O zamanlar Erdoğan’a anlatılan BOP projesi denilen proje demokratik haklarla ilgili bambaşka bir şeydi. Daha sonra bununla ilgili açıklama yaptı ve şimdiki anlamındaki BOP eşbaşkanı olmadığını defalarca söyledi:


31 Ağu 2011

Bunu Cübbeli Ahmet Hoca bile yıllar önce anlamış ve açıklamış ama ileri görüşlü muhalif arkadaşlar halen Erdoğan’ı BOP Eşbaşkanı olarak görüyor.

Bi Simit : BOP ve Eş Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 ===>>>Oku

—-alıntı—–
Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın:
Ortadoğu söz konusu olduğunda BOP diye bir heyuladan bahsedildiğine dikkat çeken Hasan Basri Yalçın, bunun öyle derin olaylara yol açan derin bir şey olmadığını “BOP, adı üstünde, bir projedir. ABD’de bir grup insan ‘Ortadoğu’ya demokrasi ve barış nasıl gelir?’ konusuna kafa yorup bir proje hazırlamışlar ve bununla ilgili çalışmışlar. Çalışmanın süresi ve tabii finansman da bitince projeyi sonlandırmışlar. Yani bu proje, bildiğimiz fonlanan projelerden biri ve süresi dolunca da raporları yazılıp sona ermiş bir projedir. Bunun üzerinden çeşitli komplo teorileri üretmek yanlıştır.” cümleleriyle açıkladı.

—-alıntı—–

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında muhalefetin “BOP eşbaşkanı eleştirilerine de yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, Büyük Orta Doğu Projesi’nin (BOP) amaçları ve bu amaçlar içinde Türkiye’nin üstlendiği görevin belli olduğunu belirterek, BOP’un Ortadoğu barışına yönelik kurulduğunu, bunun yanında bölgenin ekonomik kalkınmasına, özgürlüğüne, kadın haklarına yönelik kurulmuş, eğitim özgürlüğünü daha ileri safhalara taşımak için atılmış bir adım olduğunu savundu. BOP çerçevesinde Türkiye’ye de görev verildiğini ve Türkiye’nin de bu görevi üstlendiğini belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu, aslında şu anda zaten doğmadan ölen bir proje durumuna düştü. Bunu kalkıp ikide bir, gerek ana muhalefeti gerek yavru muhalefeti, bu şekilde kullanıyor. Bunun bizi bağlayıcı yanı yok. Bu konuyla ilgili olarak bizi bağlayan, Tayyip Erdoğan’ın attığı bir imza yoktur. Bu sadece insani olarak bizim üstlendiğimiz görevdir. Kusura bakmasınlar, ne ana muhalefet ne yavru muhalefet ne yanındakiler, bizim şu anda Ortadoğu’da duyduğumuz hassasiyeti, bugüne kadar duymadıkları gibi bundan sonra da duyamazlar.”

—-alıntı—–

Şimdiki BOP projesi olarak bilinen sürece en büyük darbeyi vuran Rusya-İran-Türkiye’dir. Özellikle Türkiye’nin PKK koridorunu delik deşik eden El-Bab ve Afrin operasyonları ve Rusya ile anlaşılıp İdlib’e kurulan kontrol-gözlem noktaları, Türkiye’nin 15 Temmuz sonrası bu BOP denen projeye vurulan en büyük darbelerdir.

Kaldı ki Erdoğan’ın şu an BOP eşbaşkanı olduğunu iddia edenler BOP’u yürüten ABD’nin neden 15 Temmuz’da Erdoğan’ı yani kendi BOP eşbaşkanını devirmeye çalıştığını açıklayamamaktalar ve “senaryo” olarak geçiştirmekteler…

Wikipedide BOP denilen projede: “Demokrasi Yardım Diyaloğu“‘nun eşbaşkanlığını, Türkiye, İtalya ve Yemen’in yürüteceğine dair karar alınmıştır” şeklinde yer almaktadır. (Bakınız>>> Wikipedia BOP Projesi!)

Özetle; Erdoğan’ın daha sonra eşbaşkanı olmadığını, projenin zaten yürümediği vb. defalarca açıkladığı ve bizim BOP projesi dediğimiz proje ile Erdoğan’ın 2004 yıllarında “eşbaşkanıyım” dediği projenin alakası yoktur.  Kaldı ki zamanında “EŞBAŞKANIYIM” diyen Erdoğan daha sonra yıllardır “EŞBAŞKANI OLMADIĞINI”  söylüyorsa ki 20 yıl önceki bir proje; Bunun halen aksini iddia edenlerin yaptığı kandırmaktan öteye gidemez…

Haberegider.com/ Arif Altekin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir