DoÄŸu Karadeniz ile DoÄŸu Anadolu’nun kuzey ve doÄŸusu için çığ tehlikesi uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, DoÄŸu Karadeniz’in yüksek ve iç kesimleri ile DoÄŸu Anadolu’nun kuzey ve doÄŸusu için çığ tehlikesi uyarısında bulundu.
Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, yarın ülke genelinde hava yağışlı olacak.
Batı ve DoÄŸu Karadeniz, İç Anadolu’nun doÄŸusu, DoÄŸu Anadolu’nun güneydoÄŸusu ile Hatay, Osmaniye, Adana DoÄŸu kesimleri ve Sakarya çevrelerinde yağış öngörülüyor.
Yağışların genellikle karla karışık yaÄŸmur ve kar, DoÄŸu Akdeniz kıyılarında ve Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın doÄŸu kesimlerinde kuvvetli yaÄŸmur ve saÄŸanak ÅŸeklinde olması bekleniyor.
Batı ve DoÄŸu Karadeniz, İç Anadolu’nun doÄŸusu, DoÄŸu Anadolu’nun güneydoÄŸusu, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Bingöl, MuÅŸ, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoÄŸun kar yaÄŸacağı tahmin ediliyor.
Fırtına bekleniyor
Rüzgarın, İç Ege, İç Anadolu’nun güneyi, Akdeniz’in iç kesimleri ile DoÄŸu Anadolu’nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına, DoÄŸu Anadolu’nun güneydoÄŸusu ile GüneydoÄŸu Anadolu’nun doÄŸusunda güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına ÅŸeklinde esmesi bekleniyor.
Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
DoÄŸu Karadeniz’in yüksek ve iç kesimleri ile DoÄŸu Anadolu’nun kuzey ve doÄŸusunda çığ tehlikesi bulunuyor.
Kaynak: AA