Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak Dolgusu Nedir

Dudak Dolgusu Nedir

Dudak Dolgusu, dudak ve dudak çevresinin kişinin dilediği şekilde güzelleştirilmesi ve daha estetik bir görünüme büründürülmesi işlemidir. Bu bağlamda dudaklar şekillendirilebilir ya da hacim kazandırılarak daha ön plana çıkarılabilir.

Dudak Dolgusu, tüm bu hedeflemeler doğrultusunda dudakların çevresine dermal dolgu enjekte edilmesiyle yapılan bir cerrahi müdahaledir. Estetik dolgu uygulamasında malzeme olarak hyalüronik asit kullanılmaktadır zira hyalüronik asit bilinen en güvenilir ve kaliteli dolgu malzemelerinden biridir. Zaman içerisinde solan, tahrip olan veya farklı şekillerde zarar gören dudaklar, haylüronik asit sayesinde tekrardan o eski şık, parlak ve çekici görünümlerine kavuşur.

Dudak Dolgusu Hangi Amaçlar İçin Yapılır?

  • Dudak ve dudak çevresini şekillendirmek için.
  • Dudakları daha dolgun bir görünüme kavuşturmak için.
  • Dudak konturunu daha belirgin ve estetik bir yapıya kavuşturmak için.
  • Şayet var ise dudaktaki asimetrik yapıyı düzelterek yüz simetrisine uymak için.
  • Şayet varsa dudak hattında ve çevresinde yer alan sarkma ve birikimleri toplamak için.
  • Dudak çevresindeki çizgileri gidererek pürüzsüz bir yapıya sahip olmak için.

Dudak Dolgusu İşlemi Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu işlemi son derece acısız ve ağrısız bir işlem de olsa bu süreçte hastanın cilt yapısına ve acı hissiyatına bağlı olarak herhangi bir rahatsızlığa mahal vermemek için lokal anestezi işlemi uygulanır. Yaklaşık olarak 15-20 dakika süren uyuşma işleminin ardından çok ince uçlu iğneler yardımıyla hyalüronik asit dudağa hızlı ve kontrollü bir biçimde enjekte edilir. Sürecin bu etabı ortalama olarak 15-20 dakika kadar sürse de işlem bölgesinin genişliğine veya kişinin cildine bağlı olarak minimal sapmalar söz konusu olabilmektedir.

Dudak Dolgusu Kalıcı Bir Uygulama mıdır?

Birçok estetik müdahalede de olduğu üzere dudak dolgusu da ömür boyu süren bir kalıcılığa sahip değildir. Hyalüronik asitin ömrü genel olarak 8 ila 12 ay arasında sürmekle birlikte kişinin cilt yapısı, dudak yapısı ve dudaklarını kullanma süreçleri dolayısıyla daha kısa veya daha uzun bir kalıcılık olabilir. Bu süreçte kişinin konuşma eylemi, yemek yeme eylemi ve hatta mimik kullanımı dahi etkili olabilir. Öte yandan kişinin bölgeyi olası fiziksel temaslara ve diğer çevresel şartlara karşın da koruması gerekmektedir. Kişi dilerse etkilerin bitişinin ardından yeniden seans talebinde bulunabilir ve böylece işlemin etki süresi uzatılabilir.

İşlem Sonrasındaki Süreç

Operasyonun etkileri kısa bir sürede kendisini belli etmekle birlikte ilk günlerde dudakların çok sıcak ya da çok soğuk temaslardan uzak tutulması gereklidir. Öte yandan bu bölgede herhangi bir krem, nemlendirici ya da parlatıcı sürülmemelidir.

Dudak ve dudak çevresinde bölgesel bir uyuşma söz konusu olacağı için kişi mümkünse anestezi etkisi geçene kadar yemek yememelidir zira bu hissiyatsızlık sürecinde dudakların zarar görmemesi gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir