CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’dan “Tabii” paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tabii paylaşımı
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, TRT’nin uluslararası dijital platformu “Tabii”nin hayırlı olmasını dileyerek, “Tabii”nin Türkiye’de baÅŸlangıçta ücretsiz olarak hizmet vereceÄŸini ifade etti.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bizi birleÅŸtiren hikayeleri, 5 farklı dilde ve 25 ülkede anlatacak olan yeni dijital platformumuz ‘Tabii’nin yolu açık, izleyicisi bol olsun. ‘Tabii’ Türkiye’de baÅŸlangıçta ücretsiz olarak milletimizle buluÅŸacak. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
TRT’nin uluslararası dijital platformu “Tabii” tanıtıldı
TRT’nin uluslararası dijital platformu “Tabii”nin tanıtımı Beykoz Kundura Fabrikası’nda yapıldı.
Tanıtım etkinliÄŸine CumhurbaÅŸkanlığı İletiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Serdar Karagöz ve AA Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Özhan’ın yanı sıra sanat, sinema, siyaset, spor, iÅŸ ve reklam dünyasından çok sayıda isim katıldı.
TRT’nin uluslararası dijital platformu “Tabii“nin isminin ve logosunun tanıtıldığı etkinlikte konuÅŸan TRT Genel Müdürü Sobacı, 6 Åžubat’ta meydana gelen KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı, yaralananlara ise ÅŸifa dileyerek sözlerine baÅŸladı.
Sobacı, TRT olarak uluslararası dijital platform için uzun suredir titizlikle çalıştıklarını ifade ederek, “Dijital alanda daha adil bir dünya mümkün ÅŸiarıyla yola çıkarak geliÅŸtirdiÄŸimiz dijital platform ülkemizin uluslararası arenada yeni bir markası olması için bugün küresel yolculuÄŸunun ilk adımını atıyor.” dedi.
“7 Mayıs’ta izleyicilerimizin ilgisine sunulacak”
TRT’nin Türkiye’nin iÅŸitsel ve görsel hafızasını oluÅŸturması baÄŸlamında bir bellek olduÄŸuna dikkati çeken Sobacı, ÅŸunları kaydetti:
“Bugün gelinen noktada sesimiz 18 televizyon, 17 radyo kanalı, 7 uluslararası dijital haber platformu, çok sayıda uygulama, ulusal ve uluslararası düzeyde onlarca etkinlik ile 41 dil ve lehçede dünyanın 7 kıtasında yankılanmaktadır. TRT, bugünlere dönüşerek, geliÅŸerek, büyüyerek gelmiÅŸtir. Her daim çağın gereksinimlerini ve ortaya çıkan potansiyelleri deÄŸerlendirerek hareket etmeyi temel ilke olarak benimsemiÅŸtir. Günümüzde dünya çok büyük bir dijital dönüşümün içerisinde. Yayın ve yapım alanı ise bu dönüşümün merkezinde yer alıyor. Kendi deÄŸerlerini, ilkelerini varoluÅŸ nedenlerini koruyarak bu dönüşüme uyum saÄŸlayan kurumlar ve ülkeler ayakta kalmakta, diÄŸerleri ise izleyici konumunu sürdürmektedir. Dijital yayıncılık pazarının 2022 yılı itibarıyla 500 milyar doları bulduÄŸu ve her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüdüğü düşünüldüğünde bu küresel pazardaki dönüşümü yakalamanın pek çok fırsata gebe olduÄŸunu görüyoruz.”
Sobacı, Türkiye’de dijital platform kullanımının son yıllarda yüzde 347 oranında arttığına da iÅŸaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dünyadaki aile odaklı içerik ihtiyacını karşılayacak öncelikli mecra olacağız. Film ve dizilerimizin yanı sıra emanet zihinler ve kalpler olarak gördüğümüz çocuklarımız için yepyeni animasyon içerikleriyle bize güvenen ailelerimizin yeni dijital evi haline gelecek. Bu vizyon çerçevesinde belirtmek isterim ki TRT uluslararası dijital platformumuz tüm insanlığı aynı suda yıkamak isteyenlere karşı açılmış saf, doÄŸal ve yeni bir kaynaktır. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlarken, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan, teknolojisiyle oyun bozan, kendi deÄŸerleriyle yükselen Türkiye’nin TRT’si olarak yayıncılık alanında küresel meydan okuma yapıyorsak bu meydan okuma gerçek ve önemli verilere dayanıyor. Dijital platformumuz sayesinde ülkemizde, bölgemizde ve önümüzdeki süreçte tüm dünyada Türkiye’nin TRT’sine ve yapımlarına insanlar istediÄŸi yer ve zamanda ulaÅŸabilecek. Ülkemizin yapım sektörü yenilikçi bir perspektifle, yeni hikayeler ve projelerle canlanacak. Platformumuzun güzel vatanımızın tanıtımından turizmine, ekonomisinden kültür zenginliÄŸinin paylaşılmasına önemli katkıları olacak. TRT uluslararası dijital platformu ilk aÅŸamada Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça dillerindeki içeriklerden oluÅŸacak. 30 yeni yapım ve 184 bölüm ile açılış aÅŸamasında en zengin orijinal içeriÄŸe sahip platform unvanını taşıyacak. İyi projelerimizin yanı sıra TRT’nin sevilen yapımlarının da yer alacağı platformumuz ülkemizde 7 Mayıs’ta izleyicilerimizin ilgisine sunulacak.”
Sobacı, TRT’nin uluslararası dijital platformu “Tabii”ye “www.tabii.com” adresinden ulaşılabileceÄŸini ve ilk etapta Türkiye’deki kullanıcılara ücretsiz olacağının da müjdesini verdi.
Orijinal içeriklerle meraklıların karşısına çıkmaya hazırlanan uluslararası dijital platformda aksiyondan komediye, tarihi dramadan animasyona kadar birçok içerik izleyiciyle buluşacak.
Kaynak: AA

