmekte, bundan sonraki kısmı tamamen kendi tercihine göre kullanıcının kendisi gerçekleştirmektedir.

– Müşteki avukatlık bürosu Haberegider.com’da ANA SAYFASI yani sadece GİRİŞ SAYFASI açılan indirmedenfilmizle.com, sinefy.com, jetfilmizle.com… gibi sitelere girip; o sitelerin arama motorlarında Telif Hakları KENDİLERİNE AİT olan “Eyvah Eyvah, GORA gibi filmleri tek tek kendileri aratıp; Filmleri açıp görüntü alarak SAHTE DELİL HAZIRLAMIŞLARDIR Üstelik bu görüntüleri alırken de zaten adres satırında İframe-embed olduğu için ismi görünmeyen sayfaları aşağı kaydırarak filmin asıl yayınlandığı “indirmedenfilmizle.com, sinefy.com, jetfilmizle.com” gibi sitelerin isminin görünmesini engelleyecek şekilde alarak, filmler doğrudan haberegider.com’dan yayınlanıyor şeklinde bilinçli olarak yanıltıcı ve SAHTE DELİL HAZIRLAMIŞLARDIR.

– Bu yaptıklarının suç olduğu, hazırladıkları delillerin özellikle yanıltıcı ve sahte olduğu, haberegider.com’dan yasal sitelerin ANA SAYFASINA yani sadece GİRİŞ SAYFASINA link vermenin ya da İframe-embed olarak açmanın yasal olduğu detaylı bir şekilde Müşteki avukatlık bürosuna hem telefonla hem arabulucu vasıtasıyla anlatıldığı halde, kolay para kazanma şanslarını deneyip, arabuluculuk vasıtasıyla ASTRONOMİK miktarda ücret istemişlerdir. Eğer kaybettiklerinde bu astronomik ücreti kendileri ödeyecek olsa; “NORMALDE” Kazanma ihtimalleri sıfır olan bu davayı asla açmazlardı.

Kanunu’nun 267. Maddesine göre “Kişi, bir kimsenin suçu işlemediğini bilmesine rağmen o suçu işlemiş gibi yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunur ise “iftira suçunu” işlemiş olacaktır.” Ayrıca; Türk Ceza Kanunu’nda 271. maddesine göre işlenmediğini bildiği halde yetkili makamlara işlenmiş gibi bildirimde bulunursa veya soruşturma yapılmasını sağlayacak şekilde “delil üretiminde” bulunursasuç uydurma” suçunu işlemiş olur!!!

– Müşteki Avukatlık Bürosunun 13.03.2023 Tarihinde mahkemeye yolladığı ve Haberegider.com’da “Şikayete konu filmlerin yayınlandığı ve başka bir siteye yönlendirmeden site içerisinde izlenebildiği tespit edilmiştir.şeklindeki esasa ilişkin beyanları da tamamen gerçek dışıdır ve özel ve savcılık Bilirkişi raporlarıyla da ispatlanmıştır.

Müşteki Avukatlık Bürosunun 13.03.2023 Tarihinde mahkemeye yolladığı ve “Korsan film sitelerinde filmler oynatılmaya başlandığı anda videolar üzerinde birden fazla reklam ortaya çıkmaktadır. Bu sitelerin sahipleri bu filmler üzerinden reklamlar aracılığıyla ticari gelir elde etmektedirler.” şeklindeki esasa ilişkin beyanları da Haberegider.com için tamamen gerçek dışıdır ve özel ve savcılık Bilirkişi raporlarıyla da ispatlanmıştır.

Müşteki Avukatlık bürosunun sözde Siber suçlarla mücadele biriminin hazırladığı ve “Şikayete konu olan web sitesinin profil fotoğrafı” diye sunulan resim bile sahtedir!

– 2 duruşmada da özellikle “sahte delille hazırlanmış” diye vurgulamamıza rağmen sahte delilin ne olduğu bile sorulmamıştır!

Bu sahte deliller ile bilirkişi ve savcının yanıltılmış olduğunu Özel bilirkişi raporuyla ispatladığımız halde, bu belgeler ve yeni ekleyeceğimiz belgeleri sunma fırsatı bile verilmemiştir!

– Müşteki Avukatlık bürosu açık bir şekilde “iftira suçu” ve “sahte delil hazırlama” suçu işlemiştir. 

Adalet Bakanlığı Resmi Bilirkişilerinden olan ve uzmanlık alanı “Yazılım-İnternet” olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı

Öğr. Gör. Dr. Murat HACIMURTAZAOĞLU’nun hazırladığı 13 sayfalık detaylı Özel Bilirkişi Raporu görmezden gelinmiştir. 

-Bu iftirayı atan ve sahte delil hazırlayan Müşteki Avukatlık Bürosunun Karikatür Telif Hakkı adı altında binlerce kişiyi mağdur ettiği basına da yansımıştı; Karikatür paylaşan binlerce kişiyi korkutarak arabulucu vasıtasıyla astronomik ücretler aldıkları, gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kaldıkları gibi haberler uzun süre tartışılmıştı.  

– Buraya kadar belirtilen kısımlarda görüleceği üzere sahte, yanlış, hatalı ve çelişkili, güvenilir olmayan bir kısım neredeyse yoktur ve bunların açıklığa kavuşmadan yargılamanın sonlanması ve karar alınması hukuk ve adaletin katledilmesi,  iftiranın üzerimizde kalması ve iftirayı atanın ödüllendirilmesidir.

-1,5 Yıldır en ince ayrıntısına kadar hazırlandığımız savunmamızı yapamadan 2. duruşma sonuçlandırılmış ve üzerimize atılan iftiraya karşı yeterli savunma hakkı tanınmamıştır.

 

EKLER:

1- ANA SAYFA

 

2-3 SIK KULLANILAN SİTELERE LİNK VERİLMEKTE

 

 

4- FİLM iZLEME SİTELERİNİN “ANA SAYFASINA” NASIL İFRAME-EMBED LİNK VERİLDİĞİNİ ANLATABİLMEK İÇİN YENİDEN DÜZENLEDİĞİMİZ  http://www.haberegider.com/resimgalerisi.php  FOTO GALERİ SAYFASINDA  – İBB.GOV.TR TIKLANDIĞINDA SİTENİN ANA SAYFASI AÇILIR. YENİ SEKMEDE AÇMADAN FARKI SİTE KIRMIZI NOKTAYLA ÇEVRİLİ BÖLGEDE AÇILIR VE ADRES ÇUBUĞUNDA ADRES GÖRÜNMEZ. SİTENİN LOGOSUNDAN VEYA YAZAN İSMİNDEN DE ANLAŞILIR 

 

 

5- FOTO GALERİ SAYFASINDA  – MGM.GOV.TR TIKLANDIĞINDA SİTENİN ANA SAYFASI AÇILIR

6- KULLANICI ANA SAYFADAN NEREYE TIKLARSA O SAYFASINA GİDER. 

7 – KULLANICI SAYFADA İSTEDİĞİ GİBİ GEZEBİLİR. YENİ SEKMEDE AÇMAKTAN HİÇ BİR FARKI YOKTUR.

8 – FİLM SİTELERİNDE YAYINLANAN FİLMLER BİZİM SİTEMİZDEYMİŞ GİBİ NASIL YAYINLANDIĞINI BİNG.COM ÖRNEĞİ ÜZERİNDEN ANLATACAĞIM:

9- FOTO GALERİ SAYFASINDA BİNG.COM TIKLAYINCA AÇILAN BİNG.COM ANA SAYFASINDAKİ ARAMA KUTUCUĞUNDAN ARAMA YAPILABİLİR

10- FİLM SİTELERİNDE DE BENZER ŞEKİLDE FİLM ARATILIP AÇILABİLİR

11- GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE FİLM BİNG.COM DAN YAYINLANMAKTA VE KULLANICININ KENDİSİ TARAFINDAN ARATILARAK GİRİLMEKTEDİR

12- MÜŞTEKİ AVUKATLIK BÜROSU BİNG.COM’UN ADRESİ ADRES ÇUBUĞUNDA GÖRÜNMEDİĞİ İÇİN, SAYFADAKİ BİNG.COM YAZISINI DA GİZLEYECEK ŞEKİLDE BİLİNÇLİ OLARAK FİLMİ YAYINLAYAN ASIL SİTEYİ GİZLMEKTEDİR. BU SAHTE DELİL ÜRETMEKTİR. ŞİKAYET DOSYASINDAKİ 45 FİLM RESMİNİN TAMAMI FİLM SİTESİNİN İSMİ GÖRÜNMEYECEK ŞEKİLDE SAYFA YUKARI KAYDIRILARAK ÇEKİLMİŞTİR!

13- BU GÖRÜNTÜ MÜŞTEKİ ZAMAN DAMGALI ŞİKAYET VİDEOSUNDAN, VİDEO DURAKLATILARAK YAKALANMIŞTIR VE FİLMİ YAYINLAYAN FİLM SİTELERİNDEN BİRİNİN İSMİ AÇIKÇA GÖRÜNMEKTEDİR. BUNU GİZLEDİKLERİ VE GÖZDEN KAÇTIĞI AÇIKTIR. MÜŞTEKİ AVUKATLIK BÜROSU ÜSTTEKİ ÖRNEKLERDE OLDUĞU GİBİ ÖNCE FİLM İZLEME SİTELERİNİN OLDUĞU SAYFAYA GİRMİŞ, DAHA SONRA KENDİSİ ARATARAK FİLMİ BULMUŞ, FİLMİ OYNATIRKEN DE AŞAĞIDAKİ VERECEĞİMİZ DİĞER ÖRNEKLERDE OLDUĞU GİBİ FİLM SİTESİNİN İSMİNİ GİZLEYEREK DELİL HAZIRLAMIŞTIR!

14- 20 RESİMLERDEKİ SİTEMİZDEN DOĞRUDAN YAYINLANIYORMUŞ GİBİ ÇEKİLEN RESİMLERİN NASIL SAHTEKARLIKLA ÜRETİLDİĞİ ORTADADIR. HİÇBİRİNDE İLGİLİ FİLM SİTELERİNİN İSMİ GÖRÜNMEMEKTE SADECE HABEREGİDER.COM ADRES ÇUBUĞU GÖSTERİLEREK SAHTE DELİL HAZIRLANMIŞTIR

15- HİÇ BİRİNDE FİLM SİTESİNİN İSMİ YOK. ÖZELLİKLE GİZLENMİŞ! SAĞ TARAFTAKİ KAYDIRMA ÇUBUĞU İLE SAYFA AŞAĞI ÇEKİLEREK HEM MENÜDEKİ SİTE İSMİ HEM DE SİTENİN İÇİNDEKİ İSİM GİZLENMİŞ. SADECE ADRES ÇUBUĞUNDAKİ HABEREGİDER.COM ADRESİ GÖRÜNMEKTE

16-  

17- 

18- 

19- 

 

 

20- AYNI YÖNTEMLE SİTE İSMİ GİZLENEREK ÇEKİLMİŞ. ÜSTELİK ÇEKİLEN VİDEO DOĞRUDAN MÜŞTEKİ ESER SAHİBİ FİRMANIN RESMİ YOUTUBE KANALINDAN ÇEKİLMİŞ. BU YASAL OLDUĞU GİBİ ESER SAHİBİNE KAZANÇ SAĞLAMAKTA.

 

 

21- MÜŞTEKİ ŞİKAYET VİDEOSUNDA VİDEO DURDURULARAK YAKALANAN ANCAK ADRES ÇUBUĞUNDA VE HABEREGİDER “SARI RENKLİ MENÜSÜNDE” AÇIKÇA GÖRÜNEN İNDİRMEDENİZLEYİN COM GÖRÜNMEKTE.

 

 

22- YİNE MÜŞTEKİ ŞİKAYET VİDEOSUNDA VİDEO DURDURULARAK YAKALANAN FİLMİN SOL ÜST KÖŞESİNDE SİTEMİZDEN ANA SAYFASINA LİNK VERİLEN 720PİZLEME.COM YAZISI VE SARI MENÜMÜZDEKİ 720PİZLEME YAZISI GÖZÜKMEKTE

 

 

23- İFRAME-EMDEN LİNKLERİN FİLM SİTELERİNİN ANA SAYFASINA YANİ GİRİŞ SAYFASINA VERİLDİĞİNİ İSPATLAYAN ÖZEL BİLİRKİŞİ RAPORUNDAN

24- İFRAME-EMBED LİNKLERİN FİLM SİTELERİNİN ANA SAYFASINA YANİ GİRİŞ SAYFASINA VERİLDİĞİNİ İSPATLAYAN ÖZEL BİLİRKİŞİ RAPORUNDAN

 

 

25- DÜNYACA ÜNLÜ ARAMA MOTORU YANDEX DEN DOĞRUDAN BİNLERCE FİLM İZLENEBİLİYOR. ANCAK OK.RU, YOUTUBE.COM VB. ÜZERİNDEN ÇEKTİĞİ İÇİN YASAL YA DA BİLDİRİM ZORUNLULUĞU GEREKİYOR.

26- VİDEOLAR KAYNAKLARI İLE BİRLİKTE GÖRÜNMEKTE VE YASAL

 

 

27– ÜLKEMİZDE DE EN ÇOK KULLANILAN ARAMA MOTORLARINDAN BİNG’DE BİNLERCE FİLM AYNI SAYFA İÇİNDEN İZLENEBİLMEKTE

28-

 

 

29- MSN.COM’UN İÇİNDEN YAYINLANAN DAİLYMOTİON VİDEO SİTESİNDEN ÇEKİLEN VİDEO

 

 

30- GOOGLE “FİLM İZLEME SİTELERİ” YAZINCA ÇIKAN SAYFALARDAN BAZILARI. 16.300.000 AYRI SONUÇ!!!

 

 

 

31-  Telif haklarına ne kadar saygılı olduğumuzu ve talepte bulunanlarla ne kadar hassas ilgilendiğimizi 8 yıl önceden gösterir 2015 yılından bir mail aşağıdadır (aşağıdan yukarıya);

 

 

 

32- BİR ÇOK ESER SAHİBİ FİLM SİTELERİNİN RESMİ YOUTUBE KANALLARINDAKİ FİLMLERDEN BİRİ.

 

 

33- BU ESER SAHİBİ FİLM ŞİRKETLERİNİN RESMİ YOUTUBE SAYFALARINDAN AÇIK İFRAME-EMBED KODLA PAYLAŞILAN YA DA EKLENEN FİLMLER TELİF HAKKI KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEMEZ. ÇÜNKÜ KENDİLERİ PAYLAŞIMA AÇARAK BURDAN DOĞRUDAN KAZANÇ SAĞLAMAKTALAR ZATEN

 

 

34- AVŞAR FİLM YOUTUBE RESMİ SAYFASINDAKİ FİLMLERDEN BİRİNİN AÇIK KAYNAK KODU. BUNU EKLEMEK TELİF HAKKI KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEMEZ. “BUNU EKLEYEN SİTENİN ANA SAYFASINI EKLEYENİ” SUÇLAMAK İSE HUKUK TANIMAMAKTIR!

 

 

35- LİNK VERDİĞİMİZ JETFİLMİZLE.COM SİTESİNDE, RESMİ YOUTUBE SAYFASINDAN ALINMIŞ VE EKLENMİŞ VİDEO. BU ESER SAHİBİ FİLM ŞİRKETLERİNİN RESMİ YOUTUBE SAYFALARINDAN AÇIK İFRAME-EMBED KODLA PAYLAŞILAN YA DA EKLENEN FİLMLER TELİF HAKKI KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEMEZ. ÇÜNKÜ KENDİLERİ PAYLAŞIMA AÇARAK BURDAN DOĞRUDAN KAZANÇ SAĞLAMAKTALAR ZATEN

 

 

 

36- MÜŞTEKİ ŞİKAYET DOSYASINDAN (SOLDAKİ) FİLMLERİ İÇEREN SAYFALARIN AYNI OLDUĞU GÖRÜNMEKTE. ÇÜNKÜ ANA SAYFALARINA LİNK VERİLDİĞİ İÇİN SİTEMİZDEKİ UZANTI DEĞİŞMEZ.

 

 

38- BİR ESERİ DOĞRUDAN İFRAMA-EMBED BİLE EKLEMEK SUÇ SAYILMADI. AÇIK PAYLAŞIM KODU OLMAMALI YA DA KALDIRILMASI İÇİN ÖNCE BİLDİRİM GEREKLİ!

 

39- AVŞAR FİLM RESMİ YOUTUBE KANALINDAKİ BAZI FİLMLER

40- HAKSIZ REKABET AÇISINDAN YAPILAN SUÇLAMA DA HUKUK DIŞIDIR. ÇÜNKÜ BU REKABETİ BELİRLEYEN GOOGLE’DIR. HİÇ BİR SİTEYE ŞU ANAHTAR KELİMELERİ KULLANMA DENİLEMEZ. ÜSTELİK HABEREGİDER.COM DA HERHANGİBİ FİLM İSMİ DOĞRUDAN GEÇMEMEKTEDİR. (GEÇSE BİLE HUKUKA AYKIRI KABUL EDİLEMEZ-HAKSIZ REKABETE SEBEP OLDUĞU İDDİA EDİLEMEZ”

41-

42– SİTENİN ESKİ TARİHLİ YEDEK DOSYALARI MEVCUT. BU DOSYALAR SUNUCUYA GEÇİCİ OLARAK YENİDEN YÜKLENEREK, Öğr. Gör. Dr. Murat HACIMURTAZAOĞLU TARAFINDAN YAPILAN DETAYLI İNCELEMELERDE SUÇ OLARAK İDDİA EDİLEN UNSURLARIN BULUNMADIĞI SEBEPLERİYLE BİRLİKTE DETAYLICA RAPORLAŞTIRILMIŞTIR

43- LİNK VERDİĞİMİZ SİTELERDE YAYINLANAN BAZI FİLMLERİN ESER SAHİPLERİNDEKİ TELİF HAKKI SÜRESİ DOLABİLMEKTEDİR. BU DURUMDA TELİF HAKKI İDDİASINDA BULUNAN ESER SAHİBİ BELGEYLE SİTEYE BAŞVURMAK ZORUNDADIR. BU YASAL ZORUNLULUKTUR.

 

 

44- FİLM SİTERLİNDE BULUNAN HUKUKİ AYDINLATMA METİNLERİNDE “TELİF HAKKI İHLALİ” OLMASI DURUMUNDA BAŞVURU YAPILMASI İSTENMEKTE. TELİF HAK SAHİBİ BUNU İSPATLAMADAN FİLMİN KALDIRMASINI İSTEMESİ YASAL DEĞİLDİR. ÇÜNKÜ FİLMİ YAYINLAYAN SİTE TALEPTE BULUNAN KİŞİNİN GERÇEK ESER SAHİBİ OLDUĞUNDAN EMİN OLMAK İSTER. BU OLMAZ İSE RAKİP SİTELER BİRBİRİNİ KANDIRIP RAKİPLERİNİN BÜTÜN FİLMLERİNİ KALDIRMAK İSTEYEBİLİRLER. BELGE SUNMADAN BUNUN YAPILMASI HAKSIZ REKABET DOĞURUR VE İMKANSIZDIR.

 

47- MÜŞTEKİ AVUKATLIK BÜROSUNUN ŞİKAYET DİLEKÇESİNDEKİ DOSYALARDA, LİNK VERİLEN SİTELER AÇIKÇA GÖRÜNMEKTE İKEN KENDİLERİYLE ÇELİŞİR ŞEKİLDE FİLMLERİ DOĞRUDAN BİZİM YAYINLADIĞIMIZI İDDİA ETMEKTEDİRLER. KENDİ KENDİLERİYLE ÇELİŞMEKETELER.

48- Haberegider.com sitesi telif ve kişilik haklarına saygılı yayın yapan, iletişim sayfası sürekli güncel ve en kolay ulaşılabilir haber sitelerindendir. İletişim sayfamızda doğrudan bana ulaşabilecekleri cep telefonum ve Watsapp canlı iletişim numaram, 3 adet aktif mail adresim mevcuttur.

 

49- HABEREGİDER.COM’A YOUTUBE RESMİ SAYFASINDAN İFRAME-EMBED KDOLA EKLENMİŞ BİR VİDEO ÖRNEĞİ. ADRES ÇUBUĞUNDA DERİN LİNK DENİLEN DETAYLI VİDEO İSMİ YA DA BAŞLIK İSMİ GÖRÜNMEKTE 

50– HABEREGİDER .COM AMATÖR BİR “HABER SİTESİDİR” VE BİR ÇOK SIK KULLANILAN SİTEYE LİNK VERMEKTEDİR. HABEREGİDER.COM FİLM SİTESİ DEĞİLDİR. FİLM YAYINLAYAN SİTELERE LİNK VERMİŞ OLMASINDAN DOLAYI FİLM SİTESİ GİBİ ÜSTELİK DE “YASA DIŞI BİR FİLM SİTESİ” GİBİ ve “SAHTE DELİLLER” İLE “İFTİRA ATILARAK” MAHKUM EDİLEMEZ!

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir