Diyarbakır annelerinden HDP Milletvekili BeÅŸtaÅŸ’a tepki: Siz bizim vekilimiz olamazsınız

Diyarbakır annelerinden HDP Milletvekili Beştaş'a tepki Siz bizim vekilimiz olamazsınız
DaÄŸa kaçırılan çocukları için HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan aileler, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış BeÅŸtaÅŸ’a tepki gösterdi.
Çocuklarının daÄŸa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019’da baÅŸlattığı oturma eylemi, 419’uncu gününde devam ediyor.
2 yıl önce 17 yaşında daÄŸa kaçırılan oÄŸlu Mustafa için oturma eylemi yapan AyÅŸegül Biçer, yaptığı basın açıklamasında, eylemin 3 Eylül’de, 2019’da bir aile ile baÅŸlayıp bugün 419. gününde 164 aileye ulaÅŸtığını belirterek, GüneydoÄŸu’da HDP ve PKK’ya karşı büyük bir baÅŸkaldırı baÅŸlattıklarını söyledi.
Anne Biçer, iki gün önce parti il binasına giriÅŸte, Milletvekili BeÅŸtaÅŸ’ın ailelere, kimsenin ölmesini istemediklerini söylediÄŸini anımsatarak, BeÅŸtaÅŸ’ın sözlerinde samimi olmadığını öne sürdü.
“Bizim ile deÄŸil PKK ile berabersiniz”
HDP’li milletvekillerinin Kandil’in emirlerini yerine getirdiÄŸini ifade eden Biçer, şöyle konuÅŸtu:
“Onları kendi ellerinizle ölüme siz yolladınız. ‘Biz sizin için mecliste her konuÅŸmayı yapıyoruz.’ diyor. 419 gündür bu anneler bu babalar feryat ederken neredeydiniz? ‘Biz sizin için bedel ödüyoruz.’ diyor.’ Siz bizim için bedel ödeseydiniz devletin safında olurdunuz. Siz PKK’ya yardım yataklık yaptığınız için bedel ödüyorsunuz. ‘Siz bizim canımızsınız.’ diyor. Hayır, Kandil sizin canınız. Bizim ile deÄŸil PKK ile berabersiniz.”
419 gündür HDP yöneticilerin gelip kendilerine bir açıklama yapmadıklarını iÅŸaret eden Biçer, “Biz doÄŸru adreste olduÄŸumuzdan eminiz. Çünkü çocuklarımız Diyarbakır HDP il binasına girip, oradan kayboldu.” dedi.
“Siz bizim vekilimiz olamazsınız”
HDP’nin, kendi çocuklarını Kandil, ABD ve Ä°srail’in amaçları için kandırıp daÄŸa gönderdiÄŸini belirten Biçer, ÅŸunları kaydetti:
“Siz bizim vekilimiz olamazsınız. Kandil’in seçtiÄŸi siyaset altında nereye vekillik yaptığınızı tüm Türkiye biliyor. En büyük zulmü Kürtlere zarar veren parti. Siz ancak çocuklarımızı kandile gönderirsiniz ama onları getiremezsiniz. Çünkü siz PKK’nın kuklasısınız. Siz kandilin emirlerini ancak yerine getirirsiniz. Kandil’in emri olmadan tek başınıza nefes bile alamasınız. Ama bunu iyi bilin ki Allah’ın izniyle, büyük devletimin kuvvetiyle o çocukları söke söke sizden alacağız.”
“Neden PKK’dan istemediniz”
Baba Süleyman Aydın ise HDP EÅŸ BaÅŸkanı Pervin Buldan’a seslenerek, “Gerçekten bu annelerin aÄŸlamasını ve bu çocukların ölmesini istemiyorsanız, gelin, PKK’dan çocuklarımızı isteyin.” dedi.
Evlat nöbetini sürdüren anne ve babalar olarak kararlı olduklarını dile getiren Aydın, şunları söyledi:
“Sen kendi çocuklarını Avrupa’ya gönderiyorsun ve bu Kürt ailelerin kızlarını PKK’ya gönderiyorsun. Siz böyle mi Kürt halkını savunacaksınız? Siz böyle mi Kürtlere vekillik yapacaksınız? Bir yıldan beridir kapınızdayız. Neden gelip bu Kürt ailelerine sahip çıkmadınız, çocuklarını PKK’dan istemediniz? EÄŸer siz gerçekten siyasetini yapacaksanız bunu kendi onurunuzla yapın, kendi iradenizi ortaya koyarak yapın. PKK’dan, YPG’den talimat almayın. Siz bunlardan talimat almadan vekillik yapamıyorsunuz. Biz kapınızdan ayrılmayacağız. Çocuklarımızı nasıl daÄŸa götürdüyseniz, öyle de getirin.”
Baba Celil BegdaÅŸ da geçen sene 5 Mayıs’ta 17 yaşında daÄŸa kaçırılan oÄŸlu Yusuf’a kavuÅŸma ümidiyle oturma eylemini kararlılıkla sürdüreceÄŸini söyledi.
Kaynak: AA