Yurt genelinde sıcaklıklar çarşambadan itibaren 8 ila 12 derece düşecek

Yurt genelinde sıcaklıklar çarşambadan itibaren 8 ila 12 derece düşecek
Türkiye genelinde çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların 8 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine, haftalık hava durumuna ilişkin bilgi verdi.
Son değerlendirmelere göre, hafta başından itibaren kuzeybatı kesimlerde önce kuvvetli yağmur görüleceğini, salı günü ise sıcaklığın hızla düşeceğini belirten Çelik, çarşamba yurt genelinde sıcaklıkların 8 ila 12 derece düşerek mevsim normallerinin altında seyredeceğini bildirdi.
Çelik, yarın Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de yağış beklendiÄŸini, yağışların Marmara Bölgesi’nin Karadeniz’e bakan illeri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde, Kırklareli’nin kıyı kesiminde kuvvetli yaÄŸmur ÅŸeklinde görüleceÄŸini aktardı.
Salı günü Karadeniz üzerinden gelen soÄŸuk ve yağışlı hava kütlesinin Marmara ve Batı Karadeniz’de sıcaklık düşüşlerine sebep olacağını dile getiren Çelik, çarÅŸambadan itibaren yurt genelinde sıcaklıkların 8 ila 12 derece azalmasıyla kuzey, iç ve doÄŸu bölgelerde çoÄŸunlukla kar olmak üzere yağışlar görüleceÄŸini kaydetti.
Çelik, yağışların özellikle Karadeniz’in kıyıya bakan illerinde ve DoÄŸu Anadolu bölgesinde yer yer kuvvetli olacağına dikkati çekti.
Ä°stanbul’da kar tekrar etkisini gösterecek
Ä°stanbul’da yarın kuvvetli yaÄŸmur beklendiÄŸini belirten Çelik, salı yaÄŸmurun ÅŸiddetini azaltacağını, çarÅŸamba karla karışık yaÄŸmur görüleceÄŸini, perÅŸembe, cuma ve cumartesi günleri ise kar yağışı beklendiÄŸini bildirdi.
Çelik, “Åžu anda Ä°stanbul’da kar yağışlarının çok kuvvetli olmasını beklemiyoruz ama geçtiÄŸimiz sistemden biraz daha fazla hissedilecek diyebiliriz. Yerde kar örtüsü bırakma ihtimali daha yüksek.” dedi.
Ä°stanbul’da 10-11 derece olan sıcaklıkların çarÅŸamba ve perÅŸembe 4 ila 5 derecelere kadar düşeceÄŸini aktaran Çelik, en düşük sıcaklıkların ise söz konusu günlerde sabah saatlerinden itibaren sıfır derece civarında olacağını vurguladı.
Başkentte sıcaklıklar sıfırın altında olacak
Çelik, Ankara’da sıcaklıkların hızla düşeceÄŸini belirterek, yarın hafif yaÄŸmur görüleceÄŸini dile getirdi.
Salıdan itibaren karla karışık yaÄŸmur, çarÅŸamba ve perÅŸembe ise kar görüleceÄŸini bildiren Çelik, Ankara’daki karın çok kuvvetli olmayacağını, çoÄŸunlukla hafif ÅŸiddette yağış beklendiÄŸini ifade etti.
Çelik, baÅŸkentte hafta sonunda 11-12 dereceleri gören sıcaklıkların hafta ortasında 2 ila 3 derecelere kadar düşeceÄŸini kaydederek, “Bu sistemle birlikte önümüzdeki hafta sonunda gün boyu sıcaklıkların sıfırın altında olduÄŸu günleri de yaÅŸayabiliriz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Ä°zmir’de sıcaklık 7 dereceye kadar düşecek
Ä°zmir’de iki gün boyunca yaÄŸmur beklendiÄŸini bildiren Çelik, yarın kuvvetli saÄŸanak, salı yağış görüleceÄŸini, çarÅŸambadan itibaren yağış beklentisi olmadığını ancak Ä°zmir’de de sıcaklıkların düşeceÄŸini söyledi.
Çelik, Ä°zmir’de 15 ila 16 derece civarında olan en yüksek sıcaklıkların 7 ila 8 derecelere kadar düşeceÄŸine dikkati çekerek, “mgm.gov.tr” adresinden güncel tahmin ve uyarıların takip edilmesini tavsiye etti.
Kaynak: AA