Genellikle birkaç hafta olarak çıkacağımız yaz tatilimizde bol bol dinlenmek, tatil ile ilgili detayları düşünmemek ve huzurlu bir tatil geçirmek isteriz. Bunun için aklımıza gelen ilk seçenek yıldızlı oteller olur. Her gün aynı manzaraya uyanmaktan, otellerin belirlediği saatlerde yemek yemekten ve havuz başında yapılan aktivitelerden bir süre sonra sıkılırız. Bu noktada doğa ile iç içe olacağımız bir tatil yapmak için alternatifler ararız. Aradığınız farklılık için önerimiz yat kiralamak olacaktır. Sadece siz ve sizin misafirlerinizin olacağı yatınızda maviliklere açılarak büyüleyici bir tatil yapabilirsiniz. Ege ve Akdeniz’de bulunan muhteşem koyları keşfedebilir, huzurlu bir doğa ve deniz tatili yapabilirsiniz. Bu yazımızda yat kiralaması yaparak çıkacağınız yolculuğunuz ile otel konseptini kıyasladık.

Aileniz, arkadaşlarınız veya sevdiklerinizle baş başa olacağınız, sadece size ait olan bir yat ile tatilinize başlarsınız. Kalabalık bir grup olduğunuz için yatınızın kiralama ücretini kişi başı olarak bölüşeceğinizden bu tatiliniz sezonun otel fiyatlarından çok daha uygun bir fiyata gelecektir. Yatınıza gelirken çok fazla kıyafet almanıza gerek yoktur. Yiyeceğiniz yemekleri yanınızda sevdiklerinizle yiyeceğiniz için ekstra özen göstermenize veya şık kombinler yapmanıza gerek yoktur. Yatta nasıl rahat hissediyorsanız öyle giyinirsiniz. Tatilinizi minik bir bavul ile yaptığınız için kabininizde bulunan dolaplara kıyafetlerinizi yerleştirdikten sonra odanızın düzeni bozulmayacaktır.

Yatınızda kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerini siz hangi saatte yemek isterseniz o zaman yersiniz. Yiyeceklerinizi hazırlayıp sunumunu yapacak olan ekibe hangi yemeği yemek istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Balık yemek isterseniz sizin için sezonun en taze balığı alınıp lezzetli bir şekilde sizin için hazırlanacaktır. Belirli saat aralıkları ve otelin kalabalık kitlesi olmadan en doğal sebzeler ve en taze etler ile hazırlanmış yemeklerinizi gün batımı eşliğinde yersiniz.

Kahvaltınızı yaptıktan sonra sakin bir denizde yüzmek için çok sayıda koy seçeneğiniz mevcuttur. Kaptanınız en sakin olan koyu bulup demirledikten sonra deniz keyfinize başlayabilirsiniz. Gittiğiniz koy antik kalıntılara sahip bir koy ise dalış yapabilir su altı fotoğrafları çekebilirsiniz. Olta ile balık tutmayı deneyebilir, yatınızın ekipmanlarından olan paddle boardu kullanabilirsiniz. Tüm bu aktiviteleri kalabalık plajlardan ve yüksek sesli müzikten uzakta yapmak sizi her an dinlendirecektir. Otellerin çok sesli aktivitelerinden uzakta, sadece doğanın ve denizin sesini dinleyeceğiniz anlar size huzurlu hissettirecektir.

Yatınız ile istediğiniz zaman manzaranızı değiştirip denizde yol alabilirsiniz. Her an özgür hissedersiniz. Tatilinizin gidişatı tamamen size aittir. Belirli saatlere, belirli aktivitelere katılmak zorunda kalmazsınız. Geceleri gökyüzünde ki yüzlerce yıldızın altında oturup sohbetler edebilir, dalga sesleri eşliğinde uykuya dalabilir veya sabah gün doğumunun büyüleyici güzelliğine şahit olabilirsiniz. Sabah yetişmeniz gereken bir kahvaltı yoktur. Kaçta uyanmak isterseniz o saatte uyanırsınız. Doğa sizi bu zamana kadar hissetmediğiniz şekilde dinçlikte uyandıracaktır. Tüm gün yalnızca uzanıp güneşlenebilir veya saatlerce yüzebilirsiniz.

Kısacası yapılacak aktivitelere sizin karar verdiğiniz, doğa ile iç içe olduğunuz için çok rahat hissedeceğiniz bir mavi yolculuk bu zamana kadar yaptığınız en huzurlu tatil olacaktır. İnsan doğa ile var olur, doğada mutlu olur. Bol bol dinlenip, eğlenip, güzel enerjiler ile şehre döneceğiniz bir yat kiralama deneyimi için size Jonathon Yatını öneririz. 19 metre genişliğinde olan özel tasarım yat, profesyonel ekibi ile sizi mavi yolculuğunuza çıkartmak için her zaman hazırdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir