MEB: Valilikler, farklı bir karar almadıkça okullar yüz yüze eğitimde mevcut uygulamaya devam edecek

MEB Valilikler, farklı bir karar almadıkça okullar yüz yüze eğitimde mevcut uygulamaya devam edecek

MEB Valilikler, farklı bir karar almadıkça okullar yüz yüze eğitimde mevcut uygulamaya devam edecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), valiliklerin, il hıfzıssıhha kurulları ile farklı bir karar almadığı müddetçe okulların mevcut durumlarını koruyarak, yüz yüze eğitime devam edeceklerini bildirdi.

CumhurbaÅŸkanlığı Kabine Toplantısı‘nın ardından bakanlıktan yapılan açıklamada, eÄŸitimde yerinde karar uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi kamuoyu ile paylaşılan kriterler doÄŸrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eÄŸitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edileceÄŸi bildirilmiÅŸti.

Bakanlıktan, konuya iliÅŸkin sorular üzerine yapılan açıklamada da “Valilikler, il hıfzıssıhha kurullarıyla farklı bir karar almadıkça okullar, mevcut durumlarını koruyarak, yüz yüze eÄŸitime devam edecekler.” bilgisi paylaşıldı.

Buna göre, bugün açıklanan Türkiye Kovid-19 risk haritasında risk kategorisi değişen iller, gerekli önlemleri alarak, bir önceki haritadaki şekliyle yüz yüze eğitimi sürdürebilecek.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir