Kılıçdaroğlu sağlık sektörü paydaşlarıyla video konferansla görüştü

Kılıçdaroğlu sağlık sektörü paydaşlarıyla video konferansla görüştü

Kılıçdaroğlu sağlık sektörü paydaşlarıyla video konferansla görüştü

SaÄŸlık sektörü paydaÅŸlarıyla video konferansla görüşen CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, “EÄŸer bu ülkenin bütün balkonlarında insanlar çıkıp saÄŸlık çalışanlarını alkışlamışsa bunun en büyük nedeni, sizin gösterdiÄŸiniz özveridir.” dedi.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, devletin üç alanda açık personel bulundurmaması gerektiÄŸini belirterek, “Bunlardan birisi saÄŸlık, ikincisi eÄŸitim, üçüncüsü sosyal güvenlik ve güvenliktir. Bu üç alan doÄŸrudan doÄŸruya insanla, insanın geleceÄŸiyle ilgilidir dolayısıyla bu üç alanda devlet, ‘Ben eleman tasarrufu yapıyorum’ diyemez.” ifadelerini kullandı.

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre KılıçdaroÄŸlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecindeki video konferans görüşmelerine saÄŸlık sektörü paydaÅŸlarıyla devam etti.

Türk Tabipleri BirliÄŸi, Türk DiÅŸhekimleri BirliÄŸi, Türk HemÅŸireler DerneÄŸi, Dev SaÄŸlık-Ä°ÅŸ Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları DerneÄŸi, Türk Medikal Radyoteknoloji DerneÄŸi, Türk Eczacıları BirliÄŸi, Türk Psikologlar DerneÄŸi, Ankara Veteriner Hekimleri Odası, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri DerneÄŸi, SaÄŸlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Aile Hekimleri Federasyonu’nun baÅŸkan ve yöneticileriyle görüşen KılıçdaroÄŸlu, saÄŸlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini dinledi.

KılıçdaroÄŸlu görüşmede, salgın sürecindeki çalışmalarından dolayı teÅŸekkür ettiÄŸi saÄŸlık sektörü paydaÅŸlarının Ramazan Bayramı’nı da kutladı.

SaÄŸlık çalışanlarına herkesin şükran borçlu olduÄŸunu dile getiren KılıçdaroÄŸlu, “EÄŸer bu ülkenin bütün balkonlarında insanlar çıkıp saÄŸlık çalışanlarını alkışlamışsa bunun en büyük nedeni, sizin gösterdiÄŸiniz özveridir.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Devletin üç alanda kesinlikle açık personel bulundurmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Bunlardan birisi saÄŸlık, ikincisi eÄŸitim, üçüncüsü sosyal güvenlik ve güvenliktir. Bu üç alan doÄŸrudan doÄŸruya insanla, insanın geleceÄŸiyle ilgilidir dolayısıyla bu üç alanda devlet, ‘Ben eleman tasarrufu yapıyorum’ diyemez. Bu üç alanda kadro neyse bütün kadroların dolu olması lazım. BoÅŸ olan kadroların da KPSS’de elde edilen baÅŸarıya paralel olarak süratle doldurulması lazım.”

SaÄŸlık personeline yapılan ek ödeme konusuna da deÄŸinen KılıçdaroÄŸlu, “Bu süreçte saÄŸlık çalışanları özveriyle çalıştılar ve en azından küçük de olsa ödüllendirme ÅŸeklinde bir uygulama geldi. Bu uygulamanın biz bütün saÄŸlık çalışanlarını kapsamasını istiyorduk ama burada da ciddi haksızlıkların yapıldığını biliyoruz. Onların da giderilmesi lazım.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

“Döner sermaye uygulamaları öteden beri ÅŸikayet konusu”

KılıçdaroÄŸlu, görüntüleme merkezlerinde taÅŸeron işçilerin çalıştırılmasının ve hala taÅŸeron işçi sorununun devam etmesinin Türkiye’nin ayıbı olduÄŸunu kaydetti.

Görüşmede, meslek örgütü yöneticilerinin Bilim Kurulunda neden yer almadıkları konusunu gündeme getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Evet, olması gerekiyor ve olması gerekirdi. Çünkü eÄŸer bir Bilim Kuruluysa, Kovid-19 gibi bir virüsle mücadele edilecekse, mücadele eden bütün tarafların burada olması bir ÅŸekliyle gerekiyordu. Bu süreçle ilgili meslek örgütleri olarak rapor düzenlediklerini ve bu raporu bazen SaÄŸlık Bakanlığı bazen hem SaÄŸlık Bakanlığı hem de kamuoyuyla paylaÅŸtıklarını ifade ettiler.”

Meslek örgütlerinden hazırladıkları raporların örneğini isteyen Kılıçdaroğlu, üzerinde çalışmak istediklerini vurguladı.

Döner sermaye uygulamalarının daha adil bir yapıya kavuşması gerektiğinin dile getirildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Döner sermaye uygulamaları öteden beri zaten bir ÅŸikayet konusu. Belki bu konuda daha saÄŸlıklı, daha tutarlı, bütün meslek örgütlerinin katıldığı, özgürce tartışıldığı ve sonra çözümler üzerinde ortaklaşıldığı bir süreci yakalamak lazım. Sonuçta eÄŸer döner sermaye saÄŸlık çalışanları için ise o zaman saÄŸlık çalışanlarının bir araya gelip haksızlıkları, uygulamalardan kaynaklanan sorunları gidermeleri gerekiyor.”

Sağlık çalışanlarının çok değerli ve herkesin alkışladığı bir mücadele verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu başarının temel aktörleri olan sağlık çalışanlarının 24 saat çalıştığını, alın teri döktüğünü, şikayet etmediğini, bütün olumsuzluklara göğüs gererek sağlıklı sonuçların elde edilmesi için mücadele ettiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, başarılarından dolayı tebrik ettiği sağlık çalışanlarına, mutlu bayramlar diledi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir