Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir

Göz Altı Işık Dolgusu, göz çevresinde yer alan morlukların, kırışıklıkların ve çizgileşmelerin giderilerek göz çevresinin yeniden pürüzsüz ve genç yapısına kavuşturulması işlemidir. Ankara Göz Altı Işık Dolgusu işlemi, cinsiyet fark etmeksizin her bireye uygulanabilen ve hatta erkekler tarafından da yaygın olarak tercih edilen bir estetik müdahaledir. Göz altı morluğu ve göz altı çöküklüğü gibi şikayetlerde aklan ilk gelen operasyonlardan biridir.

Göz Altı Işık Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanır?

  • Göz Altı Morlukları
  • Göz Altı Çökmeleri
  • Göz Çevresi Kırışıklıkları
  • Göz Çevresi Halkalaşmaları
  • Göz Çevresinde Çizgi Oluşumları
  • Göz Altı Torbaları

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Estetik müdahaleler arasında en pratik ve seri olarak uygulanan işlemlerden biri göz altı ışık dolgusu işlemidir. Uygulama esnasında herhangi bir ağrı-sızı ya da acı hissinin baş göstermemesi için lokal anestezi ile yapılır. Anestezik işlemin ardından yaklaşık olarak 5-10 dakika boyunca bölgenin hissizleşmesi beklenir.

Göz Altı Işık Dolgusu işlemi, süreçte meydana gelebilecek olası yan etkileri ve tahribat ihtimalini azaltmak için özel olarak tasarlanmış ve ucu sivri olmayan yumuşak bir kanül aracılığıyla uygulanmaktadır. Lokal anestezinin bekleme süresi de dahil olmak üzere genellikle 20-25 dakika kadar süren işlem, büyük bir basitlikle halledilir.

Göz Altı Işık Dolgusu Kalıcı mıdır?

Göz Altı Işık Dolgusu, herhangi bir ömür boyu kalıcılık etkisine sahip değildir ve hiçbir uzman doktor hastasına öyle bir vaatte bulunmaz. Buna karşın işlemin kalıcılık süresi herhangi bir deformasyon vb. esktrem veya ekstra bir durum olmadığı sürece ortalama olarak 12 ila 18 ay arasındadır. Dileyen hastalar bu işlemi periyodik olarak sürdürerek kalıcılığı dilediği tarihe dek sürdürebilir.

İşlem Sonrasında Yaşanacak Süreç

Uygulama sonrasında göz çevresinde doğal kızarıklıklar oluşur ve hatta bu kızarıklıklar bazı hastalarda alerjik reaksiyonlara da paralel olarak kaşıntı yapabilir. Genellikle maksimum olarak 3-4 saat süren bu süreçte bölge kesinlikle kaşınmamalı ve yıkanmamalıdır. İşlem akabindeki ilk birkaç gün boyunca sıcak su ile banyo yapılması kesinlikle önerilmez ve hastanın herhangi bir kozmetik ürün ya da bakım kremi vs. kullanmaması önerilir.

Göz Altı Işık Dolgusunda Herhangi Bir Yaş Sınır Var mıdır?

İşleme gerekçe duyulan göz çevresi problemleri çoğu zaman yaşın ilerlemesine paralel olarak meydana gelir ve böylelikle de doğal olarak yaş ilerledikçe işlem gereksinimi duyulur. Buna karşın kişi genç yaşta herhangi bir göz çevresi sorunu yaşıyorsa ve yaşı 18’in üzerindeyse işlem yaptırması mümkündür.

Son dönemlerde gençlerde artan dijital ürün kullanımına bağlı olarak göz rahatsızlıkları meydana gelmekte ve göz kırpma ya da büzüştürme gibi sorunlar da bölgenin kırışmasına yol açmaktadır. Buna karşın 18 yaşın altından küçük herhangi bir bireyin işlem yaptırmaması önerilmektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir