Faizsiz Araba Nasıl Alınır?

Faizsiz Araba Nasıl Alınır

Faizsiz Araba Nasıl Alınır

Faizsiz araba almak isteyenler; Fuzul oto gibi tasarruf şirketleri aracılığı ile istedikleri arabaya sahip olabilmektedirler. Bütçeleri dahilinde ödeme planlarını oluşturarak, ek masraf ödemeden, ne kadar ödeme yapmaları gerektiğini ve araçlarını ne zaman teslim alacaklarını bilerek sisteme dahil olabilmektedirler.

Faizsiz Araba Alma Sistemleri Nelerdir?

Faizsiz araba almak isteyenlere sunulan seçenekler şu şekildedir:

  • Çekiliş sistemi ile istedikleri aracı alabilmektedirler. Geleneksel altın günlerinde olduğu gibi dahil olunan grupta her ay bir kişiye istediği araç teslim edilmektedir.
  • Vade ortası sistemine dahil olanlar; tercih ettikleri vade sayısının yarısının ödemesini gerçekleştirdiklerinde istedikleri arabayı teslim alabilmektedirler.
  • Peşinatlı erken teslim sistemine dahil olurken bir peşinat ödenmektedir. Sisteme girildiği tarihte aracın teslim alınacağı tarih de belli olmaktadır. Peşinat tutarının artması ile aracın teslim alınacağı tarihin öne çekilmesi mümkün olmaktadır.
  • Ara ödemeli erken teslim sisteminde, belirli dönemlerde ara ödeme yapılması gerekmektedir. Hem peşinatlı hem de peşinatsız katılabilinecek bir sistemdir. Yapılan ara ödeme ile ödenecek olan taksit tutarı da düşürülebilmektedir.

Faizsiz Araba Almak İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Fuzul oto gibi faizsiz araba alımına izin veren sistemlere dahil olanlar için önemli detaylar nelerdir:

  • Alınacak olan aracın değer tespiti yapılırken tasarruf firmasının eksperleri otomobilin değerini belirlemektedir.
  • Erken ödeme yapılarak istenen araca daha erken sahip olabilmek mümkündür. Ancak çekilişli sistemdeki kişiler için bu geçerli değildir.
  • Araç teslimatları her ayın 1’i ve 10’u arasında yapılmaktadır.
  • Çekilişli sistem ile araç alacak olanlara çekilişte ilk ayın çıkması durumunda; ilk taksitlerini ödemeleri ile beraber istedikleri arabayı alabilmektedirler.
  • Ödeme güçlüğü yaşayanların taksitlerini dondurabilmeleri mümkündür. Ayrıca sistemden ayrılma hakkına da sahiptirler. Sistemden ayrılmaları durumunda; o zamana kadar ödedikleri taksit ödemelerini geri alabilmektedirler. Sadece bu tutardan organizasyon bedeli düşülmektedir.
  • Çekiliş sistemi ile araba sahibi olanların araçlarına dahil oldukları gruptaki herkes otomobil sahibi olana kadar ipotek konmaktadır. Bunun yapılmasının nedeni ise; gruptaki henüz aracını teslim almamış olan kişilerin haklarını korumaktır. Ancak grup dağılsa dahi; Fuzul araba gibi sistemlerin güvencesi ile kişiler araçlarına kavuşabilmektedirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir