İsrail hapishanesindeki Filistinli tutuklu hayatını kaybetti

İşgal altındaki Batı Åžeria’da yer alan bir İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan 41 yaşındaki Filistinli Davud Talad el-Hatib’in geçirdiÄŸi kalp krizi sonucu yaÅŸamını yitirdiÄŸi bildirildi.

Filistinli Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, Hatib’in Ramallah yakınlarında bulunan İsrail’e ait Ofer Hapishanesi’nde geçirdiÄŸi kalp krizi sonucu hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

Beytüllahim kenti nüfusuna kayıtlı Hatib’in İsrail mahkemesince 18 yıl hapse mahkum edildiÄŸi, cezasının sona ermesine yaklaşık 4 ay kaldığı ifade edildi.

Yerel kaynaklar, Hatib’in 2017’de de kalp krizi geçirdiÄŸi ve bir İsrail hastanesinde kaldıktan sonra yeniden hapse gönderildiÄŸini aktardı.

Hatib’in hayatını kaybetmesiyle birlikte 1967’den bu yana İsrail hapishanelerinde yaÅŸamını yitiren Filistinli tutukluların sayısı 225’e yükseldi.

Engelli Filistinlinin katillerinin yargılanması talebiyle Kudüs’te gösteri düzenlendi

Filistinli ve İsrailli onlarca barış aktivisti, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te ÅŸehit olan 32 yaşındaki otizmli İyad Hayri Hallak’ın katillerinin yargılanması talebiyle Kudüs’teki soruÅŸturma merkezi önünde gösteri düzenledi.

Engelli Filistinlinin katillerinin yargılanması talebiyle Kudüs'te gösteri düzenlendi

İsrail polisini kamera kayıtları olmasına raÄŸmen Hallak’ın katillerini yakalamada ağırdan almakla suçlayan göstericiler, Hallak’ın katillerinin yargılanması talebiyle 6 binden fazla kiÅŸinin imzaladığı dilekçeyi polis merkezine teslim etti.

Gösteriye katılan İsrailli Yahudi din adamı Yakub Nigin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Haksız yere öldürmeyi reddettiÄŸimi ifade etmek için buradayım.” dedi.

İsrail polisinden bir yetkili, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te ÅŸehit olan 32 yaşındaki otizmli İyad Hayri Hallak’ın suçsuz yere öldürüldüğünü kabul etmiÅŸti.

Hallak, 30 Mayıs’ta Mescid-i Aksa’nın da içinde yer aldığı DoÄŸu Kudüs’ün “Eski Åžehir” bölgesinde bulunan El-Esbat (Aslanlı) Kapısı’nda İsrail polisince açılan ateÅŸ sonucu hayatını kaybetmiÅŸti.

“Tabanca taşıdığı şüphesiyle ‘dur’ ihtarı yapıldığı ancak bu uyarıya uymayarak kaçtığı” gerekçesiyle vurulan Hallak’ın üzerinde silah bulunmadığı ve Eski Åžehir’deki okuluna gittiÄŸi ortaya çıkmıştı.

İsrail Adalet Bakanlığının Hallak’ın ÅŸehit edilmesine iliÅŸkin soruÅŸturması devam etse de Filistinli gencin ailesi çıkacak sonuçtan umutsuz olduÄŸunu dile getiriyor.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir