Pentagon’dan İdlib açıklaması
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hoffman, Türkiye ile Rusya’nın İdlib’de geniÅŸ çaplı bir çatışmaya yakın olduklarını gördüklerini belirterek, uluslararası toplumun Esed rejimine saldırılarına son vermesi konusunda baskı uygulaması gerektiÄŸini söyledi.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, ABD Genelkurmay BaÅŸkanlığı Sözcüsü TuÄŸamiral William D. Byrne ile Pentagon’da ortak basın toplantısı düzenledi.
İdlib‘deki son geliÅŸmelere iliÅŸkin bir soruya yanıt veren Hoffman, Pentagon’un Suriye konusundaki duruÅŸunun deÄŸiÅŸmediÄŸini ve ülkede nihai çözümün siyasi olması gerektiÄŸine inandıklarını ifade etti.
Hoffman, şöyle devam etti:
“Esed’in kendi halkına saldırmaya devam ettiÄŸini görüyoruz. İdlib’deki saldırılarını görüyoruz. Ruslarla Türklerin bu alanda geniÅŸ çaplı bir çatışmaya girmeye yakın olduklarını görüyoruz. Bundan kaçınmak için bir çözüm yolu bulacaklarını umuyoruz. Uluslararası topluma Suriye’ye İdlib’deki saldırıları durdurmak konusunda baskı uygulama ve barışçıl bir çözüm bulması çaÄŸrımıza devam ediyoruz.”
ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile İdlib konusunda yakın çalıştıklarını ifade ettiÄŸi hatırlatılarak, Pentagon’un da bu çalışma içinde yer alıp almadığına iliÅŸkin soruya ise Hoffman yanıt vermedi.
Kaynak: AA