İstinaf, Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada verilen kararı hukuka uygun buldu

İstinaf, Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada verilen kararı hukuka uygun buldu

İstinaf, Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada verilen kararı hukuka uygun buldu

İstinaf, Gezi Parkı davasında Osman Kavala’ya ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve 7 sanığa 18’er yıl hapis cezalarına iliÅŸkin verilen kararı hukuka uygun buldu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Gezi Parkı olaylarına iliÅŸkin yargılandığı yerel mahkemece ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Anadolu Kültür AÅž Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Osman Kavala’nın da yer aldığı 8 sanık hakkında verilen kararı hukuka uygun buldu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 25 Nisan’da verilen karara sanıklar, avukatları ve müdahillerin yaptığı istinaf baÅŸvurularını inceledi.

Ceza dairesi, kamuoyunda Gezi Parkı davası olarak bilinen dosyada “hükümeti ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs” suçundan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanık Osman Kavala için ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis ve diÄŸer 7 sanık için bu suça yardım suçundan 18’er yıl hapis cezasına iliÅŸkin kararı yerinde buldu.

Davanın geçmişi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Osman Kavala’yı, TCK’nin 312/1 maddesi gereÄŸince, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs” suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışları ile sabit olan eylemleri işleme biçimini dikkate alan heyet, takdiri indirim uygulamamıştı.

Verilen ceza süresi ve infaz koÅŸulları dikkate alınarak Kavala’nın bu suçtan tutuklanmasına karar veren heyet, sanığın “siyasal veya askeri casusluk” suçundan beraatine, bu suçtan tahliyesine hükmetmiÅŸti.

Heyet, sanıklar AyÅŸe Mücella Yapıcı, ÇiÄŸdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Åžerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve YiÄŸit Ali Ekmekçi’nin “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teÅŸebbüse yardım” suçundan 18’er yıl hapislerine ve bu suçtan tutuklanmalarına karar vermiÅŸti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir