İzmir Psikolog Rehberi

İzmir Psikolog Rehberi

Yaygın olarak sadece insan davranışları üzerine çalıştığı düşünülen psikolog, aslında insan ve hayvan davranışlarını inceler. Bu davranışları aldığı eğitim karşılığında bilimsel verilere dayandırarak olaya farklı bir bakış açısı getiren ve olayların çözümü konusunda ne yapılması gerektiğini en iyi bilen kişidir. İzmir psikolog, yaptığı hareketlerde sebep ve sonuç ilişkisine çok dikkat etmektedir.

Psikologlar aslına bakarsanız insanların hayatlarında pek çok konuda bilgi sahibi olan insanlardır. Onlara danışma konuları ülkemizde ne yazık ki sanki bir hastalıkmış gibi algılansa da aslına bakarsanız insanlara pek çok kazanım sağlar. Hayatınızda gerçekleşen olaylara karşı nasıl davranmanız gerektiğini, yaptığınız hareketlerin sonucunda insanların sizin için ne hissettiğini anlamak bir sonraki hayatınızda sizlere epey kolaylık sağlar. Bundan dolayı psikologlara gitmemek yerine, onlara doğru zamanda gitmeyi öğrenmek en doğru yoldur.

Psikologların Görevleri Nelerdir?

İnsanlarımızın belki de en önyargılı oldukları nokta olan psikoloji bilimi, aslına bakarsanız yanlış bilinen genel tanımlardan oluşur. Bir muayeneye gitmek için pek çok sebebiniz olsa da genel olarak psikologlar şunları yapar.

  • İnsanlarda veya hayvanlarda görülen ve olağandışı olarak tabir edilen davranışların sebeplerini arar,
  • Bu davranışlar sonucunda oluşan olayların nedenlerini inceler,
  • Bu davranışların olağandışı olduğunu fark ederse bunu olağanlaştırmak için yapılması gerekenleri söyler,
  • Burada genel olarak sınıflandırma diye bir şey söz konusu değildir, her insanın davranışı özeldir ve her birey ayrı bir vakayı işaret eder.

İzmir tavsiye edilen psikologlar arasında bulunan kişilere kesinlikle gözükmenizi öneririz. Sizlere normal gelen bazı olayların aslında hiçte normal olmadığını fark edebilirsiniz. Böylelikle bir psikoloğa gitmenizin gerektiğini anlarsınız.

Psikologlar genellikle kendilerine özel kliniklerde çalışırlar. İzmir klinik psikolog arasında bulunan bu kişiler sizlere en iyi ve kaliteli hizmetleri verirler. Böyle kişilerden destek alabilmek için öncelikle zararlı bir şey olmadığını ve ayıplanacak bir durumun oluşmadığını bilmeniz gerekir. Ardından yapılacak olan hareketlerde insanların en çok dikkat etmesi gereken nokta ise bunu işinde uzman olan profesyonel bir kişiye giderek değerlendirmek ve tedavi görmek olmalıdır.

İzmir’de Online Terapi

Yüz yüze terapiye gidemeyenler için oldukça pratik yöntemlerden birisi de online terapidir. Özellikle pandemiyle birlikte toplu taşıma kullanmak istemeyen veya kapalı alanlara girmek istemeyenler daha çok online psikolog görüşmelerine yönelmişlerdir. Bu sebeple son haftaların en çok araştırılan kelimelerinden olan online terapi yapan psikologlar’dır. İzmir’de online psikolojik danışmanlık hizmeti veren kurumlar oldukça yaygındır. Detaylı bilgi için https://norapsikoloji.com/online-terapi/ adresini ziyaret ederek bilgi ve online psikolog randevusu alabilirsiniz.

Online seansların yüz yüze terapi kadar etkili olduğunu belirten bir çok çalışma olsa  da psikoz ve intihar riski olan durumlarda kullanımı tercih edilmemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir