Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek tek bir günü bile yoktur
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek tek bir günü bile yoktur
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Dünyada ve bölgemizde öylesine kritik geliÅŸmeler yaÅŸanıyor ki ülkemizin de ÅŸehirlerimizin de kaybedecek bırakınız beÅŸ yılı, tek bir günü bile yoktur.” dedi.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde yarışacak AK Parti EskiÅŸehir ilçe belediye baÅŸkan adaylarının tanıtımı için Åžehit Anıl Gül Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuÅŸtu.
EskiÅŸehir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Nebi HatipoÄŸlu’nun ardından ilçelerdeki adayları açıklayacaklarını belirten ErdoÄŸan, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak EskiÅŸehir’de, büyükÅŸehir ve ilçeleriyle destan yazacakları bir seçim geçirileceÄŸine inandığını, EskiÅŸehir’in 31 Mart’ta tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına şüphe duymadığını söyledi.
Türkiye’ye ve ÅŸehirlere vakit kaybettiren, kaynak ve enerji israfı ettiren ÅŸov, ajans, ideolojik dayatma, milletin ortak deÄŸerlerinin istismarı siyasetinin artık sonuna gelindiÄŸini ifade eden ErdoÄŸan, 31 Mart’ın, eser ve hizmet belediyeciliÄŸinin yükseliÅŸinin sembolü olacağını, kuruluÅŸun ve kurtuluÅŸun ÅŸehri EskiÅŸehir’in de Türkiye Yüzyılı belediyeciliÄŸinin öncülüğünü yapacağını belirtti.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Bundan 30 yıl önce belediyelerde elde ettiÄŸi baÅŸarılarla milletin gönlüne girmiÅŸ bir kadro olarak önümüzdeki seçimlerde bir kez daha aynı yolda ‘Bismillah’ diyeceÄŸiz. EskiÅŸehir’in manevi muhafızı Yunus Emre’nin dediÄŸi gibi ‘Biz sevdik aşık olduk, sevildik maÅŸuk olduk. Her dem yeniden doÄŸarız, bizden kim usanası.’ Biz milletimize aşığız.” diye konuÅŸtu.
Ülkeye hizmet etmek, ÅŸehirlere eser kazandırmak için sürekli kendilerini, kadroları, vizyonlarını, projelerini yenileyerek, daha ileriye götürerek yollarına devam ettiklerini anlatan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “EskiÅŸehir’e hızlı treni kim getirdi? EskiÅŸehir’in bütün yollarıyla ilgili atılan adımlarda kimin imzası var? Otoyollar, otobanlar kiminle inÅŸa edildi? Alt yapısıyla üst yapısıyla kim bunları yaptı, AK Parti. Bundan sonra, bir tarafı maalesef çorak ama bir tarafında da inÅŸallah hem merkezi yönetim hem belediye el ele verdiÄŸi zaman EskiÅŸehirimiz yeniden ihya olur ayaÄŸa kalkar.” dedi.

AK Parti olarak kuruldukları günden bugüne kadar 17 defa millet tarafından sandıkta imtihana tabi tutulduklarını, hepsinden alınlarının akıyla çıktıklarını söyleyen Erdoğan, bu seçimde de hedeflerinin sandıktan birinci çıkmak olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:
“Dünyada ve bölgemizde öylesine kritik geliÅŸmeler yaÅŸanıyor ki ülkemizin de ÅŸehirlerimizin de kaybedecek bırakınız beÅŸ yılı, tek bir günü bile yoktur. KaybettiÄŸimiz her anın sadece kendimize deÄŸil, asıl evlatlarımızın geleceÄŸine yüklenen devasa maliyetleri olacağını biliyoruz. Türkiye’ye bu kötülüğü Cumhuriyet boyunca defalarca yaptılar. Tek parti devrinde ülkeyi içe kapatarak bu kötülüğü yaptılar. Ardı ardına yaÅŸadığımız darbelerle ülkeyi gerileterek bu kötülüğü yaptılar. Siyasi istikrarsızlık, sosyal ve ideolojik gerilim, ekonomik kriz, kısır döngüleriyle bu kötülüğü yaptılar. Terör örgütlerini başımıza musallat ederek, sınırlarımız boyunca sürekli bizi rahatsız ederek bu kötülüğü yaptılar. Emin olun bugün de fırsat bulsalar tüm bu felaketler zincirini yeniden boynumuza dolayacaklar. Hükümete geldiÄŸimizden beri ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımları yanında iÅŸte bu hain tuzaklarla da mücadele ettik. Sadece son 10 yılda yaÅŸadıklarımızdan bir tanesi baÅŸka bir ülkenin başına gelse emin olun yerle yeksan olmuÅŸtu.”

“Eski genel baÅŸkanın derdi yeniden genel baÅŸkanlık koltuÄŸuna geri dönmek”
ErdoÄŸan, milletle omuz omuza, kol kola, yürek yüreÄŸe vererek, Türkiye’nin istiklali ve istikbali üzerinde oynanan tüm oyunları bozduklarını belirtti.
Hem asırlık altyapı ihmallerini telafi ettiklerini hem de Türkiye’yi Cumhuriyet’in ikinci asrına hazırladıklarını anlatan ErdoÄŸan, şöyle konuÅŸtu:

“Önümüzdeki seçimleri iÅŸte bu hazırlık çabasının bir merhalesi olarak görüyoruz. Dikkat ederseniz CHP’nin ve onunla aynı yöne bakan partilerin, ÅŸehirlerimizi geleceÄŸe hazırlamak gibi bir derdi yok. Eski genel baÅŸkanları ile yeni genel baÅŸkanları ile masanın altındaki, sütun gerisindeki gölge baÅŸkanlarıyla oradaki herkesin derdi, kendi iktidar alanlarını korumak, geniÅŸletmek veya geri kazanmaktır. Tabii bu gerçeÄŸi itiraf edemedikleri için her siyasi partinin asli görevi ve hakkı olan seçimlere katılma iradesine dahi tahammül edemeyen bir çırpınış içindeler. Güya deÄŸiÅŸim diye gelen CHP’nin yeni genel baÅŸkanı ışık hızıyla tek parti faÅŸizminin kendinden baÅŸka kimseye tahammülü olmayan zihniyete büründü. Gerçi partisinde kimsenin kendisini takmadığı anlaşılıyor ama o bize höykürerek bu zaafını gizleyebileceÄŸini sanıyor. Eski genel baÅŸkanı derseniz, o da kendini gündemde tutmak için yarısı yalan, yarısı yanlış ama tamamı da cehalet ürünü hezeyanlarla bize sataÅŸarak gündemde kalmaya çalışıyor. Onun derdi de CHP içinde giderek artan ve bir tarafını da kendisinin oluÅŸturduÄŸu kavgayı gözlerden saklayarak, sessiz, sedasız yeniden genel baÅŸkanlık koltuÄŸuna geri dönmek.
Farkı görüyorsunuz deÄŸil mi? Biz hangi mücadeleleri veriyoruz, nelerle uÄŸraşıyoruz, onlar hangi hırsların, hangi küçük oyunların hesabı içinde? Ziya PaÅŸa ne güzel söylemiÅŸ. ‘Ayinesi iÅŸtir kiÅŸinin, lafa bakılmaz, ÅŸahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.’ Varsın onlar kendi kısır siyasetlerinin, kavgalarının içinde boÄŸulup gitsinler. Biz eser ve hizmet siyasetiyle ülkemizi büyütmeye, devletimizi güçlendirmeye, milletimizi gururlandırmaya devam edeceÄŸiz.”

“Türkiye Yüzyılı yolculuÄŸumuzda bizi en iyi anlayacak, en çok destek verecek ilimiz EskiÅŸehir”
Anadolu’nun mayasının bu topraklarda çalındığını dile getiren ErdoÄŸan, “Haçlılara Anadolu’yu dar eden Kılıçarslan’ın, milletimizin irfanının asırlar aÅŸan sesi Nasrettin Hoca’nın, gönül dünyamızın sultanlarından Yunus Emre’nin ve daha nice devlet ve hikmet büyüklerinin otağı EskiÅŸehir… Türkiye Yüzyılı yolculuÄŸumuzda bizi en iyi anlayacak, en çok destek verecek ilimiz EskiÅŸehir.” diye konuÅŸtu.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan eÄŸitimde, saÄŸlıkta, sanayide, teknolojide, tarımda, kültür-sanatta, ÅŸehircilikte, çevrede ve diÄŸer alanlarda Türkiye’ye kazandırdıkları eser ve hizmetleri EskiÅŸehir’in yakından bildiÄŸini ifade ederek, belediyecilikte de benzer bir atılım dönemini 31 Mart’tan itibaren EskiÅŸehir’de baÅŸlatacaklarını söyledi.
Demokrasi ve kalkınma atılımlarının ancak ülkenin her yerinde ve tüm alanlarda eÅŸ zamanlı yürürse ülkenin hedeflerine ulaÅŸmasına hizmet edeceÄŸini anlatan ErdoÄŸan, Türkiye’nin ÅŸehirlerini, mümkünse tamamını gerçek belediyecilikle tanıştırma arzularının gerisinde bu hakikatin yattığını vurguladı.

“Belediye baÅŸkanlarımızın hep yanında yer alacağız”
Hükümet olarak gerçekleştirdikleri projelerin milletin hayatına tam manasıyla nüfuz edebilmesi için belediyelerin de destek vermesi, ayak uydurması gerektiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
“Gözü de gönlü de aklı da baÅŸka yerlerde olanların ÅŸehirlerimize ve insanımıza verecek hizmetleri olmadığını son dönemde hep birlikte gördük, yaÅŸadık. AK Parti ve Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi olarak adaylarımızı, milletimizin ve ÅŸehirlerimizin her adımında, her anında hep yanında olacak isimlerden belirledik, belirliyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonunun sahibi bir ülkenin ÅŸehirleri ancak bu vasıftaki belediye baÅŸkanlarıyla yönetildiÄŸi takdirde geleceÄŸe hazırlanabilir. CumhurbaÅŸkanı’yla hükümetiyle Cumhur İttifakı’nın Meclis’teki gruplarıyla belediye baÅŸkanlarımızın hep yanında yer alacağız.
Sizlerin de takip ettiÄŸi gibi dünyadaki siyasi ve ekonomik güç dengelerinin yeniden kurulmaya baÅŸlandığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye kurduÄŸumuz güçlü altyapı sayesinde bu yeni döneme geçmiÅŸte hiç olmadığı kadar hazırlıklı giriyor. Küresel ve bölgesel konjonktür de ülkemizin stratejik önemini ve avantajlarını artırıyor. Siyasi, ekonomik ve askeri olarak artık kendi kararlarını verme, kendi hedeflerini belirleme ve bu doÄŸrultuda gereken adımları atma imkanına kavuÅŸan bir ülkeyiz.”

“Türkiye’nin dikkatini dağıtacak hiçbir polemiÄŸe girmiyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir başta olmak üzere 81 ilin tamamının, 21. yüzyılın lider ülkesi Türkiye hedefine inandığını, kilitlendiğini bildiklerini, kendilerine düşen görevin bu potansiyeli harekete geçirmek, bu gücün doğru istikamete odaklanmasını sağlamak olduğunu söyledi.
ErdoÄŸan, “Bunun için Türkiye’nin dikkatini dağıtacak hiçbir polemiÄŸe girmiyor, emperyalist hesapların ürünü tüm oyunlardan, tüm senaryolardan uzak duruyoruz. Ülkemize fayda saÄŸlamayacak, milletimizin güvenlik ve refah beklentilerine katkı vermeyecek hiçbir tartışmanın, hiçbir kavganın içinde olmadık, olmayacağız. Amacımız baÄŸcıyı dövmek deÄŸil, üzüm yemektir. Dün ‘2023 hedefleri’ demiÅŸtik, bugün ‘Türkiye Yüzyılı’ diyoruz. Bizden sonraki nesil de inÅŸallah çok daha iddialı vizyonla milletimizi çok daha ileriye taşıyacak.” diye konuÅŸtu.

En büyük baÅŸarılarının Cumhuriyet’in ilk asrında, Türkiye’nin atılımlarını engelleyen ne varsa hepsinin geride kalmasını saÄŸlamak olduÄŸuna inandığını dile getiren ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:
“Bu milletin ayağına prangalar vurulmadığında, sinsi oyunlarla kesilmediÄŸinde neler yapabileceÄŸini geçtiÄŸimiz 21 yılda dost-düşman herkese gösterdik. Allah’ın izniyle önümüzdeki süreçte ülkemizi her bakımdan dünyanın en büyük, en güçlü devletleri arasına sokarak yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. BoÅŸuna Türkiye Yüzyılı demiyoruz. Gerçekten önümüzdeki asrı, Türkiye asrı, Türk asrı yapmanın kararlılığı, azmi, gayreti, heyecanıyla bu vizyona sarılıyoruz. EskiÅŸehir’i de bu kutlu yolculuÄŸun lokomotif illerinden biri olarak kabul ediyor, buna hazırlamak istiyoruz. Bugünkü buluÅŸmamız inÅŸallah tarihe böyle geçerek evlatlarımıza bırakacağımız bir büyük miras hüviyeti kazanacaktır.”
ErdoÄŸan, alandakilere, “Türkiye Yüzyılı ÅŸehirleri için hazır mıyız? Türkiye Yüzyılı ÅŸehirleri için kararlı mıyız? Türkiye Yüzyılı ÅŸehirleri için kapı kapı dolaÅŸmaya var mıyız? Seçim gecesi Türkiye haritasını Cumhur İttifakı’nın renkleriyle boyuyor muyuz? Büyük ve güçlü Türkiye’nin yolunu açıyor muyuz?” diye seslendi.

Notlar
Toplantının yapıldığı salonda “Gökte ay yıldızlı bayrak, Odunpazarı yeniden aklanacak”, “Sen uzayı fethetmeye devam et, Tepebaşı zaten bize emanet” pankartı, “EskiÅŸehir tamam inÅŸallah”, “Hazırız, kararlıyız” yazısı ile AK Parti ve Türkiye Yüzyılı amblemleri yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından ilçe belediye başkan adaylarını alfabetik sıraya göre çağırarak tanıttı.
Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Yılmaz, Hasan Basri Yalçın, Erkan Kandemir ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin katıldı.
Kaynak: AA
