MİT BaÅŸkanı Kalın’dan Irak’a ikinci ziyaret

MİT Başkanı Kalın'dan Irak'a ikinci ziyaret

MİT Başkanı Kalın'dan Irak'a ikinci ziyaret

Milli İstihbarat TeÅŸkilatı (MİT) BaÅŸkanı İbrahim Kalın, Irak’ın Erbil kentinde bir dizi görüşme gerçekleÅŸtirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT BaÅŸkanı Kalın, geçen hafta gerçekleÅŸtirdiÄŸi BaÄŸdat ziyaretinden sonra bugün de Erbil’de temaslarda bulundu.

Kalın, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve yerel yöneticilerin yanı sıra Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan ve ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Bölgede yaÅŸanan geliÅŸmeler, ikili iliÅŸkiler, PKK terörüyle etkin mücadele konularının ele alındı görüşmelerde, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığı muhataplara açıklıkla vurgulandı.

Görüşmelerde ayrıca, Süleymaniye’deki PKK mevcudiyeti ve Türkiye’nin bu durumdan duyduÄŸu rahatsızlık gündeme getirildi.

Kalın, geçen hafta da Irak’a gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyarette, Irak CumhurbaÅŸkanı Abdullatif ReÅŸid ve Irak BaÅŸbakanı Muhammed Åžiya es-Sudani’nin yanı sıra Åžii ve Sünni gruplar ve Türkmen temsilcilerle görüşmüştü.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir