1- Darbe senaryo muydu?

“Senaryo” diyorsa halen dünyadan habersizdir. Kafasına takılan noktaları aydınlatmasına yardımcı olmaya çalışın.

2-Senaryo değil, gerçekti diyorsa; Darbeyi kimin-kime karşı yaptığını sorun?

3-FETÖ’yü kullanan dış güçlerin, “Türkiye’deki iktidarı ve kendilerine karşı olan milli güçleri devirmek için” yaptığını bilmiyorsa şu soruyu sorun;

4-15 Temmuz’da iktidarda şu anki CHP-İP-HDP-SP’den biri olsa darbe olur muydu?

5-“Olmazdı” diyorsa “düşünmeye başladı” demektir. Düşündürmeye ve onu kazanmaya devam edin! Ona şu soruyu sorun;

6-15 Temmuz’da iktidarı ve destekleyen milli güçleri yok etmeye-devirmeye çalışmak ile şu anki iktidarı ve aynı cumhur ittifakını devirmeye çalışmak arasında ne fark var?

7- “Fark yok” diyorsa tehlikeli durumu atlattı demektir!

8-“Fark var tabi ki” diyorsa; ona şu soruyu sorun;

9- 15 Temmuz’da iktidarı devirmeye çalışan dış güçler bu işten vaz mı geçti?

10- “Evet” diyorsa dış gücün ne olduğunu daha anlayamamış demektir. Düşündürmeye bu doğrultuda devam edin!

11- “Hayır” diyorsa; Dış güçlerin yerinde olsa, şu an hangi yöntemlerle iktidarı devirmeye çalışacağını sorun!

12- Cevapta “ekonomik ve terör saldırılarını, siyasi seçimleri”söylüyorsa düşünme kısmında sorun olmayabilir, hafıza kısmına yoğunlaşın.Hafızadaki yanlış kodlamalar yanlış düşünmeye neden olabilir.

13- Anahtar sorulardan biri olarak; “Dış güçlerin yerinde olsanız en çok hangi parti ya da partileri desteklemek ve içlerine sızıp iktidarı devirmek istersiniz” sorusunu sorun.

14- Cevapta; “CHP-İP-HDP-SP” varsa şunu sorun;

15- Sizi dış güçler ile aynı partileri desteklemeye iten nedir?

16- Cevapta sürekli; Geçmişte yapılan hataları yalnız dile getiriyor ve 15 Temmuz öncesini  hatırlıyorsa; 15 Temmuz’da yaşananları tekrar hatırlatın.

17- 15 Temmuz gecesi, öncesi ve sonrasını tümüyle hatırlıyor ama halen dış güçler ile aynı düşüncede ve “iktidarı devirmek” istiyorsa, bunun 15 Temmuz’da yapılmak istenen ile aynı olduğunu anlatmaya çalışın.

18- İktidarı devirmek için destekleyeceği “CHP-İP-HDP-SP” nin dış güçlerin etkisinde olmadığını ve olamayacağını düşünüyorsa; 15 Temmuz sınavını başarıyla geçen partiler varken, onu sınava girmeyenleri tercih etmeye iten nedir öğrenmeye çalışın.

19-15 Temmuz sınavını başarıyla geçenlerin geçmişteki hatalarını tekrarlamaya başladıysa; Önemli olanın “hatalardan ders çıkarıp bir daha aynı hataları yapmamak” olduğunu anlatın! İktidarın 16 yıllık tecrübesinden faydalanmanın ve 15 Temmuz sınavı ile netleşen güvenilirliğinin, desteklemek için daha mantıklı olduğunu vurgulayın.

20-16 yıldır hiç bir tutarlılık sergileyemeyen ve F Tipi örgüt dedikleri örgütün bile kanallarına çıkıp birlikte iktidarı devirmeye çalışanların, basın organlarına sahip çıkanların olayın boyutunu halen kavrayamadığını anlatın.

21-Muhalefetin bir kısmının kaset ile geldiğini, bir kısmının ise FETÖ ile geçmişten beri mücadele eden MHP’yi bölmeye çalışarak bu günlere geldiğini, bir kısmının PKK ile arasına mesafe koyamayan bir parti olduğunu, diğer kısmının ise Erbakan’ın politikalarına 180 derece zıt politika üretme pahasına bu yola girdiğini anlatın!

22-En önemli sorulardan biri de; Kendisinin FETÖ’cü olmadığı halde nasıl bu kadar FETÖ söylemleriyle birebir aynı düşüncelere sahip olduğunu sorun ve sosyal medya kullanıp kullanmadığını öğrenmeye çalışın.

23-Sosyal medya kullanıyorsa iktidar karşıtı günde ortalama 5-10 suçlayıcı paylaşım görüp görmediğini öğrenin.

24- Bu sayıda ve daha fazla paylaşıma maruz kalıyorsa; 365 günde ve 16 yıl boyunca ne kadar nefret ve iktidarı suçlayıcı paylaşıma maruz kaldığını basitçe hesaplayın! Minimum: 5x365x16=29200

25- Hayatı boyunca iktidar karşıtı yaklaşık 30.000 nefret ve suçlayıcı paylaşıma maruz kalan bir insan beyni ile PKK gibi terör örgütlerine zorla sokulan elemanların bile bu kadar zihin yıkama operasyonuna maruz kalmadığını anlatmaya çalışın!

26-Anlayıp hak veriyorsa, takip ettiği sosyal medya sayfalarının çoğunun aslında FETÖ ve arkasındaki küresel güçler tarafından parayla açılmış sayfalar olduğunu, FETÖ lideri Gülen’in “Tweet atın” emrinden sonra mantar gibi türediklerini anlatın!

27-Bu sayfaların Atatürkçü, Dindar, Ülkücü, Türkçü-Turancı, Erbakancı, Bilim-Teknoloji, Sanat, hatta spor vb. görünümde olan ancak büyük çoğunluğunun pskolojik savaş amaçlı açıldığını, paylaşımlardaki iddiaların bir çoğunun gerçeği yansıtmadığını, bunu öğrenmek için bazen basit google araştırmalarının bile yeterli olabileceğini anlatın.

28- Sizehak vermeye başladıysa, bu sayfalardan bir süre uzak durmasını ve en azından bağışıklık sistemi sosyal medya virüsünü yenene kadar hızlı tedavi için TRT ya da A Haber izlemesini :) önerin.

29- Zihin temzilendikten sonra paylaşılanları iyice araştırmak ve her gördüğüne inanmamak kaydıyla tekrar sosyal medya kullanabileceğini anlatın!

30- Reçetedeki soruların tamamını okuduğu ve düşündüğü halde, tavırlarda hiç bir değişiklik yok ise zihin F5N1 denen FETÖ virüsünün tamamen etkisi altına girmiş olabilir.

31- Artık karşınızda bazen HDP’li, bazen CHP’li, bazen İP’li, bazen SP’li davranan ve asla ne olduğunu tam olarak söylemek istemeyen, karışık ruh haline sahip bir vatandaşımız var demektir.

32- Ona sakın kızmayın! Suçu onda aramayın!

33- Çünkü bu hale gelmesinde tek sorumlu, “bütün kanalları ele geçirdiği halde” bir türlü FETÖ ve arkasındaki güçler kadar propagandayı iyi yapamayan “”””iktidardır!””””

34- Ama sakın siz de iktidara kızıp, iktidarı devirmeye çalışmayın!

35- Çünkü bu; Hasta tedaviye cevap vermeyince, hastaya kızıp onu dövmeye benzer…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir