Milli EÄŸitim Bakanı Özer: Başöğretmenlik eÄŸitim programının süresi 25 Eylül’e kadar uzatıldı

Milli Eğitim Bakanı Özer Başöğretmenlik eğitim programının süresi 25 Eylül'e kadar uzatıldı
Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, başöğretmenlik eÄŸitim programını tamamlayamayan ve süre uzatma talebinde bulanan bazı öğretmenlerin maÄŸdur olmaması için süreyi 25 Eylül’e kadar uzattıklarını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan öğretmenlik kariyer basamakları eğitim programlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Programlara resmi ve özel öğretim kurumları ile Milli EÄŸitim Bakanlığı dışındaki kamu kurum ve kuruluÅŸlarında görev yapan toplam 614 bin 390 öğretmenin baÅŸladığını aktaran Özer, “Uzman öğretmenlik eÄŸitim programına baÅŸlayan 543 bin 429 öğretmenimizin yüzde 98,71’i, başöğretmenlik eÄŸitim programına baÅŸlayan 70 bin 961 öğretmenimizin yüzde 98,08’i, toplamda ise 614 bin 390 öğretmenimizin yüzde 98,64’ü eÄŸitimlerini tamamladı.” bilgisini paylaÅŸtı.
Öğretmenleri mesleki ve kiÅŸisel geliÅŸim alanında sürekli desteklemek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Özer, “EÄŸitimini tamamlayan ve sınavını baÅŸarıyla geçen bütün öğretmenlerimiz, uzman öğretmenliÄŸe baÅŸvurduysa uzman öğretmenliÄŸe, başöğretmenliÄŸe baÅŸvurduysa başöğretmenliÄŸe geçiÅŸ yapacak. Yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerimiz de sınavdan muaf olacak.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Mahmut Özer, 19 Eylül’de sona eren başöğretmenlik eÄŸitim programına baÅŸlayan öğretmenlerin yüzde 98’inin eÄŸitimlerini tamamladığına iÅŸaret ederek, “Başöğretmenlik eÄŸitim programını tamamlayamayan bazı öğretmenlerimiz, süre uzatma talebinde bulundular. Bu arkadaÅŸlarımızın da maÄŸdur olmaması için süreyi 25 Eylül tarihine kadar uzattık. Bu sürecin tüm öğretmenlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA