Gıdı Estetiği Nedir?

Gıdı Estetiği Nedir

Gıdı Estetiği Nedir

Günümüzde sıkça görülen estetik sorunlardan biri de gıdı deformasyonudur. Sarkık durumdaki gıdı görünümü kişiyi olduğundan daha kilolu ve yaşlı bir görünüme bürür. Gıdının fazla belirgin olması alt yüz görünümünü de olumsuz etkileyerek çene hattının daha küçük görünmesine sebep olur ve yüzün genel yapısını estetik açıdan bozar.

Çoğunlukla aşırı kilonun gıdı oluşumunda etkisi olduğu görülse de zayıf kişilerde de gıdı oluşumu meydana gelebilir. Gıdı estetiği ise, çene altından sarkarak estetik yapıyı bozan gıdı görünümünü minimum düzeye indirmek ve boyun hattını daha zayıf ve şık göstermek amacıyla yapılan estetik işlemlerdir.

Gıdı Sarkması Neden ve Nasıl Meydana Gelir?

Gıdı oluşumunda birçok farklı farklı sebep olabileceği gibi elbette kişiden kişiye farklılıklar da görülmektedir. Gıdı oluşumunda çoğunlukla bilinen yargı aşırı kilo alımı ve aşırı zayıflama sürecidir lakin bunlar hem tek başına yeterli olmayabilir hem de her bireyde kilo sonrası oluşum görülmeyebilir.

Gıdı oluşumunun en büyük sebeplerinden biri yaşlanmadır zira vücut yaşlanırken en çok etkilenen bölge olan yüz bölgesi, kendisini açıkça belli eder. Bilhassa alt yüz kısmında kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelebilir. Bu yaşlanma sürecinde genellikle 30 ve 50 yaş arasında sarkmalar ve oluşumlar gözlemlenmektedir.

Aşırı kilo alımı ya da hızlı kilo alıp verilmesi, gıdı oluşumunda etkisi bulunan ciddi etkenlerden biridir zira deri tabakası kas ve yağ oranındaki genişlemeye çabuk adapte olarak gevşerken, zayıflama sürecine gelindiğinde kendini çekemez ve sarkık bir görünüm alır.

Tüm bu sebeplere ek olarak sigara ve tütün ürünleri tüketmek, aşırı derecede güneşe maruz kalarak cildin zarar görmesine neden olmak, yanlış uyku pozisyonlarında uyumak ve hareketsiz bir yaşam biçimine sahip olmak gibi faktörler de gıdı oluşumunu doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyebilir.

Gıdı Estetiği Nasıl Yapılır?

Ankara Gıdı Estetiği işlemlerinde en sık tercih edilen yöntem Liposuction’dır. Şayet ki hasta 50 yaşın altında ise kuvvetle muhtemel aşırı derecede bir gıdı birikimi yoktur ve bu bölgede yağların Liposuction yöntemiyle alınması son derece uygundur. Bu yöntemle yapılan yağ alma işleminde lokal anestezi uygulanır ve anestezi süresi de dahil olacak şekilde en fazla 45 dakika ila 1 saat arası bir süreçte işlem sona erdirilmiş olunur.

İşlem Sonrası Süreç

Gıdı Estetiği sonrasında mutlaka dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Bu konuda en iyi yönlendirmeyi hiç şüphesiz ki hastayı muayene eden doktor yapacaktır. Genel olarak bir bilgi verildiğinde ise hastanın aşırı kilo alımından kaçınması, hızlı kilo alıp vermemeye özen göstermesi, güneş ışınlarına fazlaca maruz kalmaması, sigara ve tütün ürünlerinden uzak kalması, ideal uyku pozisyonlarını tercih etmesi ve cildini özenle koruması gerekmektedir. Ayrıca gıdı estetiği işlemi sonrasında bir süre boyunca sert ve çiğnenmesi zor gıdaların tüketiminden kaçınılması tavsiye edilir zira gıdı bölgesi ile bağlantılı olan çene bölgesinin zorlanmaması işlemin sağlığı ve kalıcılığı açısından oldukça önemlidir. İşlemin kalıcılığı hastanın durumuna bağlı olmakla birlikte periyodik olarak tekrarlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir