Meme Büyütme Nedir?

Meme Büyütme Nedir?

Meme Büyütme Nedir?

Meme büyütme operasyonu, meme dokusunun altına uygun protezler yerleştirilerek meme hacminin mevcut halinden daha büyük bir hale getirilmesidir. Meme büyütme operasyonu esnasında uygun bir müdahale ortamı oluştuğu için şayet varsa sarkıklık ve gevşeklik gibi durumlar da düzeltilir ve meme bölgesine estetik bir görünüm kazandırılır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

  • Kadınların doğal vücutlarında oluşan herhangi bir dengesizlik, kişide estetik ve dolayısıyla da psikolojik olarak rahatsızlık yaratabilir. Örneğin geniş bir kalça ve küçük bir meme orantısızlığı oluşması durumunda operasyon yapılması idealdir.
  • Gebelik sürecinde doğal olarak büyüyen memeler, doğum sonrasında yine doğal olarak hacim kaybeder. Bu hacim kaybını düzeltmek için işlem yapılması uygundur. Şayet gebelik sonrasında memelerde sarkma var ise kaldırma ve toplama işlemleri de yapılabilir.
  • Doğuştan asimetrik olarak gelişen memelerin orantısal olarak dengelenmesi için yapılır.
  • Meme kanseri gibi, memenin kaybedilmesine sebep olan gelişmeler sonrasında memenin yeniden oluşturulması için meme büyütme operasyonu yapılabilir.
  • Herhangi bir tıbbî müdahale ile meme dokusu altına yerleştirilen protezlerin eskimesi veya hasar görmesi sonucunda meme büyütme işlemlerinde kullanılan protezlerin transferi mümkündür.

Meme Büyütme İşlemleri Öncesinde

  • İşlem öncesinde plastik cerrah ile yapılan görüşmelerde hastanın talep ve dilekleri de göz önünde bulundurularak muayene yapılır ve ardından da cerrah tarafından en uygun ölçüler belirlenir.
  • Muayene sonunda plastik cerrah tarafından hastaya farklı protez tipleri ve işlem teknikleri sunularak hastanın tercihleri belirlenir.
  • Şayet hastada sigara veya farklı bir tütün ürünü kullanımı var ise bunun bırakılması önerilir, sigara kullanımı operasyonlar için bir problem teşkil etmektedir.
  • Hastanın düzenli olarak kullandığı ilaçlar varsa bunlar mutlaka cerraha bildirilmelidir. Düzenli olarak kullanılan kan sulandırıcılar veya ağrı kesiciler varsa bunların da büyük ihtimalle bırakılması istenecektir.
  • İşlem öncesindeki gün, gece 00.00 itibariyle hiçbir şey yenip içilmemesi tavsiye edilir. Böylece genel anestezi yapılırken herhangi bir komplikasyon oluşmasının önüne geçilir.

Meme Büyütme İşlemleri Sonrasında

İşlemden birkaç hafta sonra ağrı, şişlik veya morarma meydana gelebilir. Bunlar çok büyük ölçüde saydamlaşsa da tamamen yok olmama ihtimali de vardır. Bu süreçte cerrahı ile paralel bir süreç yürütülmesi çok önemlidir.

İyileşme sürecinin hızlandırılması için gerekli olan spor sütyeni ve bandaj, hekim tarafından önerilir ve hastanın kullanımı tavsiye edilir.

Cerrahınızın günlük hayatınıza daha hızlı ve sağlıklı dönebilmeniz için vereceği talimatları dikkatle uygulamanız gerekmektedir. Aktif fizik kullanımı gerektiren bir işte çalışmıyorsanız birkaç haftada iyileşme olağandır. Bu süreçte meme bölgesinin olası darbelerden korunması çok önemlidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir